Храмът на всички религии в Русия

Той е дело на Илдар Ханов и обединява 16 религии
Обновена: 19 фев 2015 09:29 | 19 фев 2015 09:17, Теодора Драгоева
17
Храмът на всички религии в Русия
Снимка: kazan.go2all.ru

Храмът на всички религии е архитектурен комплекс в близост до град Казан, столица на Татарстан (федерална област в Русия).

Този интересен комплекс се състои от няколко купола, минарета и кули, представляващи религиозната архитектура на 16-те основни религии по света.

Има християнски кръст, мюсюлмански полумесец, звездата на Давид, китайски купол и др.

Въпреки това този храм не функционира и в него не се провеждат церемонии, а по-скоро сградата е културен център и популярна туристическа забележителност. Тук доскоро е живял собственикът и създател на храма – местният художник и филантроп Илдар Ханов, който обаче почина през 2013-та.

Ханов е вярвал, че всички религии са равни и затова могат да „живеят“ под един покрив и за това тук има православна църква, мюсюлманска джамия, синагога и пагода. Той е започнал да строи вселенския храм през 1992 г., но така и не успява да го изгради напълно.

Илдар е бил възпитаник на Художествената академия в Казан, като за него се знае, че е бил ексцентричен човек, който е твърдял, че се е срещнал с Исус, когато е бил на три годинки и че той му е показал рая и ада.
Освен художник Ханов е бил лечител, а някои от неговите най-добри творби красят руски музеи, както и улиците на много градове в Татарстан.

Той е бил известен и с усилията си да лекува алкохолици и наркозависими, като голяма част от пациентите му са му помагали в поддръжката и строежа на храма.

Вижте снимките на този уникален храм в галерията на Тialoto.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Казанхрамтатарстан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пешка си и пешка ще си останеш !
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много красив храм !!!
12
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боли ме за руските храмове. Няма ли по-интересни теми?
11
1
 
11
 
! Отговори
BG преди 9 години
На следното видео в Youtube можеш да видиш главния им духовник какво точно казва:https://youtube/watch?v=ycfqijVbzvAТа след като техния духовен водач ясно и точно заявява че те са БЪЛГАРИ !!! Повече няма какво да коментираме ! Ама на *** комунисти като тебе им причернява пред очите от подобни неща ! Щото всеки знае кой прекръсти българите на татари - комунистическия .... Ленин !!!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато остане храна, смесват я и я дават на прасетата да ядат. Нарича се помия. Когато намалява вярата и духовния усет гасне, появяват се еклектични учения със своите привърженици. А смесването на духовности издава единствено и само невежество или откровена глупост. Относно българите на територията на Русия, Украйна и другаде - нямаме политика, щото лошо ни бият, когато почнем да казваме кои сме. По същата причина направиха и македонската нация.
9
2
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 10,"Здесь находится правда об истории более 7 млн. человек, о большой и славной нации - волжских болгарах, несправедливо называемых сегодня татарами."bulgars.ru
8
2
 
22
 
! Отговори
BG преди 9 години
Наистина крайно време е тъпите журналисти да престанат да наричат тези хора "татари" - те са си БЪЛГАРИ по нищо не се различаващи от нас ! Поне на моите колеги от Татарстан когато ги наричам така определено не им е приятно !Няколко пъти са ми казвали "ами и вие дунавските българи сте били част от Османската и Византийската Империя - ако ние почнем да ви наричаме "османци" или "византийци" приятно ли ще ви бъде ?!"
7
5
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
"Современные татары не имеют никакого отношения к монголам, татары являются прямыми потомками волжских болгар, "татары" в отношении их является исторической ошибкой".(таков главный вывод специальной научной сессии при Академии наук СССР, прошедшей в Москве 25-26 апреля 1946г., посвященной этногенезу казанских татар)"Сами жители Казани и ее края вплоть до Октябрьской революции не прекращали называть себя булгарами".("История Казани", книга 1, Казань, Татарское кн. изд-во,1988 г., стр.40)
6
3
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 5,ами има значение, защото България и българите са толерантни към различните религии и етноси, докато официална Русия не е.
5
4
 
20
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До 2До 1920 година днешен Татарстан се е казвал ***. После започват болшевишките идиотщини със унищожаване на нации и създаването на нации от нищото.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с това мислене няма да се оправи човечеството, тук става дума за обединение, храм на всички религии вие почнахте да се дерете, ама русия ли е българия ли е ... кой му пука, след 100 години ще е съвсем трето, а преди 1000 е било четвърто, пък вие си живейте с македонските комплекси
3
5
 
17
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Те също са Българи. Дори са по-Българи от нас. Въпреки многовековния руски геноцид и в момента има хора които заявяват - "аз съм Българин".bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D1%85%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BEbg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B6%D0%BA%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоЗащо не се скриеш? КОга е било?
1
8
 
23
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Не в РУсия, а във Волжка България. Ако използваме новосъветската реторика, то Казан винаги е бил български - референдум в Татарстан за името на републиката