Оазис в джунглата на Гватемала

Мястото от година на година става все по-популярно сред туристите
6
Оазис в джунглата на Гватемала
Снимка: flickr.com

Република Гватемала е страна в Северна Америка, граничеща с Тихия океан, Карибско море, Мексико, Белиз, Хондурас и Ел Салвадор. Името ѝ идва от езика на̀хуат и означава "място с много дървета".

Представяме ви най-красивия оазис сред тези дървета - "Semuc Champey". Това място е скрито в джунглата на Алта Верапас, на около 11 км южно от древния град на маите Ланкуин.

Името на зашеметяващото природно чудо "Semuc Champey" означава "свещена вода" на езика на маите. Това е естествен варовиков мост, широк около 300 метра, като под него минава река Cahabon.

На върха на моста има поредица от стъпаловидни басейни и мини водопади. Водата е брилянтно чиста и тюркоазена на цвят.

Мястото е заобиколено от буйна зеленина, така че това е перфектният район за плуване и къпане. Мястото от година на година става все по-популярно сред туристите.

Най-близкият град обаче е на цели 4 часа път с кола и то по опасни, неравни пътища. После пък трябва да се ходи пеша около 20 минути през гората, за да се стигне до реката. По пътя хората могат да видят и чуят маймуни и други диви животни.

Вижте снимки на това красиво място в Гватемала в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същото като наште Крушунски водопади.
2
8
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
затова пък Австралия ми предлага същите красоти + 80 острова из кораловия риф както и самия коралов риф в който до сега съм заснел дузина подводни същества за който не съм подозирал че съществуват.А най красивото из джунглите на Ав$тралия е че има страшно много водопади, съвършени точно както по филмите с езерце отпред, pristin beautyВсеки път ходя в джунглата до нов водопадСамо че Оз е цивилизация за разлика от ГватемалаГастербайтера от Берлин прбра ли се до Анадола тая година?
1
2
 
1
 
! Отговори
gogob преди 9 години
Моята мечта