Убийството във Вирджиния – заради расова дискриминация

Това било отмъщение за стрелбата в афроамериканска църква през юни
27 авг 2015 09:57, Елка Василева
31
Убийството във Вирджиния – заради расова дискриминация
Снимка: БТА

Вестер Ли Фланаган, който застреля в пряк ефир репортер и оператор от телевизия WDBJ7 в щата Вирджиния и малко по-късно почина след опит за самоубийство, е изпратил предсмъртно писмо по факса до телевизия ABC News, в което е обяснил мотивите за извършеното от него.

Фланаган пише, че се е възмущавал от расовата дискриминация в САЩ. Той самият по думите му неведнъж се бил сблъсквал с дискриминация едновременно по няколко признака – заради това че е чернокож и че е гей, пише Би Би Си.

Фланаган, който е бивш служител на телевизия  WDBJ7, уволнен неотдавна, написал, че е бил притесняван на работа.

Още по темата

Той обяснява също така, че е убил журналистката и оператора, за да отмъсти за стрелбата на 17 юни в афроамериканската църква в Чарлстън, където жертви на нападението, извършено от млад бял мъж, станаха 9 души.

24-годишната репортерка Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уорд бяха убити, докато взимаха интервю на живо. След стрелбата Фланаган се е опитал да се самоубие в колата си, но оцелял след изстрела. Бил е откаран в болница, но лекарите не са успели да го спасят.

От ръководството на телевизията, чийто служител е бил нападателят, казаха, че Фланаган постоянно бил недоволен от нещо и с него е било трудно да се работи.

Нападението стана в в 6.45 ч. местно време в големия търговски център Bridgewater Plaza. Паркър точно започвала да взима интервюто на тема туризъм, когато проехтели осем изстрела, след което камерата се наклонила и паднала на земята. При това се чувало как репортерката крещи.

Жената, която е била интервюирана, Вики Гарднър, е ранена в гърба. Направена й е спешна операция и животът й е вън от опасност.

Фланаган качи видео от убийството в Twitter, на акаунтът му бързо беше блокиран.

„Това не е тероризъм. Това е углавно престъпление“, заяви веднага след инцидента губернаторът на Вирджиния Тери Маколиф.

Прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест отново призова вчера за затягане на законодателството, уреждащо продажбите на оръжие в САЩ, като заяви, че инцидентът във Вирджиния е „пореден пример за насилие с използване на огнестрелно оръжие, каквито стават прекалено много“.

Крист Хърст – колега на убитата Алисън Паркър, написа в Twitter, че двамата живеят  отскоро заедно и планирани да се оженят. На 19 август тя е навършила 24 години.

Убитият оператор също се е готвел за сватба - през пролетта той бил направил предложение на приятелката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека сравним образованието и интелекта на Обама с нашия Будьо. Май има разлика, а?
17
2
 
17
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Една "американска мечта" претърпяла крушение-двама убити!А какво ще стане когато същото се случи с десетки милиони американци?А това време неумолимо приближава!Не може да харчиш двойно на това,което произвеждаш!Не и завинаги!Принуждаването на Света да им плаща сметките с военна сила все някога ще свърши.И тогава.....
16
2
 
14
 
! Отговори
американец преди 8 години
Случващото се в арабските страни е плод изцяло на липсата на образование сред масите и радикалния ислям. Земете отворете някое учебниче по история и вижте как са се трепали помежду си от памтивека, а в началото на 20-ти век са били прецаквани под път и над път от европейските "велики сили" навремето.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли някаква разлика между назначен с връзки и назначен на квотен принцип, този има точки поне по два линии.
14
5
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
Американските новини са гадна работа!
13
7
 
6
 
! Отговори
американец преди 8 години
До глупакМного подходящо име си си избрал! Банкрутирали сме, ама друг път. Ти не гледай дълговете, а икономиката. Защото Гърция може да е с дълг 175% от БВП и да са дефакто фалирали, но Япония е с дълг от над 200% от БВП и няма да банкрутират в обозримото бъдеще. САЩ са с 108% от БВП, а България - 18.9% от БВП. С тия 18.9% да не би да сте много цъфнали и завързали?
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бъркайте външната им политика с вътрешната. Външната е гадна но тя не засяга американеца. Той работи много и интензивно. Тях ги прави зависими кредитната политика. 95% живеят на кредит. Начин на живот. Обикновеният американец не знае и не иска да знае къде е България. Не ги интересува. Ние като знаем дали живеем по-добре от тях със заплата 400 - 500 лева? Има ли намаления по 80% при нас? Лъжат ли ги в сметките за ток, горива, вода, газ? Няма такива нещо!! А у нас всичко е измама!!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление на много неуки, Америка няма да загине! Само като им видите пътната инфраструктура как е организирана ще разберете, че са прагматични и не си губят времето. Как за 250 години са създали това а ние за 1300 сме като в африкански село. Не е идеално но храната не е скъпа, никой не ви кара да ходите в Макдоналдс, има чудесни испански, мексикански ресторантчета. Никой не се интересува от личният ви живот, заплата и т.н. При 300 милиона има всякакви. В Русия няма ли, в Германия или Англия?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано се е мъчил!!
9
11
 
12
 
! Отговори
американец преди 8 години
Българите са дотолкова изпростяли, комплексирани и деградирали, че единственият им начин да се чувстват щастливи е като плюят по някой друг.Абе ***, демокрацията това и онова, а себе си гледате ли? Мамини синчета сте до последния човек, мързеливи и некомпетентни връзкарчета, че и хрантутници на всичкото отгоре! Когато ни настигнете икономически, тогава си отваряйте големите разбиращи усти.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пишете глупости за Америка!!! Работят много, учат здраво, няма купени дипломи, Калинки от тази партия или онази. Да, всичко е пари. А у нас не е ли вече? Имат си и проблеми, има и корупция. Но ако ще ви плащат 30 USD на час, плащат ги. Там не знаят кой им е президент, коя партия е на власт. Президента не е като нашия ***, на всяка манджа мерудия, да решава взичко, от медицина до спорта. Полицията не се шегува. Никой не те спира ако спазваш правилата. Времето е пари. Цени се образованието!!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли Браун, защо го убиха полицаите? Дебелият влезе в малък магазин, грабна нещо, не плати и избута нагло собственика китаец. Не се подчини и го гръмнаха. Било расизъм пропищяха нашите умни медии. А сега черен уби двама абсолютно невинни бели, какво е, не е расизъм. Сега белите да се вдигнат и започнат да грабят и палят магазини, така ли? Това не става защото белите са по-интелигентни и образовани а Черньовците не обичат да четат и се трудят. У нас имаме еквивалент, индийците.
6
1
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
тия вечно недоволните сталин ги е пращал на почивка в лагер, да си успокоят нервите.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вестер, тц тц, някой холандец или датчанин е този.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете, Черньовците в САЩ са с повече права от белите. Каквото не им харесва, основно при спазването на правилата и законите, за тях е расизъм. Опитайте се да им кажете, че не спазват закона или нарушават правилата и веднага сте обявен за расист. От опит ви го казвам. А, че са мързеливи, дебели, живеят на гърба на Белия човек, нищо. Малко от тях са в рамките на нормалното. Вечно демонстрират някакво превъзходство и различие с белия, а всъщност са светлинни години от уменията и отговорността.
3
1
 
25
 
! Отговори
аз преди 8 години
Убийството във Вирджиния - от черен *** и гей, който е с комплекс за малоценност за това че е *** и чувство за вина за това че е гей.
2
6
 
15
 
! Отговори
Да преди 8 години
Болна нация. Въпреки всички хапчета които пият (вече дори децата пият анти депресанти) пак полудяват.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седнали на нас да ни дават акъл за расова дискриминация !