Кои са страните в света, в които се живее най-спокойно

Вижте топ 10
20 фев 2015 17:26, Теодора Драгоева
9
Кои са страните в света, в които се живее най-спокойно
Снимка: trip-blog.net

Знаете ли кои са най-мирните и спокойни страни в света?

От 2007 г. насам всяка година Институтът за икономика и мир (IEP) дава Global Peace Index, с който измерва спокойствието на живота в различните страни на базата на външни и вътрешни мерки.

Въпреки че изглежда, че светът става все по-жесток и конфликтен, според Global Peace Index има 10 изключително мирни страни в света, където хората живеят без кой знае какви тревоги.

Една от тези държави е Белгия. Според Global Peace Index тази европейска държава е едно от най-добрите и спокойни места за живеене на Земята.

Тя е разположена в сърцето на Европа, малка е като площ, а нейната столица – Брюксел, е дом на Европейския съюз и НАТО.

Белгия се гордее със средновековни градове, красиви кметства, величествени замъци и завладяваща природна красота. Убийствата и престъпленията са с много ниски проценти в тази страна.

Вижте кои са другите най-спокойни страни в света в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: брюкселстранибелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
ами миналата седмица имаше светоена класация за най сигурните градове и Ав$$тралия беше ЕДИНСТВЕНАТА държава на която 2 града бяха в топ 10 - Сидни и Мелбърн. Другите държави имаха по 1 градИ днес не съм се дайвал в кораловия фир. Днес скитах в джунглите на Тарамара беше уникално какви ли неща не срещнах сега ще вадя снимките от апарата, нямам търпение, катялясах
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Сиднито да разпрява колко е спокойно Австралия, колко богато, напреднало и т.н. И естествено колко научни разработки има той, който не може 2 думи на кръст да напише без грешка. И най-култовото - какви риби снимал с мега-гига-супер--ултра-хипер модерната си техника за подводно снимане.
4
1
 
7
 
! Отговори
Gluposti преди 9 години
N1 Belarus
3
0
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Амче добре сме си, няма лошо. Що се отнася до мрънкането, не съм сигурен дали англичаните не мрънкат повече от нас. Ама ако не сме първи, сме втори - 98% от българите обвинявят за неуспехите си политиците, държавата, ЕС, Русия, марсианците, гълъбите и никога себе си.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не елошо човек да погледне Global Peace Index .В Световен и Европейски индекс Родната БГ се нарежда на едно от първите места по спокойствие.Пред Франция ,Англия Турция комшиите дори Румъния която бори корупцията.Остров на спокойствието чак да се учудиш.Първа едномилионна Исландия,после Австрия ,Швейцария и т.н.Остава да има индекс по мрънкане там сме недостижими.
1
10
 
14
 
! Отговори
Геле Дивио преди 9 години
Най-спокойното място на света е гробището у Гигинци.... тишина и спокойствие.... Там ходиме с Митко Съчката и си къркаме на спокойствие на теферич. Наблизо лежи тъщата, мълчалива, мълчалива.... кеф ! Птички чуруличкат, поточето наблизо тече, ракията е домашна, Съчката е вземал пенсията на майка си и е купил сирение и марула за салата.... живота е хубав, живота е прекрасен, наздраве !