Sofia Land – отдавна е в историята. На ход е Sofia Aqua! Кога? Къде?

Аквапарк и закрит минерален басейн ще има в парк "Възраждане"
17 юли 2018 15:45,
44

Снимка: Google

12 години след като Sofia Land хлопна врати, столичани и децата им, а и гоститете на София, ще има къде да разпуснат след натоварения делник.

Акварапк и закрит басейн с минерална вода от находището "София - Баталова воденица" се предвижда да има в разширението на парк "Възраждане", обяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 26 юли СОС трябва да гласува предложение – до 9,9 млн. лв. за изграждането на разширението на парка. От тези средства 5,5 млн. ще са собствено финансиране, а за останалите ще се кандидатства с проект пред Фонда за развитие на градска среда към ОП "Региони в растеж".

Фандъкова отбеляза, че разширението на парка ще е около 25 дка и там освен развлекателната част, в която са предвидени аквапарк и СПА зона с басейн на закрито ще има и паркова част с пет нови детски площадки, много дървета и храсти.

Голяма част от атракциите в откритата част на развлекателната зона ще са предвидени за децата - детски и бебешки басейни, пързалки.

Общата площ на парка след приключването на втория етап от изграждането му ще е 77 дка, посочи управителят на "Софийски имоти" Димитър Шивачев.

Той напомни, че изграждането на новия парк е започнало през 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
46
 
! Отговори
Софийски квартал преди 5 години
Мила Госпожо Кмет ! Похарчете парите по-рационално. Община Надежда няма пари за ремонт на улици, тротоари, осветление.... Площите предназначени за паркинги отдавна са кални и разбити . Общината и за тях няма пари! Защо плащаме данъци? За аквапарк??? Ми смешно е на фона на калта , разбитите улици и мрака . За чистене през зимата да не говорим....
15
7
 
30
 
! Отговори
пълна селяние преди 5 години
Голям кич са тези аквапаркове в евросотлица. Да не сте куророт или търговско дружество? Паркове са отдих,с природа трябват,за да е чист и въздха,а не аквапарокве.
14
5
 
45
 
! Отговори
НЕКАДЪРНИ МАЛОУМНИЦИ преди 5 години
КРАДЦИ! ВИЕ В ОБЩИНАТА *** ЛИ СТЕ? С ТИЯ ОТКРИТИ БАСЕЙНИ, КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ МАКСИМУМ 4 МЕСЕЦА В ГОДИНАТА... ДА СЕ ДАДАТ ЕДНИ 10 МИЛИОНА ЛЕВА, ЗА ДА ГЛЕДАМЕ ПОСЛЕ ОКЕНДЗАН ПЕЙЗАЖ, ЗАЩОТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ПАЗИ ТЕЗИ СЪОРЪЖЕНИЯ ЦЕЛОГОДИШНО. ЩЕ УСВОИТЕ ЕДНИ ПАРИ, - ОК. КАКТО В ЮЖНИЯ ПАРК УСВОИХТЕ МИЛИОНИ ЗА УЖ НОВИ ПЛОЧКИ, НО ВСЪЩНОСТ ТОВА БЯХА СТАРИТЕ ПЛОЧКИ ОТ НДК И БЕЗМИСЛЕНИ БЕТОННИ ОРГАДИ ЗА ДЪРВЕТАТА!!! КРАДЦИ МРЪСНИ! НАРОДЕ, СПИШ!!!
13
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ей,фандукова, Абе ей смахньовци крадливи - улици нямаме,болници няма,детски градини няма -къв аквапарк бе ? Люлин десет микрорайона диви полета и пущиняк същото е и в Обеля,Надеждите, Свобода - и те плащат данъци *** ! и то много пари идват точно от там
12
2
 
34
 
! Отговори
Здравко преди 5 години
Схемата е ясна - проект, минерална вода, концесия или жилищно. и двете за наша сметка.Второ: стои празен цял басейн в Борисовата - да се откупи и ремонтира, но не може да се строиТрето - 3 парзалки за цяла София са смях.
11
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното крадене на кинти от Фандъковата разбойническа дружина.Елате да видите в Младост какво става, след като спретнаха компромата на Иванчева и я заключиха да не пречи.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След това ще има софия еър и ще направят летище.
9
2
 
42
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Знаем я ние процедурата - инвеститор - отчуждаване на имотите на малките хора - проект - заебаване на проекта - жилищно строителство. Онези Малеевите за са бой и изгнаване
8
3
 
40
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Не че нещо, но аквапарк в центъра на София ми се вижда много *****ско.Ще последва съдбата на софияленд. Високи цени и после ще се престрои на търговски сгради.
7
0
 
32
 
! Отговори
vf преди 5 години
о кмете, къде е плажа "република" .
6
3
 
34
 
! Отговори
АНТОН КУ преди 5 години
Айде ще усвояваме пак едни $$$, по картинка много бедно изглежда, на живо ще бъде още по-грозна картинка.... "много дървета и храсти ще има..." абе вие нормални ли сте ? Това ли трябва да прави един кмет на столица, да отваря СПА зони , г-жо Фандъкова не се хабете, няма да ви изберем отново, съжаляваме не сме доволни от "свършената работа", много пари натрупахте по "ОШФОРКИ", стига лапачка... айдеее
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сф май всипко е само за няколко години. Жалка история. Едно нещо неможе да направите там да 30 години и да се развива. Поне бутайте пари по морето там има кой да ги използва.
4
1
 
23
 
! Отговори
Хидростроителя Виву преди 5 години
Звучи като хидроложки проект.
3
1
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Някой да ме светне, туй разширение ще е за сметка на бутнати панелни блокове или ще е разчистване на терен за бъдещо жилищно строителство?
2
13
 
5
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
Направете малки басейни за да може да с е лекуват гражданите.В много курорти печелещи яко от продажбата на хлор токсични канцерогенни препарати отровиха тежко басейните .Милиони граждани измамени да с е топят в хлор токсични канцерогенни разтвори вместо в топла лечебна истинска минерална вода се отровени трайно НЕЛЕЧИМО.СМЕняйте често лечебната изворна вода и не слагайте химия .
1
4
 
67
 
! Отговори
факт преди 5 години
Някой сега ще си изперат парите като в София Ленд и после чао...позната картинка....