Кери призова Асад да напусне поста си

А моментът на напускане да бъде определен чрез преговори
19 сеп 2015 19:42,
129
Кери призова Асад да напусне поста си
Снимка: архив, Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че сирийският президент Башар Асад трябва да напусне поста, а точният момент за оттеглянето му да бъде определен чрез преговори, предадоха Ройтерс и ТАСС.

След разговор с британския външен министър Филип Хамънд, Кери призова Русия и Иран да използват влиянието си, за да убедят Асад да преговаря. Държавният секретар на САЩ подчерта, че е важно бързо да се подновят усилията за намиране на политическо решение на четиригодишната война и влошаващата се бежанска криза в Сирия.

"Трябва да стигнем до преговори. Това искаме и се надяваме, че Русия и Иран и всички други страни с влияние ще помогнат да се постигне това", за да се сложи край на кризата, заяви Кери.

"Ние сме готови да преговаряме. Готов ли е Асад да преговаря, имам предвид да преговаря наистина? Русия готова ли е да го накара да седне на масата за преговори?", попита той.

Кери добави, че не е нужно Асад да бъде отстранен през първия ден или месец. Всички страни трябва да се съберат и да достигнат до съгласие как да се случи това, уточни държавният секретар на САЩ. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
38
 
! Отговори
Бла бла бла преди 8 години
Джим Кери: Бла бла бла Маккейн,Багдади бла бла "революционери-джихадисти за демокрация"бла бла бла ИДИЛ бла бла Асад бла бла бежанци бла бла блаИ "независимите медии" в хор подеха: бла бла бла бла бла бла бла Кери бла бла бла Асад бла бла Путин си слага нова ПВЦ дограма бла бла бла А на Китай му "думнаха два химически склада",Китай пък думна склад за боеприпаси на "демократична военна база" в Япония,след което "думването" на складове в Китай изведнъж спря,но пък "думна" фондовата борса в сащ
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Асад каза: "Да, да, добре." :-D :-D :-D
54
1
 
34
 
! Отговори
:-D :-D :-D преди 8 години
A ако Асад призове Обама, какво ще последва? :-D :-D :-D
53
1
 
16
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Мууууууууууууу..
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен-72Вземи че се стегни.Това което си написал е необмислено.
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кери призова Асад да напусне поста си" И като го напусне мюслитата от ИД ще се изпарят ли?Кери дали има има нещо като мозък?
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говорящия кон призовава!
49
1
 
13
 
! Отговори
Башар Асад преди 8 години
Доооооооообре ;)
48
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До напротивГосподинчо, колко мислиш че още ще издържи кръволока Асад? Година или повече? Изборите за президент в САЩ са след година, след това с путинизма е свършено. Путинизма разцъфтя благодарение на пацифисткото ляво мекотело Обама. Следващият президент в никакъв случай няма да заговорничи с Путин както това правеше и прави Обама.
47
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** сиТъпият си ти защото си се хванал на руската кукичка ИДИЛ. ИДИЛ ще изчезне 6 месеца след като изчезне Асад от Сирия, така както изчезнаха джихадистите в Либия, Тунис, Египет и както никога няма да изчезнат от Сирия докато Асад е на власт. Що се отнася да споменатия от тебе Садат той отдавна е в компанията на Хитлер, Сталин, Чевес, Кадафи и т.н. социалистически ***.
46
2
 
13
 
! Отговори
напротив преди 8 години
До Анонимен 64А на теб кой ти каза, че няма 250 хиляди убити и бежанци в Либия и Ирак? Кой те излъга или си по рождение голям ахмак? И вярваш на всеки лъжец? Не 250 хиляди,а над 1-2 милиона са избитите иракчани в хаоса след свалянето на Саддам, същото е и в Либия. А бежанците им са хиляди и милиони, но нарочно казват, че са сирийци, а не иракчани и либийци. Щото като сирийци е по-лесно да влязат в Европа.
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Assad: *** off
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 62За убития американски посланик в "демократична" Либия, забрави ли?
43
1
 
7
 
! Отговори
тъп си преди 8 години
До Анонимен 62Много по-вероятно е, ако Садат бъде отстранен да има мноооого американски и западни трупове. Тъй както имаше много показни кланета на заловени западняци. Арабите знаят кой подкрепя и защитава Израел, окупиращ земите им. Арабиуте мразят западняците и нарочно емигрират в западна Европа, за да я вземат в бъдеще под свой демографски контрол.
42
4
 
27
 
! Отговори
напротив преди 8 години
До Анонимен 57Проблемът на Сирия няма се реши с отстраняването на Асад, тъй както проблемът на Либия не се реши с отстраняването на Кадафи, на Ирак със Саддам Хюсеин. Точно напротив, налудничавата американска политика дестбилизира целия регион и предизвика огромни проблеми в държави в които нямаше такива. ПРЕДИЗВИКА И ОГРОМЕН БЕЖАНСКИ ПРОБЛЕМ ЗА НАС В ЕС И БЪЛГАРИЯ! ЗАЩО ЯНКИТЕ КАТО БЪЗИКАТ В КОШЕРА, СЕТНЕ НЕ ПРИБЕРАТ ЖИЛЕЩИТЕ, РАЗЛЮТЕНИ ПЧЕЛИ И ОСИ? ВЪРШАТ СВИНЩИНИ, А НИЕ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА!
41
1
 
15
 
! Отговори
ЖЖ преди 8 години
АБЕ ТОЯ МАЙ СИ Е ИЗКАРАЛ ПРЪСТА ОТ НОСА ДА НЕ Е НАДУШИЛ ГАЗОВИТЕ НАХОДИЩА ТРЕПЕРЯТ.ТА ЧАК СЪН НЕ ГИ ХВАЩА..НАТИРИХА СИРИЙЦИТЕ ИЗ ЕВРОПА.
40
1
 
19
 
! Отговори
шокиран преди 8 години
Кога най-сетне тъпите янки ще проумеят, че в арабските страни има САМО ДВЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. Светски националистически режими тип Асад, Гамал Насър и Муамар Кадафи.И втория вариант-Ислямска държава. Не може да има по-умерени ислямисти, както няма полубременна жена.В ислямския арабски свят Коранът е всичко,Коранът е най-висшата форма на демокрация!!! Кога тъпите кабинетни учени в Америка ще разберат това.Че не всяка фиданка може да бъде ашладисвана по твоя тертип. Или САЩ търси голяма война с арабите
39
4
 
10
 
! Отговори
ИД преди 8 години
Толкова ли са *** американците? Та не можаха най-накрая да вденат, че умерени ислямисти и умерена опозиция НЯМА. Докога ще се оставят да бъдат лъгани и пързаляни на динена *** от арабелите? Които те, американците въоръжават за борба с неизвестно защо мразения от тях Асад, а ба следващия ден същите тези "Умерени опозиционери" бягат с американското оръжие в Ислямска държава. Като със същото това оръжие колят и избиват и западняци! В ислямския свят има СВЕТСКО УПРАВЛЕНИЕ ТИП АСАД И ШЕРИАТ! Средно
38
1
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
Каква ирония!!! Световният агресор се е загрижил за демокрацията в Сирия!!! Чий го дирите на хиляди км. от вашия дом? Или май се сещам коя е причината да опустошите Сирия както Ирак - факта че цяла Сирия лежи върху газ, а вие не може да позволите някоя държава свободно да си ползва ресурсите, когато вие може да ги заграбите демократично!
37
2
 
21
 
! Отговори
тт преди 8 години
Аз пък призовавам тоя *** да напусне поста