В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ

„Руската армия има своя командна структура в Източна Украйна"
Обновена: 4 мар 2015 22:56 | 4 мар 2015 22:49,
504
 В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ
Снимка: архив Reuters

Хиляди и хиляди руски войници и военна техника присъстват в Източна Украйна в подкрепа на проруските сепаратисти, които се  бият срещу украинската армия. Това заяви помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Виктория Нюланд  на слушания в комисията по външните работи на Камарата на представителите.

"Бих казала, че те са хиляди и хиляди", цитира Франс прес отговора на Нюланд на въпроса колко руски военни има в Източна Украйна.

Тя добави, че от декември Русия е прехвърлила стотици единици военна техника, включително танкове и други бронирани машини, както и  тежка артилерия. „Руската армия има своя собствена командна структура в Източна Украйна с всички офицерски чинове", обясни още Нюланд.

Тя отказа да коментира по-подробно числеността на руските войски в Източна Украйна с аргумента, че изслушването й пред комисията за външни работи на Камарата на представителите не протича при закрити врата и не е класифицирано като поверително.

"Както каза президентът (Барак Обама) неотдавна, те (руснаците) финансират войната, подхранват я, командват я и я контролират", обвини Нюланд, която ръководи отдела на Държавния департамент за Европа.

Вчера Обама, френският президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел обещаха "силна реакция" на Запада в  случай на "сериозно нарушение" на въведеното в Източна Украйна прекратяване на огъня и призоваха за по-силна роля на ОССЕ при следене на спазването натова примирие, отбелязва АФП.

Президентът Барак Обама все още не е взел решение по въпроса за изпращане на оръжия за Украйна, за да се защитава тя  от атаките на сепаратистите в източната част на страната, активно подкрепяни от Русия, продължи Нюланд, цитирана от Асошиейтед прес.

Тя добави, че президентът получава препоръки и съвети от редица правителствени агенции по въпроса, но още не взел  решение.

АП отбелязва, че конгресната комисия засилва натиска върху Обама да изпрати оръжия в Украйна. Много европейски правителства обаче са против изпращане на каквато и да е американска военна подкрепа за украинското правителство, опасявайки се, че това само ще налее масло в огъня на войната.

Нюланд съобщи, че тази седмица американски екип ще обсъжда в Европа възможно затягане на санкциите срещу Русия, ако мирното споразумение от Минск не се спазва. Тя изрази загриженост от новините за тежък артилерийски обстрел около Донецк и по шосето за Мариупол, както и за нов руски конвой, навлязъл на украинска територия. Според нея са регистрирани 100 нарушения на примирието.

Нюланд добави, че санкциите, забраняващи на американски и европейски компании да оперират в Крим, остават в сила, докато полуостровът не бъде върнат под контрола на Киев. Тя уточни, че изпълнението на споразуменията от Минск не е обвързано със санкциите, наложени заради анексирането на Крим от Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До кирил 352Кириле не се излагай - ако нямаш военно образование си кажи. Малко за размисъл1. Опълченците имат 400 танка колко обучени хора са им нужни - 400 стрелци - командирите може да са обучеами а водачите калпави но това им е необходимо минимум2. Опълченците имат 400 оръдия в 100 4оръдейни батареи - необходими са им 100 офицера атрилеристи3. Други специалности 500 човек(РТР, ПВО, ЩАБ и пр)Та така нужни са им 1000 специалиста при към 4 мил потециално население и доброволци от Русия
241
3
 
20
 
! Отговори
Перко преди 9 години
За правителствата на САЩ създаването и прякото участие във военни конфликти по света е начин на оцеляване. Без войни САЩ трябва официално да обявят фалит. С 15 трилиона дългове, превишаващи БВП на страната, единственото възможно спасение е война. Война на чужда територия и заграбване на ресурси от окупираните държави. Което и правят. Корея, Виетнам, Афганистан, Ирак, латинска Америка, Югославия, Иран... Където и да е, но трябва да има военен сблъсък с тяхно участие.
240
12
 
6
 
! Отговори
кирил преди 9 години
руските военни воюват в украйна като бандити терористи без обозначителни знаци. това го потвърждават и руски журналисти при обиколките си в източна украйна. кой управлява разузнавателните дрони и ракетни установки,може би донбаските трактористи и миньори
239
2
 
10
 
! Отговори
Ех, преди 9 години
дано да прати Путин малко спецназ че да млъкнат накрая. После преговорите няма да са в Миннск в Киев с Путин домакин
238
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 343 продЗа разлика в БГ в РФ има свободни медии - Всеки олигарг независимо какъв е Либерал, Националист или про Путин има свои медии."Либералните" медии в момента пишат каквото се сетят само да изкарат РФ виновна във всички грехове. Не бяха предавани данни на футбулен 3 дивизионен отбор като масови руски жертви. Не бяха предавани интервюта с бинтовани командири на танкове които се "телепортират" по бойните полета. Защото не могат да опишат от къде са минали танковете им ...
237
7
 
3
 
! Отговори
n преди 9 години
Резидентът на руското разузнаване в България: "Какви русофили имаше навремето! Умни, начетени, интелигентни. И разговор да проведеш с тях, и да поспориш и бутилка водка да изпиеш. А сега какво? ***, безпросветна ***, която освен псувни и обиди нищо друго не знае. И все в ръцете ти гледа-какво и колко ще им дадеш. И не искат рубли мерзавците, а от презрените американски долари или *** евро. С такива русофили русофоби не ни трябват.
236
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 343Напиши си името та да ти се смеем персонално.1. АТО в Донбас е предизвикана от САЩ за да принуди Путин да се намеси пряко в конфликта и да стане де ЮРЕ АГРЕСОР. Путин на този капан няма да се хване де Юре с референдум си прибра Крим и шелфа на Черно Море. Донбас в момента е поредна кървава партия шах със САЩ.2. Руски разузнавачи определено има като и ЕС(най-малкото ОБСЕ)3. Редовни войски няма защото РФ и САЩ действат с големи формирования - Бригада и пр4. Поротно се действа!
235
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви русофили има в България , шайка платени главочи начело с бялата златка Волен
234
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
Хубав сурат на пикса по-горе
233
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за масирано присъствие на руски елитни военни части писаха руските медии комерсант и нюзру.имаше и интервюта със руски спецназ в украйна. наричат опълченците с презрителното-донбаски индианци. воюват руските военни,без обозначителни знаци. след тях вървят така наречените донбаски индианци които мародерстват
232
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не хиляди МИЛИОНИ, милиони...Като й гледам очите на тая какъв е дявол, нещо не мога да им повярвам.
231
5
 
11
 
! Отговори
войната е дрога преди 9 години
За Сащ войната е дрога. Те не понасят мира. През последните няколко години Сащ са участвали, пряко или непряко, във войни на териториите на над 130 страни. Пише американския журналист Стивън Лендмън.
230
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама си търсят повод да се конфронтират с Русия. Американците станаха за смях на щъркелите.Е ба ти противната ***. Ще си намерят белята най-накрая. Решили са да има война и това е. Всякакви провокации ще има и с убийството на Б.Немцов няма да спрат.Те са в основата на цялото зло в света. Докато съществува Америка ще има атентати, поръчкови убийства,преврати в името на "демокрацията" ,цветни революции и всякакакви гнусотии. Това е Америка - тероризъм.
229
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 340Може и да утрепят някой вожд в обозримо бъдеще, но само ако този вожд е ял мекици от ръката на Нюланд!
228
3
 
15
 
! Отговори
до Ню Ланд преди 9 години
А КОЛКО СТОТИН-ХИЛЯДИ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ИМАШЕ В ИРАК ?И КОМУ ... ТЪРСЕХА ТАМА СЛЕД ИЗТЕГЛЯНЕТО ИМ БЯХА ЗВЕРСКИ ИЗКЛАНИ ОТ БРАДАТИТЕ *** НАД 2 МИЛИОНА ИРАКСКИ ХРИСТИЯНИТЕ ТОВА БЕ И ЦЕЛТА НА ОНИЯ ТЮРКО-ХАЗАРИ от УОЛ-СТРИЙТ, НАЧЕЛО С РОТ-ЖИДОВИ
227
2
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
То тези документи не са се загубили. Стоят си на компютъра му, според неговия заместник. Та, толкова за тази шита с кашерни конци версия!
226
4
 
18
 
! Отговори
NOI преди 9 години
ЛЕЛЕ МАЛЕ ! ТАЯ СКРИПЯ КАКТО СЕ Е ОЦЪКЛИЛА ЩЕ ТЕ ГЛЪТНЕ ОТ СНИМКАТА...ЕГАТИ ПРОКЛЕТИЯТА И ЗЛОБАТА КОЯТО ИЗЛЪЧВА...
225
3
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
За Бонинга чува ли се нещо!Или сега си заета с пържене на мекици за майдана в Скопие, дето гласите!??
224
4
 
17
 
! Отговори
бг преди 9 години
Америка агонизира.ЯСНО Е ЧЕ РУСИЯ,ИНДИЯ,КИТАИ,БРАЗИЛИЯ ЩЕ СА ПОБЕДИТЕЛИ В ИКОНОМИЧЕСКАТА ВОИНА.Затова Америка бьрза да реализира военното си предимство докато го има.При всички случаи ще иска да изнесе боините деиствия по далече от своите граници.При военни деиствия ще постадаме наи много, защото сме на пьрва линия.Никои не се допита до народа за влизане в НАТО.Смятам че трябва да обяшим неутралитет.Не искам моите деца да умират заради американците.Още повече че всички злини идват от Америка/Хир
223
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 326Заради майцепродавници като теб!