За трета година – рекорден брой туристи в България

Почти 7 млн. чужденци са избрали да почиват у нас
10 окт 2018 18:45, Анисия Иванова
31
За трета година – рекорден брой туристи в България
Архив: Булфото

За трета поредна година България отбелязва рекордна статистика в туризма в цялата му история, което говори, че страната ни се утвърждава като перспективна дестинация с устойчив туризъм.

Това каза във Видин Ирена Горанова, зам.-министър на туризма по вере на информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Очакванията са тази година чуждестранните туристически посещения да нараснат с около 5% в сравнение с 2017 година.

Повече от 6 900 000 чуждестранни туристи са избрали страната ни за своята почивка през периода януари - август 2018 година. Това е повече от шест на сто ръст в сравнение с миналогодишния период.

Приходите от международен туризъм до юли тази година са над 2 милиарда евро, което е ръст с 8,1% в сравнение със същия период на миналата година.

"България става все по-предпочитано място за пътувания и инвестиции като предлага добър баланс между качество на услугата и цена и с това конкурира редица страни от региона", каза Горанова, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
23
 
! Отговори
:):) преди 5 години
какъв ръст, 30% отлив на руснаци и украинци, ходят си пак в Турция...
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само лъжат, време е БСП да вземат властта за да се съвземем малко от мафията ГЕРБ
4
4
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
как пък реши че Варна потъва бе пич, аде скрий се
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръсят ли,ръсят лъжи,та белким някой се излъже да посети "българските" морски курорти...ама ядец!От година на година туристите намаляват и както върви,нищо не е в състояние да промени това!Поне така е по курортите в населените места,като Варна!Някога цветущ град,сега се е запътил надолу.По-рано поне имаше индустрия,а сега развалини от индустрията и никому ненужни молове и търговски вериги!Нищо повече!
2
2
 
5
 
! Отговори
Хой преди 5 години
Смятай, при тва куцо лято и рекорд, а как се е крало86536 до сега
1
1
 
17
 
! Отговори
гого преди 5 години
видин видин времето е спряло там, какъв туризъм ....файда за града йок ни от Дунав2 моста ни от туристи , те зорлем стигат до там