Затлъстелите американци – все повече и повече...

Почти 30% от населението в САЩ е с наднормено тегло
28 май 2015 14:52,
54
Затлъстелите американци – все повече и повече...
Снимка: Reuters, архив

Броят на затлъстелите в САЩ продължи да се увеличава през 2014 г. и достигна 27,7 на сто от населението на страната - най-високото процентно съотношение от 2008 г., когато институтът "Галъп" започна да изследва телесното тегло на американците, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Това процентно съотношение бе 27,1 на сто през 2013 г., 26,2 на сто през 2012 г. и 25,5 на сто през 2008 г. Процентното съотношение на затлъстелите хора и хората с наднормено тегло достигна 62,9 на сто, като повече хора с наднормено тегло преминаха в категорията на затлъстелите, отбелязват от института.

Броят на затлъстелите е нараснал най-вече сред над 45-годишните и жените. Както и в предишните години, чернокожите, най-бедните и жителите на южните части на страната, включително на щата Луизиана, са най-предразположени към затлъстяване.

"Здравословното хранене и физическите упражнения са важни за намаляване на затлъстяването, но не са достатъчни - заяви ръководителката на изследването Джана Лакател. - За да се води борба със затлъстяването, трябва да се атакуват и други фактори, като социално и финансово благополучие." Изследването на "Галъп" е обхванало 176 702 американци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
5
 
! Отговори
До Бургас преди 8 години
Повечето ми приятели спортуват поне 3-4 пъти седмично и изглеждат страхотно. Бас държа, че дебелите и затлъстели хора, които визираш, не са българи, а най-вероятно или руснаци, или англичани.
13
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До HarizanovЗащото се налага цял свят да плаща благополучието и дебелеенето на Американците. Не забравяй че те плащат литър бензин под 1 лев наши пари ( а колите им горят 20 на сто явно компенсират нещо), Килограм брашно там е 1/3 от цената дето плащаш ти и т.н. Правителството субсидира всичко ( дори при кумунизма не беше така тука) за да запази някакво спокойствие там, но някой все пак трябва да палща сметката и след като не са дебелите американци кой мислиш че плаща. Да ти помогна Всички ние
12
3
 
5
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Българските ТИР-аджии по това се познават в европата , едни такива снажни, стройни - същи гвардейци. :)
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях във Флорида преди две години.Орландо се оказа пълен с ресторанти Бърза закуска.Понеже бях в Кисмии.Само в това педградие имаше десетки ресторанти като закуската беше 3 долара,обяда 5 долара и ако имаш стомах завечерта 11 долара.И най-уредения ресторант от типа Хепи няма количеството и номенклатурата на бързата закуска в Орландо.Такова свръх предлагане на храна дори в Европа не съм срещал. Колкото и да се стараех капацитетами беше на една десета от този на американците.
10
0
 
26
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 8 години
Ами защото зад океана ги поддържат живи изкуствено - на легла и в инвалидни колички! Да им ''завидиш'' на такава ''продължителност на живота''! Имаше една максима: ''не е толкова важно колко години имаш в живота, а колко живот имаш в годините''! А иначе тези данни потвърждават отдавна съществуващият факт, че онези ''еталони'' за човечеството са нация от *** - и физически, и психически!
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неправилно хранене, забързан начин на живот, стрес, заседяване - какво да очакват не само американците, а и много други?
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така изглежда ГМО.
7
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 8 години
!!!???
6
10
 
5
 
! Отговори
Младен - До Бургас преди 8 години
"Много е лошо,че и тук в България вече има много млади и мноооого дебели хора.Вече дойде сезона на плажа,и гледката ще е направо отвратителна."Преди 3-4 години наистина имаше много разплути хора по плажовете. Миналата и по-миналата година обаче забелязвам, че все повече и повече хора отделят внимание на външния си вид. Специално миналата година видях толкова много хора с плочки на корема, колкото не съм виждала предните 5 години общо. Така че поне при нас положението не е чак толкова зле.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нация от гмо шопарчета.
4
2
 
33
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Много е лошо,че и тук в България вече има много млади и мноооого дебели хора.Вече дойде сезона на плажа,и гледката ще е направо отвратителна.
3
1
 
41
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Тва макдоналдс, кфс и другите му там буламачи до това водят
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички тия химии, Е-та , ГМО-та и накрая ненаситната им лакомия ще ги затрие.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен да ги пратят в Нова Гвинея при канибалите.