Грешките, които могат да провалят ваканцията ви

Не се отпускайте прекалено - в буквален и в преносен смисъл!
11 юли 2016 22:47, Екип на Tialoto.bg
6
Грешките, които могат да провалят ваканцията ви
Снимка: Splash news

Ваканцията е времето, в което изключвате от стресиращото си ежедневие и се отдавате на пълен релакс. Вероятно още в края на миналото лято сте започнали да планирате и тазгодишната си лятна почивка и я очаквате с трепет.

И макар вече ентусиазирано да си представяте как ще се опънете на плажа и кои красиви места ще посетите в следващите два месеца, има реален шанс да провалите ваканцията си, ако правите следните грешки:

Не излизате от социалните мрежи
Наслаждавайте се на приятните слънчеви дни, на гледката, на разкошните коктейли и оставете Facebook и Instagram настрана. Разбираемо е, че искате да споделите с приятелите си как си изкарвате ваканцията и вероятно дори искате някои от тях да ви завидят, но ще изпуснете много хубави моменти, ако сте забили поглед в телефона и не спирате да качвате селфита. Освен това ако направите електронен дневник на цялата си почивка, после няма да има какво да разкажете на останалите!

Малцина са тези, които оставят таблетите и лаптопите у дома по време на ваканцията си. Мобилните телефони също дават лесен достъп до сайтове и имейли и това се оказва голям проблем по време на почивката. Все някой колега или клиент не е разбрал, че сте в отпуск и продължава да ви засипва с работни ангажименти, имейлът ви писука непрестанно, а на всичкото отгоре сте взели и служебния си телефон. Познато ли ви е?!
За да не се окажете в работна ваканция, предупредете по всички канали хората, с които работите, че сте във лятна почивка и се старайте по-рядко да вторачвате поглед в телефона.

Прекалявате с храната и коктейлите
Цяла година се ограничавате, за да изваете тяло за лятото и накрая решавате, че по време на почивката си може да наваксате всички тези липси. Голяма грешка! Тялото ви ще изпадне в шок, ако го натъпчете с всички пици, дюнери, морски деликатеси и сладки изкушения. Да, може да нарушите режима си, но в определени граници. Най-малкото на морето сте лесно уязвими към различни вируси и може не само да страдате от преяждане и да намразите кантара, но и да прекарате ваканцията си в леглото или в тоалетната.

С алкохола положението е сходно – пийнете 2-3 коктейла, но не прекалявайте. Махмурлукът може да съсипе следващите ви дни.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
11
 
! Отговори
Ман Юнайтед преди 7 години
До Джедай МастърХахах, незнам, но на мен това не ми прилича на провалена почивка, като гледам яхтата ;)
2
0
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
А какво общо има жената на Силвестър Сталоун на снимката с провалените ваканции?
1
0
 
19
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Тази статия е писана от почти завършени ***.