Любопитни факти за Австралия – част втора

Какво още не знаете за тази далечна страна
19 апр 2015 10:22, Теодора Драгоева
29
Любопитни факти за Австралия – част втора
Снимка: Matt Chan

Както стана ясно от първата част с интересни факти за Австралия, страната е първенец в много отношения, свързани с природата.

Така че, ако решите да ходите там, със сигурност трябва да си отделите достатъчно време, за да се насладите поне на част от невероятните природни дадености на Австралия.

За да сте сигурни, че ще видите всичко, което си заслужава, продължаваме с любопитните факти, с които да сте подготвени по-добре:

12. Най-дълбокият подводен каньон се намира на територията на Австралия. Той е отдалечен на около 40 километра от бреговете на континента. Дълбочината му достига 1800 метра, а ширината – около 30 километра.

13. Зоологическата градина в Мелбърн е първата в цяла Австралия. Тя е открита още през 1862 година. Първоначално е служела като център за аклиматизация на домашни любимци, влизащи в страната.

14. Австралийската кухня е разнообразна. Всеки щат е известен със своите специални продукти.

15. Аквариумът в Сидни е един от най-големите в света. Той се състои от набор от подводни тунели, така че посетителите му могат да се наслаждават на повече от 6000 разнообразни видове от фауната, които сякаш ги заобикалят.

16. Езерото Хилиър, разположено на остров Мидъл, е известно със своята розова вода. Учените все още не могат да разберат каква е причината за оцветяването ѝ.

Още по темата, както и любителски снимки от Австралия, можете да разлгедате в галерията на Тialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Благодарение на Сидни Ав$$тралия мнозина от нас знаят почти всичко за Австралия. Благодарение на Човекът Долар знаем и разбираме от сложни финансови операции.Пишете нещо по-близо до сърцата ни - нещо за Рила, за Белоградсчишките скали, за някои манастир...
15
0
 
1
 
! Отговори
Ди сидни преди 9 години
Как не ти омръзна едни и същи глупости да пишеш??? Ама от месеци ако не години ръсиш едни и същи работи. Знаем, че си неграмотен турбо ***, който няма личен живот, ама как едно и също бе? Как да имаш приятели, кажи ми? Ще стоиш в Днес-а ме, ама и песен ще пееш, кой ще се самоизмъчва да си прекарва времето с теб. И след толкова приказки за науки и какво ли не, няма да е зле да се ограмотиш малко.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от Сидни Ав$$тралияТи голяма информация даде,"здравословна" храна, хахахаКакво включва?
13
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не си прав Сидни, и Панчаревското езеро си го бива...
12
0
 
2
 
! Отговори
ора преди 9 години
Сидни, наистина ли си толкова неграмотен, колкото личи от последният ти коментар? Не отговаря на висотата, на която се поставяш. Срамота...Поздрави от Норге.
11
1
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Вчера някой беше написал тук че това е "сайта" на "ястребите" и синдитата-И Е ПРАВ
10
4
 
0
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 9 години
до 16,ами здравословна храна се яде тукАвстралия е най вманиечената страна на задравословно хранене. Единствената страна с най големите забрани че даже някой стоки ги няма просто защото не могат да се произведът без определени химии. Да отначало беше дразнещо някой храни просто ги няма но се свиква бързоПо добре така защото Ав$тралия мисли за нас, защото от тези *** нали ще легнем на държавната безплатна здравна система. Не случайно средната продължителност на живота тук е 85 години
9
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 15,къде ще стъпваш тук ве ***, нито някой ще ти разреши да живееш тук, нито можеш да си позволиш нещо по далеч от някоя *** в Родопитеав$тралия е само за високата класа и най вече финансово красиви хора,ако можеш да дойдеш да живееш тук заповядай чакам да те видя на летище Кингсфортпоздрави от сидни ав$тралия
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидни , дай инфо какво се яде там ?
7
1
 
6
 
! Отговори
guest преди 9 години
Не бих стъпил в Австралия ,ако хората там са като коментатърчето Сидни АвSSS
6
8
 
0
 
! Отговори
от Сидни Ав$$$тралия преди 9 години
живях в западна европа още преди 2007 докато ви биеха шамари да слезете от клона и влезете в EUбеше яко щото Западна Еврпа беше просперираща. Направих кариера, развитие, $$$$, признание. Който я видял ПРЕДИ ЗНАЕ за кво говоряНо след кризата Европа е мизерия и всички са се фанали гуша за гушаОт години си живея в Сидни Ав$тралия, заплатите са по-високи от американските с 10-15% в повечето сектори. Оз е начело всякви класацииНЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО сега ходите в EU? Ходете преди 2007 що сега? Мазохизъ
5
8
 
0
 
! Отговори
от Сидни Ав$$$тралия преди 9 години
Всяка година се прави световна класацията по BLI (better life index) един от критериите е доход на хората - изчислява ДОХОДА МИНУС РАЗХОДИТЕ и от ПОЛУЧЕНОТО гледа колко неща можеш да си КУПИШ в магазините на съответната странаЕто тва е лайф стандарт. Затова нова кола от магазин среден клас купуваме с 4-6 заплатиТози и останалите критерии са изчислили Австралия на 1во място:dnes.bg/world/2014/05/10/avstraliia-nai-dobrata-strana-za-jiveene.224996,3Ето четете по подробно новината на български
4
0
 
10
 
! Отговори
aaaaaaa преди 9 години
14. Австралийската кухня е разнообразна. Всеки щат е известен със своите специални продукти.Aх, колко информация ми донесе горното изречение. Благодаря ДНЕС.бг.
3
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Австралия ще е последната страна,в която бих отишъл.Както се казва на...$ъза на географията.Имаше един филм,в който след ядрена война Щатите и Европа са заличени,австралийците се...радват,защото са настрани и не са засегнати,но за кратко.Радиоактивноста е толкова висока,че идва и до тях,след което започват всички да измират в мъчителна смърт,на фона на красивата им природа и охолен живот.Няма...спасение,дори и да си в Австралия.Но пришълците се...радват горките;дано да е по за...дълго.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забравили са да пишат че са еврогейове...
1
1
 
16
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Време е да се появи онова с неустановеният пол-синдито