САЩ все по-близо до обявяване на неплатежоспособност

Финансовият министър предупреди, че Конгресът "си играе с огъня"
Обновена: 7 окт 2013 14:34 | 7 окт 2013 08:15, Елка Василева
80
САЩ все по-близо до обявяване на неплатежоспособност
Джон Бейнър. Снимка: Reuters

САЩ се приближиха още повече до обявяване на неплатежоспособност, след като председателят на долната камара на Конгреса Джон Бейнър категорично изключи възможността да бъде гласуван законопроект, който да подсили способността на правителството да взема заеми, ако президентът Барак Обама не направи отстъпки, съобщи Асошиейтед прес.

При положение че няма изгледи за приемане на резолюция, финансовият министър Джейкъб Лу предупреди, че Конгресът "си играе с огъня", и призова конгресмените бързо да гласуват законодателство, което да позволи на държавния апарат отново да започне работа и да бъде увеличен таванът на дълга.

Лу каза, че Обама продължава да е против обвързването на приемането на законопроект за възстановяване на дейността на правителствените служби и увеличаване на способността за вземане на заеми с исканията на републиканците за промени в здравния закон и намаляване на бюджетните разходи.

Бейнър настоя, че президентът трябва да преговаря, ако иска да сложи край на парализата на държавния апарат и да избегне обявяване на неплатежоспособност, което може да предизвика финансова криза и рецесия като през 2008 г. или по-лошо.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
'"Само помислете,преди две седмици имахме достатъчно пари да бомбардираме Сирия"автор неизвестен...
44
0
 
5
 
! Отговори
n преди 10 години
Винаги съм смятал, че САЩ е изграден по подобие на Римската империя. Явно и краят му ще е подобен. Но не очаквайте пълен разпад. След падането на Рим, Византия просъществува още 1100 години. (wikipedia.org)
43
0
 
17
 
! Отговори
tt преди 10 години
Дреми ми за САЩ,аз искам България да стане нормална държава за живеене,а не българите да се чувстват чужденци в своята държава и една шепа мафиоти да ги прогонват от родината си.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези крадливи *** нали крадат от целия свят, а сега нямат пари?
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намерете си един фикус и ще си теглите заеми като олигарски когато си поискате :)
40
2
 
16
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Думите на баба Ванга,че последният президент на САЩ,ще е *** май,май,ще излязат верни.А междувременно,хората управляващи САЩ и по-голямата част от планетата,станаха много нагли и вече по новините казват,че САЩ трябвало да вземе нов заем,остана само да кажат и пояснението,че го вземат от ФЕД в Окръг Колубия,Вашингтон.На американеца,ако му кажеш цялата истина без една дума,дори на следващия да кажеш и тая дума,но махнеш друга,пак не би се досетил,трябва да му кажеш всичко в един и същ момент.
39
1
 
1
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
the US illness is called "financial obesity".
38
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щaтие сa толковa нaпред с мaтетялa, че ние сaмо можем дa си мечтaем. A в условиятa нa кaпитaлизъм, кризите сa нещо съесем нормaлно.
37
0
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
До Ааааа, агънце!kakvo mi igraiat /ste go vdigna...-niama da go vdigna /prez sest meseca...pa napravo da go vdignat na 100 triliona...i da se obadiat niakude prez 2068 godina...;))))...ako na kitaicite ne im se zakrugliat ocickite i da grabnat sopata do togava...
36
11
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
По принцип техникате не е социалистическа и капиталистическа, защото си е просто техника. Както и природните закони не са социалистически и капиталистически. Образците, които се произвеждаха в соц. блок бяха просто копирани от западните. На 99% това е факт.
35
0
 
18
 
! Отговори
. преди 10 години
Вярно отдавна не са съсипвали някоя малка държава да я ограбят , опитват се от няколко години и не им връзва ...
34
13
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До kaltinsocialisti4eskata tehnika za vremeto si ne otstupvashe na zapadnata a be6e i po izdrajliva....--------------- Глупости. При социализма техника нямаше. Имаше някакви опити нещо да се имитира. Единствено от ГДР и Чехия излизаше по нещо нормално.
33
1
 
6
 
! Отговори
мда преди 10 години
а на мен ми изглежда, че нещо имат политици ***, и понеже в САЩ са свикнали да се ояждат сега много искат и да фалират, от ненаяждане, щото как ще му обясниш на обикновения американец, че вече не може с 3 лаптопа, 2 таблета, айфон и не знам какво? позабравили са как са живяли по време на каубоите и в началото на 20 век също. Е за това един бюджет не могат да си направят, че са свикнали да си го карат ларж и не искат да се откажат от това
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TAQ MRYSNA KINA USA PAK OTE VKARA SVETA V GOLQMA KRIZA DA PUKNAT DANO SVETYT BEZ USA STEE RAI
31
0
 
29
 
! Отговори
близо били :-) преди 10 години
Тези отдавна са фалирали, след като за да продължат да работят задължително им трябват заеми. :-) Това е ясно на всички, но толкова са се набълбукали с долари, че си трайкат. ФЕД пък се е насрал, да не би измислната му валута да се обезцени, никой да не я иска повече и властта им над финансовите пазари да се стопи. Изобщо цирка е пълен, бо за съжаление е за сметка на обикновенните хора.
30
1
 
11
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
48, не са легенди, прочети малко, поне сега има къде, парите на целия свят са съсредоточени в няколко семейства....които си правят каквото искат , войни, кризи и всичко останало
29
0
 
27
 
! Отговори
константин преди 10 години
честито ви демокрация, братя...да живееш на гърба на целия свят и пак да си пред фалит - е те на тва викаме провал тука у наше село!ама нищо, те печатници имат - хартия бол... кризата за тях е дума хвърлена в пространството... ами ние да му мислим, че все пак някой трябва да плати тея игрички на онея "бели якички" /сещайте се/
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държава дадена и създадена от Дявола. Най-голямата грешка на Европа е, че не я затри преди 300 години, когато можеше!
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33, Комунист, сигурен съм че си от 15-до 22 годишен за да говориш глупости за светлото социалистическо бъдеще, а относто САЩ и Русия, те се управляват от едни и същи хора, тези с големите носове, както казва Борат, ненапразно един журналист им казва Съветските Съединени Щати, искам да кажа и нещо за тия с външния *** че и те са наполвина виновни за състоянието на държавата ни, защото повечето са си ракия , салата и БКП
26
8
 
2
 
! Отговори
Cartman преди 10 години
пак да напиша.сегашната криза е плод на политическо боричкане между конгреса и президента.нищо повече. сащ няма да фалират.може да пострада само доверието в американската икономика, което ще е пагубно за целия свят.