Най-красивият усамотен плаж в Пуерто Рико

Заливът е във формата на английската буква U
15 май 2014 17:57, Мария Дуковска
8
Най-красивият усамотен плаж в Пуерто Рико
Снимка: amusingplanet.com

„Mar Chiquita“ или в превод от испански „Малкото море“ е един красив, усамотен плаж в Пуерто Рико, който се намира в защитена зона. Въпросният залив се намира в северната част на страната и по-точно на около 40 километра западно от столицата Сан Хуан.

Овалният плаж е скрит зад стена от скали, които го защитават от вълните на Атлантическия океан. Стената е била частично разрушена от водата и днес в нея има отвор от 25 метра, където течението е формирало залив във формата на английската буква U.

Поради формата си заливът не е безопасен, тъй като вълните и подводните течения могат да засмучат човек и той да бъде изхвърлен в открития океан или да се нарани на някоя скала. Плажът е най-спокоен през летните месеци и тук идват много местни хора, които се гмуркат с шнорхели, но въпреки това властите предупреждават, че мястото е опасно за плуване.

„Mar Chiquita“ някога е бил наистина усамотен плаж с красиви палмови дървета и златист пясък, но днес той вече не е чак толкова изолиран и постепенно започва да става популярен дори и сред туристите.

Въпреки това той все още се смята за сравнително слабо посещаван. Тук семействата идват най-вече на пикник, за да се наслаждават на пейзажа, да си правят слънчеви бани и да се катерят по скалите.

Вижте снимки на плажа в галерията на Tialoto.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Dnes.bg, вие български сайт ли сте? Някой да е чувал за българския плаж и резерват Болата? Погледнат отгоре има абсолютно същата форма, само че е заобиколен от по-красиви скали и е част от комплекса Яйлата-Камен бряг-Болата-Калиакра: скалист бряг и резарват за птици и степни и крайморски растителни ендемити...ние обаче се зверим в US, щото сме космополитни отворковци... и никога не сме чували за уникалните местности по нашето северно черноморие, нито за мястото, където e Джулая... US forever
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цели статии се пишат за живописни местности, с единствената цел: Да се оприличат на буква от латинската азбука, която казионните журналисти наричат английска буква.
4
2
 
0
 
! Отговори
клакьори на САЩ преди 9 години
"U" не е английска, а американска буква. Нали сте клакьори на САЩ, трябва да внимавате!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуерто Рико не е страна, а територия на САЩ от 1903г. насам.. Иначе е яко плажчето. Да бях Волен...
2
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Волене ,ти си ,данъкоплатеца плаща.
1
0
 
6
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Царевицаааа, топла царевицааааааа.