Сандърс: Клинтън трябва да е следващият президент на САЩ

Неуспелият кандидат на демократите произнесе реч на конгреса
26 юли 2016 09:32, Елка Василева
16
Сандърс: Клинтън трябва да е следващият президент на САЩ
Бърни Сандърс. Снимка: Reuters

"Хилари Клинтън трябва да стане следващият президент на Съединените щати", заяви Бърни Сандърс, нейният съперник във вътрешнопартийната надпревара за президентската номинация за Белия дом, който произнесе реч на националния конгрес на Демократическата партия, предаде ДПА.

Сандърс каза, че Хилари Клинтън ще бъде "изключителен президент". "Горд съм, че съм до нея тази вечер", каза неуспелият претендент за демократическата кандидатура за Белия дом.

Той добави, че я познава от близо 25 години и я похвали за битката, която тя водеше за здравеопазване, достъпно за всички. Като сенатор тя неотклонно отстояваше правата на децата, продължи Сандърс.

Страната постигна значителен напредък при президента Барак Обама, но предстои още много работа, каза той. Изборите през 2016 г. ще са избори за кандидата, който разбира реалните проблеми на страната и може да предложи решения. "По тези критерии всеки обективен наблюдател ще стигне до заключението, че въз основа на нейните идеи и водачество Хилари Клинтън трябва да стане следващият президент на Съединените щати", каза неуспелият претендент за Белия дом, цитиран от Асошиейтед прес.

Американската първа дама Мишел Обама заяви от своя страна в реч пред конгреса на демократите във Филаделфия, че единствена Хилари Клинтън има необходимите качества, за да бъде президент на Съединените щати, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Тя е единствената личност, която наистина има качествата, за да бъде президент. В тези избори аз съм с нея", заяви Мишел Обама сред бурни аплодисменти в конгресната зала.

Без да спомене поименно републиканския кандидат Доналд Тръмп, първата дама каза, че "когато някой е брутален или се държи грубиянски, ние не се принизяваме до неговото ниво". предаде Асошиейтед прес. Мишел Обама каза, че словото на омразата е в разрез с онова, на което тя се опитва да научи децата си. "Какво е моето послание ли? Когато те падат толкова ниско, ние се се стремим към високо ниво", добави тя.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Бре, този се държи като комунист пред разстрел в НКВД на Сталин бе, пак си знае неговото, " За Родину, за Сталину". Ба си мекотелото!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от американците не може да се очаква нищо нормално,там такива няма
10
1
 
10
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Не съм предполагал че Бърни Сандърс който води еднадостойна и тежка предизборна борба, може на финала да излезе подобен . . . НАГАЖДАЧ и МЕКОТЕЛО !Но независимо от всички комбинации и номера които се опитват да въртят ДЕМОКРАТИТЕ, американците не са"расли в саксия" и ще предпочетат ТРЪМП за бъдещ президент !
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако изберат Хилари Клинтън тя сигупно ще назначи в Белия дом съпруга на Моника Люински.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Одъртелите са много опасни
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, опази!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКЪХ ДА КАЖА - ДАНО СЪМ ЛОШ ПРОРОК
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ХИЛЪРИ КЛИНТЪН НАЧЕЛО НА САЩ НИ ОЧАКВА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ДАНО НЕ СЪМ ЛОШ ПРОРОК
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демократите се компрометираха и станаха за посмешище с всичките си из трещели лелички и н егри-ислямисти...Светът се промени, пътници са!
3
1
 
14
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
привържениците на Сандерс толкова ненавиждат Клинтън, че биха предпочели да гласуват за Тръмп...
2
0
 
3
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Много се съмнявам че нито Килъри,нито Кръмп ще станат президенти..
1
0
 
4
 
! Отговори
Петко Бочаров преди 7 години
ДА, АМА НЕ!!!