Кастро още не вярва на САЩ, но дава шанс за помирение

Бившият кубински президент направи обръщение до студентите
Обновена: 27 яну 2015 08:16 | 27 яну 2015 07:45,
16
Кастро още не вярва на САЩ, но дава шанс за помирение
Снимка: архив Reuters

Фидел Кастро заяви, че все още не вярва на политиците във Вашингтон, но въпреки това смята, че разногласията между Куба и САЩ трябва да се изглаждат чрез сътрудничество, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
За своя пръв коментар на декларацията от 17 декември на двете страни, че ще подобряват отношенията си, бившият кубински президент се обръща с писмо до студентската федерация, прочетено вчера в Хаванския университет.

В него пише: "Не вярвам на  политиците в САЩ, нито съм разменил и една дума с тях, но това не означава, че отхвърлям мирното решаване на конфликта".

Осемдесет и осем годишният Кастро декларира, че винаги е бил привърженик на сътрудничеството и дружбата между народите, включително и с неприятелите на Куба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: кубаФидел КастроСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Никога не трябва да вярваш на алчни и грабливи птици!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куба сииииииииии, янки ноооооо !!!
9
2
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Обаче разбира се не знаеш, че сделката беше СССР си маха ракетите от Куба, а САЩ от нашата граница в Турция. Като изрично са помолили това да не се оповестява. Така че първо са били турските ракети, а после тези в Куба. Иначе можеше и да те няма ***.
8
5
 
5
 
! Отговори
гг преди 9 години
Що не напишете истината. В КУба руснаците си инсталираха система за тотален шпионаж и на всичко що излита и каца от цялта им територия. Затова американците са се усмихнали на Фидел.За кое животно казваха, че се усмихва на жесртвата си преи да се опита да я погълне .
7
3
 
7
 
! Отговори
фф преди 9 години
точно така...целта е да караш скъпи коли и да щракаш волно с пръсти в ритама на ча-ча-ча.според мен хората в куба си живеят много хубаво....танцуват си по улиците, кефят си се-без наркотици, без показни убийства и т.н....и имат ЗДРАВНА СИСТЕМАААА.....може и лоша сделка да направят...а индустрията има винаги нужда от нови пазари...РАСТЕЖ И ТРЯБВА!!!!!
6
3
 
6
 
! Отговори
Фък Ю Енд Дай преди 9 години
До Анонимко 7Така, както ния разъфтяхме, че и скоро май ще вържем.Я бързо марш при ГМО-тата... (ще си спестя личното определние, защото може да ти дойде в повече).
5
2
 
13
 
! Отговори
До Команданте Че преди 9 години
Точните думи на Че Гевара са:"За да си представим унищожението на империализма, трябва да идентифицираме главата му. А тя не може да е никъде другаде освен в САЩ"Има една друга мисъл, която е още по-силна:"Ако трепериш от негодувание срещу всяка несправедливост, значи си мой другар"
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има си хас да вярваш на хора, които са се опитали да те убият САМО няколко стотин пъти!
3
3
 
27
 
! Отговори
Команданте Че преди 9 години
"Ние знаем, че олицетворението на империализма днес е САЩ"- Ернесто Че Гевара.
2
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ли е жив този ***, който "замръзи" чудно крассивият остров за повече от 50 год?Крайно време е да се присъедини към към Садам и Кадафи!
1
1
 
5
 
! Отговори
? преди 9 години
Ф.Кастро е жив?Като Путин се обръща към студентите..