Непознатата Малайзия

Страната определено има с какво да ви впечатли
2 юли 2014 07:30, Мария Дуковска
1
Непознатата Малайзия
Снимка: Peter Gronemann

Малайзия се намира достатъчно далеч от България, за да бъде много по-различна от всичко тук. Това я прави интересна и интригуваща дестинация за хората, които искат да се впуснат в дебрите на Азия.

Малайзия се намира в югоизточната част на континента, като граничи с Тайланд, Сингапур, Индонезия, Филипините и Бруней. Тя е невероятно красива страна, която съчетава в себе си магическа природа, модерни небостъргачи и уникална култура.

За да опознаете по-добре Малайзия обаче, трябва или да я посетите или да прочетете повече за нея. Е, може и двете. Запознайте се с някои интересни факти за тази азиатска държава:

1. В Малайзия употребата, притежанието и разпространението на наркотици се наказва със смърт.

2. Страната има уникална растителност в джунглата – така наречените ходещи дървета. Корените им се движат бавно под земята в търсене на вода.

3. Столицата на Малайзия е Куала Лумпур. Това е и най-големият град в държавата, който е и финансов, и търговски център на Малайзия. В допълнение Куала Лумпур е и най-зелената столица на Азия. Гъста зеленина се среща почти по всички булеварди и улици. Една от най-големите забележителности на столицата е нейната разнолика същност – модерни небостъргачи са построени в близост до древни храмове. Кулите Петронас задължително трябва да се видят.

4. Само половината от населението в Малайзия са малайзийци. Останалите 50% от хората са с различни националности.

5. Малайзия е страна на трудолюбиви хора. Там няма много празници.

6. Любезност – това е една от отличителните черти на малайзийската нация. Всички туристи са очаровани от отношението към тях, което прави и престоят в тази страна по-приятен.

7. Има много религии в страната, но основната е ислямът.

8. По-голямата част от населението говори английски език.

9. В Малайзия бе хваната най-голямата кралска кобра в света с дължина от 5 метра и 71 сантиметра.

10. За известно време в малайзийските училища е имало специален предмет, в чийто часове са се преподавали неща като дизайна на състезателните автомобили за Формула 1.

Останалите любопитни факти за Малайзия може да научите в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
taka moje6e da byde i v bg, ako komunistite ne biaha razorili stranata i horata.