Белият полицай, застрелял Майкъл Браун, подаде оставка

Дарън Уилсън не иска да пострадат негови колеги
30 ное 2014 09:54, Елка Василева
40
Белият полицай, застрелял Майкъл Браун, подаде оставка
Дарън Уилсън. Снимка: Reuters

Белият полицай, който през август уби невъоръжения 18-годишен чернокож младеж Майкъл Браун в град Фъргюсън, щата Мисури, подаде оставка от местното полицейско управление, съобщи Асошиейтед прес.

Това става близо 4 месеца след инцидента, който предизвика масови протести в това предградие на Сейнт Луис и в целите Съединени щати.

Полицаят Дарън Уилсън бе в платен отпуск след случилото се на 9 август. Оставката му бе обявена снощи от един от адвокатите му и влиза в сила незабавно.

Още по темата

Уилсън, който работел в полицейското управление на Фъргюсън по-малко от три години, каза пред вестник "Сейнт Луис поуст диспач", че е решил да се оттегли, след като е научил от колегите си, че срещу тях са отправени смъртни заплахи, ако той остане на работа. "Не искам никой да пострада заради мен", каза полицаят.

След тримесечно разглеждане на обстоятелствата по случая местен съдебен състав обяви преди няколко дни, че няма достатъчно доказателства, за да предяви обвинения срещу 28-годишния полицай. Самият Уилсън обясни пред съда действията си с това, че се е страхувал за живота си, когато Браун го ударил и посегнал да му вземе пистолета. Съдебното решение стана повод за още по-мощни протести и размирици из цялата страна през последните дни.

След като бе съобщено за оставката на полицая, близо до полицейското управление във Фъргюсън се събраха стотина протестиращи и много повече полицаи. Един човек бе задържан заради приключил бързо конфликт. Повече от демонстрантите не изглеждаха развълнувани от новината за оставката.

Правозащитникът Ал Шарптън, участвал в протестите във Фъргюсън, каза в писмено изявление, че демонстрантите не са искали да изгонят Уилсън от работа, а са искали справедливост за Майкъл Браун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
маймуните аги са били са и щебъдат проблем - не го е убил просто така - имало е защо те са нагли и разбират само от бой - и в почивката бой
24
0
 
8
 
! Отговори
Чук преди 9 години
С такава полиция не ястреби, гогутки няма да останат:)
23
1
 
2
 
! Отговори
полицаи&мафиоти преди 9 години
Виждам че мн.полицаи които си губят времето пишат тук.Тоя пъпеш както го наричат по долу ще взема доживотна пенсия заради преживения стрес.Полицията в бг.не е по различна.Тук изнудват за пари.Стрелят пред блоковете си ...
22
2
 
13
 
! Отговори
, преди 9 години
Медията играе главна роля за създаване на хаоса и последиците му."Бял полицай","невъоръжен чернокож младеж"...Въпреки,че съда се произнесе с доказателствата,че полицая се е отбранявал за живота си и има право да използва оръжието си.Следователно друга агенда е на масата.И тя няма нищо общо с"бял полицай застрелял чернокож младеж",нито с *** кратуни използвани за маоистка революция.
21
1
 
19
 
! Отговори
cat преди 9 години
"Белият полицай"?Що за заглавие е това?!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха, скоро хамерика ще е собственост на ***.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Cecko da gu zima u gerb!
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО тук имахме такива полицаи нямаше да остане и един крвоглав ястреб
17
6
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Черните са си черни навсякъде. Имат си генетични увреждания и това е. Влече ги маймунското , убийствата , обирите , скитничеството , мизерията и т.н. Дали в Америка , дали в България , едни и същи номера - 12 годишно *** се разхожда с пистолет , който уж е играчка , но всъщност си изглеждаше като истински , прави каквото си иска и след това полицаят виновен , че го е гръмнал. Точно така трябва да се прави , така се е правило и преди. С този полицай се е случило същото.
16
14
 
4
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Ъъъъъ... Ама той бая грозничък!Мяза го ***!
15
2
 
17
 
! Отговори
Да помогнем преди 9 години
Добре де, какво ще работи сега човечеца? Предлагам да му дадем гражданство и да го направим шеф на МВР, иначе ще трябва да рови в кофите.
14
15
 
2
 
! Отговори
КАКВО Е ТОВА? преди 9 години
ПЪПЕШ НА СНИМКАТА.
13
3
 
15
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Нещата са ясни. Кой нормален ще удари полицай в лицето и ще се опита да му вземе пистолета? Просто на полицая са му били слаби ангелите, за това е реагирал така. Просто има хора, които не стават за тази работа. Проблема е на полицията като цяло, че не са го хванали на време. Ако работеше някъде зад бюро тази трагедия нямаше да се случи. Колкото до зелените им сънародници - нещата приличат на а-ла факултето или столипиново. Само за права ***, а задълженията някой друг да ги спазва!
12
4
 
21
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Това полицайче да го вземем в Бг. Има доста материал за избиване, не къпещ се и меришеш като пред разваляне!!!!Може да му дадем политическо обежище!
11
2
 
21
 
! Отговори
Лала преди 9 години
На моя клиентка и застреляха братовчед в окото и почина. Станали по-грешка, припознаван????!!!!Но черният убиец никои не го обвинява в разсизъм макар че са и то къде по расистити от нас
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Качулките подуянски, как ли биха се усещали? Подуяне е силата, която променя света!
9
7
 
13
 
! Отговори
Хулиган преди 9 години
Ами то като му видиш боядисаната косица, да ти е драго да му окажеш съпротива.Само, че има пистолет. Разберете, полицията не е за пухчовци и мадами. Сега някои много наблягат полицаите да могат да тичат и да правели фитнес като педуини.Едно време имаше леко пийнали милиционери по 150 кила единия, едва се местят и пухтят авторитетно, но никой не смееше да каже гък. Сега в САЩ ако полицаят не застреля момчето, то ще застреля него или някоя детска градина. Ние се учим от тях!
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 8 - да, и какво видя на записа - *** с пистолет насочен към преминаващи граждани, едър *** с шапка на главата, в който ти веднага разпозна невинен 12 годишен *** с детска играчка, а полицая вместо да си поиграе с него на стражари и апаши, взе че го гръмна на секундата. така се прави! и за тоя полицай няма да има никакви последствия, и *** ще се замислят, като пускат децата си сами на улицата да плашат хората!
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то момчето си призана! Застреляният бил черен, много як физически, полицайчето се уплашило и натиснало спусъка в самозащита 6 пъти. Тоест, ако е бил с револвер, докато има патрони.Ако полицаят бе як и внушаващ респект мъжага, нямаше да има никакъв проблем и стрелби. Така стои и въпроса за мадами в полицията.
6
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го вземат в БГ полицията че тука има много *** за отстрелване