Туризъм в Уругвай без ток и течаща вода

Село Кабо Полонио е любима морска дестинация на хипитата
17 апр 2015 08:43, Теодора Драгоева
11
Туризъм в Уругвай без ток и течаща вода
Снимка: flickr.com

Кабо Полонио е малко село с плаж, разположено на върха на един нос, който се врязва в Атлантическия океан на източното крайбрежие на Уругвай.

Тук живее голяма колония от морски лъвове, а фарът е единствената структура в цялото село, която е свързана към електрическата мрежа. Нито една от къщите тук няма ток и течаща вода, нито пък канализация или телефонна мрежа.

Само шепа предприятия и къщи имат генератори или слънчеви панели, или използват вятърната енергия. Прясната вода пък се добива само чрез събиране на дъждовна вода.
Селото е доста изолирано от останалата част на страната чрез широки пясъчни дюни. То се намира на около 7 км от главния път, но до него няма никакви асфалтирани пътища и единственият начин да го достигнете, е чрез ходене по плажа или с автомобил 4х4.

Иначе селото има красива природа със спокойни води и ситен пясък.

Кабо полонио е предпочитана дестинация на любителите на дивата природа, както и на учените, които търсят китове и тюлени.

В разгара на лятото (през януари) това тихо място се превръща в една популярна туристическа дестинация в Уругвай, предпочитана най-вече от хипита.
Вижте снимки на селото в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа, от фургон до фургон има разлика, едни живеят във фургони като диваци без хигиена и удобства, а други живеят добре във фургон по противоположният начин и просто това им стига, всичко се осланя до нивото на съзнание :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 8 Абсолютно е така, СЪС СИГУРНОСТ ИМА хора, живеещи във фургони, които имат по-висок АйКю от мене. Но няма интелигентен човек, който искрено желае да живее във фургон като дивак. Само низкоинтелигентни псевдоинтелектуалци плюят на удобствата и хигиената.
8
0
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Айде пак с тоя евтин материализъм :D Егото ти не може да понесе да живее просто, трябват ти неща, вещи, имидж, илюзии, които си мислиш, че придават стойност на същността ти, докато душата ти бавно се изпарява от тялото ти и не остава и спомен от личността ти :D Някои хора искащи да живеят във фургони може би да имат по-висок коефициент на интелигентност от теб, за по-висока осъзнатост на реалността със сигурност :)
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мерси! Да даваш пари, за да живееш така. Ми тука на 15 км от София има хора, които живеят във фургони и пасат крави по полето. Идете и им платете по 20 лева да ви научат да живеете първобитно.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо мисленето ви е станало трагично, това ме мотивира още повече да се изнеса натам :) Благодаря :)
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората там си живеят като в рая, без никакви предрасъдъци и странични проблеми, свобода и спокойствие, и били с психични отклонения :D ахахахахаххахахаххаха, няма такова неосъзнато изказване...
4
1
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
А, значи тези, които убиват, създават войни, мизерия и глад, и онези, които унищожават природата и нарушават климата си, са нормални, излез от илюзиите бе, пич :D Баси дървеното изказване, стига с това малодушие и тесногръдие :) Разчупете малко, излезте от матрицата на робската система :)
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип в Уругвай ми се иска да се изнеса като тук след 3 до 5 години стане нетърпимо :)
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ток а на снимките е пълно с електрически стълбове
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема ли да им пробута *** някой АЕц?