11 щата съдят Обама заради WC-тата за транссексуални

Администрацията правела "мащабен социален експеримент"
26 май 2016 22:33, Елка Василева
34
11 щата съдят Обама заради WC-тата за транссексуални
Снимка: архив, Reuters

Единадесет американски щата съдят администрацията на президента Барак Обама заради директива, задължаваща транссексуалните ученици да бъдат допускани в тоалетните и съблекалните съгласно избраната от тях полова принадлежност.

Към иска, внесен във федералния окръжен съд в Северен Тексас, се присъединиха щатите Оклахома, Алабама, Уисконсин, Тексас, Западна Вирджиния и други.

Те искат разпореждането да бъде обявено за незаконно. Съгласно иска администрацията на Обама се опитва да подложи работните и учебните места на „мащабен социален експеримент“, пише Би Би Си.

Според ищците разпореждането на президента, което заобикаля демократичните процедури, нарушава нормите на демокрацията, а също основното право на личен живот.

Администрацията издаде разпореждането в началото на месец май. Съгласно директивата транссексуалните ученици могат да избират тоалетна в съответствие със собственото си усещане за полова принадлежност.

Учрежденията, които не изпълняват тези изисквания, могат да бъдат лишени от федерални субсидии. Против тях може да бъдат внесени искове.

От своя страна администрацията на Обама твърди, че по този начин иска да защити транссексуалните деца от дискриминация.

Федералните власти се решиха на тази стъпка след спорове с властите в Северна Каролина, които внесоха иск срещу федералното правителство.

Администрацията на Обама се опитва да постигне изменение на щатския закон за транссексуалните, който ги задължава да посещават тоалетните в обществените сгради и училищата в съответствие с пола, посочен в акта им за раждане. Тяхното самоопределение няма значение.

Правосъдното министерство на САЩ смята, че този закон противоречи на федералния. Властите заплашиха щата с лишаване от част от федералното финансиране. Точно това писмо стана повод за внасянето на ответен иск от щатските власти.

В редица щати се приемат закони, които ограничават разширяването на правата на транссексуалните. Така например от 1 юли в Мисисипи влиза в сила закон, който трябва да защити хората, смятащи, че брак може да бъде сключен само между мъж и жена, а полът се определя при раждането и не може да бъде променян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: САЩтранссексуални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В скандинавските страни, особено Швеция, Дания и Финландия е още по-зле.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им имам проблемите
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За жалост навсякъде по света левите партии и движения узаконяват "левите".И после разни лъжци пишат против "***", "гейропа" и пр., а именно лидерите на техните партии узаконяват беззаконието.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има една обща тоалетна.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да приемем, че хомосексуалността не заболяване, а влечение към същия пол и въпрос на избор. Транссексуалноста е да се мислиш за нещо, което не си. Една проста инвентаризация ще докаже, че това вече си е заболяване.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тая страна нещо фундаментално е объркано!
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са напълно изкукали!!!Ако един мъж твърди, че е Наполеон ще го вкарат в лудницата и ще го лекуват.А ако твърди, че е жена ще му позволят да влиза в дамските тоалетни и ще му защитават правата.Моля някой да ми каже къде е останала някоя нормална държава, че да се изнеса.
10
0
 
22
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
...ххахахха... БОжееЙ ГоШподи ! Краварите съвсем се инфантилизираха милите... :v
9
0
 
5
 
! Отговори
men преди 7 години
пиндостанците обратнуту комунистическо копиуе могат само да го фанат за салама на обама. това саламчиту е на мишел или както е истинското му име майкъл. рипайте антирасисти, демократи, либерали и всякаква друга ***. мечтите ви една по една се сбъдват.
8
5
 
11
 
! Отговори
Баба Гина преди 7 години
Няма да е зле, ако мераклиите коментатори освен заглавията четат и самите статии. Не че ще се изкажат много по-мъдро, но поне изписаните глупости ще са по-близо до темата
7
2
 
25
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 7 години
Сега се сетих още нещо. ,,Модерните леви'' смятатат, че не трябва да има делене на хората, а полът не е даденост по рождение и може да бъде избиран (което не е вярно). Защо тогава вместо тоалетни за мъже, жени и транссексуални, да не има една обща за всички? Излиза, че ,,различните'' сами се дискриминират.
6
2
 
5
 
! Отговори
Манф Андолски преди 7 години
Аз пък искам като ида до WC -то и чаламба да ми практикуват. Да се отпусне човек с кеф в градския кен еф
5
0
 
12
 
! Отговори
до Някой по долу преди 7 години
Спокойно ,няма да те изтрият до утре в осем.
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега очаквам наш Роско да се опита да приложи закончето на Обонго и у нас, за да защити своите третополови поддръжници
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директива :О.... аз съм гай, я да отскочим в женската и да опна колежката, а пък на излизане - егати и БИдалския кеф :)
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дали ще има отделни тоалетни за *** същества с висящи уши. Аман от негроиднни тъппаци.
1
0
 
9
 
! Отговори
сaaaсссa преди 7 години
оооооо