Как да избегнете напрежението по време на почивката с приятели?

Понякога това е доста трудна мисия
19 май 2016 17:00, Теодора Драгоева
2
Как да избегнете напрежението по време на почивката с приятели?
Снимка: Instagram

Ако ви предстои пътуване с приятели, то сигурно сте в много приповдигнато настроение. Факт е, че подобна почивка може да бъде невероятно изживяване, но и може да бъде истински кошмар, ако нямате правилната настройка.

Пътуването с приятели изглежда супер забавна и готина идея, но реалността е такава, че още от първия ден може „да си пилите нервите“ взаимно и така до края на „почивката“.

Когато пътувате с приятели, вие по същество се въвличате в нови взаимоотношения, с различен тип комуникация. Трябва да бъдете доста внимателни, ако не искате да охладите отношенията си със своите спътници и то трайно.

Ето и няколко съвета по темата:

1. Обсъдете всичко преди да тръгнете на път.

Много е важно да дискутирате всеки елемент от пътуването ви заедно, преди да тръгнете на път. Колко багаж ще носите, къде ще отседнете, какви са очакванията ви, как си представяте ежедневието, какво искате да постигнете, какво е и какво не е приемливо за вас и така нататък. Може да звучи педантично, но разликите в стила на пътуване между различните хора са огромни. Ако вие се радвате на едни неща, а приятелите ви на други – чакат ви поредица от недоразумения, разногласия и негодувания.

2. Обсъдете бюджета.

Преди да започнете да планирате пътуването, добре е открито да обсъдите бюджета. Най-вече колко пари сте готови да похарчите. Установете и съгласувайте паричните параметри на почивката си. В края на краищата, ако единият пътник не може да спре да харчи, другият не е длъжен да му дава пари на заем, сякаш е банкомат.

3. Фонд „общи пари“.

Добре е всички от групата приятели, с които тръгвате на път, да направят равен принос в сума пари, за да финансирате групови дейности и ястия. Иначе все някой ще започне да се скатава, когато дойде време за плащане на общите сметки. Независимо дали сте на път с един приятел или с десет, заделете такъв фонд, за да не си причините стрес.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
От опит преди 7 години
До Анонимен 1Напрежение на почивка с приятели е възможно да има!Каквото и да правите, където и да ходите има хора, които все са недоволни и за тях всичко е тъпо и скапано.Имам такъв приятел, от няколко години не ходя никъде на почивка с него.