Патагонско царство

Магията на едно от най-причудливите места в света
9 мар 2015 22:27, Мария Дуковска
5
Патагонско царство
Снимка: Jakub Polomski

Радостта от резервирането на самолетните билети и стягането на куфарите е само малка стъпка към вълнението, което обзема човек, тръгнал към другия край на света.

Всяко място на нашата красива планета заслужава внимание, но има места, които определено се нареждат сред първенците и любимците на хората.

В случай че екзотичните острови не са вашият избор или пък вече сте ходили на такива, време е да отправите поглед към Южна Америка - и по-специално Патагония.

Тази географска област е истинско бижу, което може да предложи наслада за сетивата и душата.

През февруари 2014 година професионалният фотограф Якуб Поломски започва своето пътешествие, обхващащо Чили и Аржентина (двете държави, на чиято територия се простира Патагония). То продължава точно 30 дни, през които роденият в Полша Якуб изминава 8000 километра и се наслаждава на редица природни и не само феномени.

От Сантяго де Чили през ледника Перито Морено до Ушуая в Аржентина - фотографът улавя перфектно красотите, които може да видите в Патагония. Пътуването започва от чилийската столица Сантяго и обхваща много известни места, както и голяма част от пустинята на Патагония.

Какъв е нейният чар и магнетизъм, проверете в галерията на Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ax преди 9 години
Патагония ми е ме4та отдавна.
2
3
 
2
 
! Отговори
знайко преди 9 години
там ли са марсоходите?
1
8
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Пътешествениците в днешно време са едни ***. Смисъла на пътешествениците е да откриват а не да ходят и да щракат всеизвестни прелести.