Най-малките домове в света

Понякога и много малко е достатъчно
Обновена: 24 яну 2013 12:33 | 24 яну 2013 07:36,
13
Най-малките домове в света
Снимка: businessinsider.com

Малките пространства се превърнаха в новата тенденция при недвижимите имоти. Поради пренаселеността на големите градове и по-ограничената платежоспособност на голяма част от хората, малките жилища изживяват своя пик. За някои хора е по-добре да имат нещо свое, макар и по-малко, отколкото нищо. Пък и инвестицията в недвижим имот, какъвто и да е той, почти винаги е печелившо решение.

Представяме ви едни от най-малките домове, събрани от различни точки по света. Спорно е да се каже дали човек наистина може да живее нормално на подобно място, но е факт, че миниатюрните жилища наистина съществуват и са обитаеми. Домовете се позиционират върху покриви, в дворове и на колела.

Явно обитателите на най-малките жилища в света нямат проблем с клаустрофобията, защото иначе би било не възможно да живеят там. Интересно е как човек се съгласява да живее в пространство, което може да бъде по-малко и от една нормална стая. Но може би и малкото жилище има своето очарование.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте най-малките жилища, събрани от различни точки по света

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: домплощикономия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е сплотено и уютно, но не става за многочленно семейство.
11
1
 
5
 
! Отговори
Hmm преди 11 години
Не знам ама част от тези са по-големи от дружбенската ми гарсониера...
10
0
 
3
 
! Отговори
Безплатен преди 11 години
До АнонименИ бедните студенти плащат по 30 лв на месец (1 лв на ден) за квартира, нямат места за паркиране, всички имат смартфони и лаптопи, а се тикат в общежитиата... Що ли?
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре .... платена статйка ... :)Е как е вървът ли имотите ?Кой ще си купи имот ви циганория?
8
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
200cm x 50cm... На 2 метра под земята.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това къще от снимката ако в София го закачиш на топлофикация, 200 лева сметка на месец не ти мърда :).
6
2
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Живеи на квартира бе моето момче.Типично изказване ала шоп с боксониера, дето има претенции да е повече и лафи за "Провинцията"Ти от общежитие какво искаш, 150 кв панорамен с джакузи ?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чудно ми е защо не присъстват и снимки на стайчиките в студентски , в които живеят поне по трима (като не броя домашните любимци ***) с три легла и две бюра, с гардероб в малкото коридероче вместо стена , която да отделя съседската стая !? :Д
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро както е тръгнало на българин ще се падат по 1000кв средно при това монолитно.Имаше някакъв живеел в хралупа ,да не плаща данъци ,е то каква икономика е това де бачкаш да си под наем не разбирам.
3
0
 
4
 
! Отговори
Калина преди 11 години
"...Но може би и малкото жилище има своето разочарование...." Днес.бг, ако се събудите, бихте могли да замените "разочарование" и "очарование". Или да прочетете смисъла и значението на думите и кога се употребяват!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видях и 10-те дома. Нищо учудващо, живеем в период когато богатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Преди години запада се смееше на китайците, че повечето от работниците в Китай живеят в общежития в стаи по 10 човека както в казарма. Глобализацията придизвика същото на запад, но не по заповед от партията, а от иконмически причини. Някой мисли ли си, че обикновен работник в Сан Франциско може да плати наема от $2000 за обикновено студио или там работниците (защото е невъзможно 45 години да работиш всеки ден на 2-3 различни места) живеят различно от китайските бачкатори.Иначе къщичките с
1
0
 
5
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
е па ползвай със здраве;)) що к'вичиш са