Фестивалите по света, които трябва да видите с очите си

Защото си заслужава да ги преживеете вълнуващо
20 сеп 2015 22:22, Теодора Драгоева
5
Фестивалите по света, които трябва да видите с очите си
Карнавалът в Рио; Снимка: gettyimages.com

Пътуването по далечни места е вълнуващо преживяване, което обикновено отваря мирогледа на човек, вдъхновява го и го ощастливява.

Без значение какво точно ви мотивира да пътешествате, факт е, че ако сте склонни да харчите трудно спечелените си пари за пътувания, то поне трябва да се насладите на някои от най-зрелищните празненства по света.

Вижте топ 10 на най-лудите, забавни, пищни и уникални фестивали в света, които си заслужава да преживеете:

Карнавалът в Рио
Карнавалът в Рио де Жанейро (на водещата снимка) е световноизвестен парад, легендарен с нивото си на веселие и пищно облечените си (или по-скоро оскъдно облечени) участници, които танцуват. Карнавалът датира от 1723 година и показва уникалното културно наследство на Бразилия, която е съставена най-вече от португалци и африканци. Карнавалът се провежда в началото на февруари.

Посрещане на Китайската Нова година
Китайската Нова година се празнува в началото на китайския лунен календар. Този празник е известен и като Празника на пролетта. Той датира от векове и почита няколко божества и предци на китайците. Чества се в началото на февруари.

Холи фестивал или Фестивал на цветовете
Това е пролетен фестивал в Индия, първоначално известен като Холика. Датира от древни времена и се казва, че е съществувал векове преди Христос. Този весел празник празнува победата на доброто над злото, като празнуващите се обличат/боядисват в цветовете на дъгата. Холи се празнува в различните страни по света като през 2016-та ще е на 23-ти март.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Сан Фермин уникален пропуснали сте España Navarra Pamplona' 06.07-14.07
2
1
 
15
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
И кукерите в Перник да посетите ей!!!!!!!!!
1
2
 
5
 
! Отговори
:))) :))) :))) преди 8 години
Рио! Рио! Рио!И Мидсъмър, който вероятно е бледо копие на някогашния езически славянски празник в нощта преди деня на лятното слънцестоене!