Най-романтичното място в света

Запознайте се с Острова на влюбените
22 сеп 2014 17:47, Теодора Драгоева
9
Най-романтичното място в света
Снимка: Lover’s Island Croatia

Да отидете на Малдивите, Сейшелите, Мавриций или някой друг приказен остров с любимия си човек звучи наистина невероятно. Сякаш сте попаднали на най-романтичното място в света, създадено само за вас двамата.
Добрата новина е, че безспорно фаворитът сред най-романтичните места на Земята се намира доста по-близо до България, отколкото останалите екзотични острови.

Става въпрос за остров Галешняк, който е разположен в Адриатическо море до територията на Хърватия. Той очарова със своята уникална форма на сърце. Заради нея впечатляващото място получава своето второ име „Островът на влюбените“.

За пръв път необичайната форма на Галешняк забелязал картографът на Наполеон Шарл-Франсоа Ботан-Бопре, който включил острова в атлас през 19-ти век. Два века по-късно един руснак открил Острова на влюбените с помощта на Google Earth.

Оттогава най-романтичното място в света се радва на небивал интерес. За щастие на много влюбени двойки, на острова се организират сватби, престои за „Свети Валентин“, партита, романтични пикници и други събития.

Влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте уникалния по рода си остров Галешняк в Хърватия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Muncho преди 9 години
Hrvatska ima 4500 km bregova ivica,a Bulgaria 230 km.Seriozna razlika.Mnogo krasiva strana,s krasiva priroda i hubavi patishta.Tam e bilo Austro-Ungarska imaperija,a ne Otomanska,kojato osvem vazrozdenski kashti drugo ne nie zaveshtala.
4
3
 
20
 
! Отговори
ebb преди 9 години
ех мама му стара защо не е в България да му построим едни хотели, панели,билдинги и да се напечелим.с какво удоволствие бих ме го бетонирали целия и да разказваме по телевизиите какъв инвеститори и бизнесмени сме
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав остров си имат хърватите. Тука имаме само политици и загубеняци хах
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
липсва им само едно на тея т@$ац% и асоциацията пак ще си е по темата...
1
7
 
20
 
! Отговори
социопат преди 9 години
значи според вас ,романтиката е пряко зависима от очертанията на парчето земя,където се намирате,което дори не е видимо ако не е от птичи поглед....ами в това наистина няма никакъв смисъл...остров във формата на сърце...хаххааа ..следващият път заложете на еротиката и ни изтипосайте в новините някой остров с формата на фалос:)