Най-отдалеченият луксозен хотел в света

Остров Рапа Нуи крие не само богата природа и култура
19 фев 2013 10:52,
2
Най-отдалеченият луксозен хотел в света
Снимка: gallery2.protourschile.com

Каква е представата ви за голямо разстояние? Има места, на които човешки крак не е стъпвал, но има и такива, на които е стъпвал и ги е превърнал в нещо необикновено, запазвайки културните знаци на миналото и природата.

На 3700 км от американския континент, заобиколен от най-прозрачните води в света, островът Рапа Нуи е люлката на необичайна и загадъчна култура, която продължава и до днес. Жителите на острова имат автентичен начин на живот и традиции, включващи език, танци, музика и ритуали.

Много преди европейците да бъдат в състояние да плуват в открито море, полинезийски моряци навлизат навътре в океана и успяват да колонизират най-отдалечените тихоокеански острови, сред които е и Рапа Нуи. Стотици години по-късно и европейците се добират до това чутовно място.

„Това е на-отдалечената земя, до която сме достигали", пише капитан Кук в дневника си през 1774 г. И заради своето крайно затънтено местоположение Рапа Нуи успява да запази до голяма степен природните си забележителности, историята и културата си. През 1995 г. ЮНЕСКО обявява острова за световно културно наследство.

През 2007 г. там отваря врати 5-звезден хотел с името "Explora Rapa Nui". Комплексът има изглед към целия океан. Той се намира на 8 км от Ханга Роа – най-известното място на острова. Преди разкопките инвеститорите са задължени да докажат, че мястото не застрашава историята и археологическите ценности на острова. Природата също остава непокътната около хотела.

Сградата прилича малко на студентско общежитие заради облата си архитектура, но по разкош и лукс не може да има никакво сравнение. Хотелът разполага с 30 стаи – всички изградени по начин, който осигурява лично пространство и спокойствие на гостите. Всяка стая има малък хол, хидромасажна баня и легла, осигуряващи дълбок сън и почивка в края на деня.

В комплекса има още СПА отделение, басейн, бюро за туристически атракции и турове, масажна зала, хидромасажна стая, магазини.

Ако решите да си починете в Рапа Нуи, можете да се превърнете в един малък историк или археолог. За туристите се правят специални изследователски турове, които са напълно безопасни, но позволяват на чужденците да се запознаят от първа ръка с историята и културата на местното население.

Как да стигнете до Рапа Нуи?

Както вече разбрахте, трябва да пропътувате хиляди километри. Най-лесно е да стигнете до Сантяго, Чили и оттам да вземете полет до острова, който продължава около пет часа.

Вижте невероятното бижу на края на света галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Атол Бикини преди 11 години
Брато, БОРА-БОРА е по-далече и е по-луксозно!