Стрелецът от Хюстън с две оръжия и над 2500 патрона

Гневният адвокат бил с дрехи с нацистки емблеми
27 сеп 2016 11:44, Елка Василева
7
Стрелецът от Хюстън с две оръжия и над 2500 патрона
Снимка: архив, Reuters

Гневният адвокат, който откри безразборен огън срещу шофьорите на преминаващи автомобили край жилищен комплекс в Хюстън и впоследствие беше застрелян от полицията, е имал две оръжия и повече от 2500 бойни патрона, предаде Асошиейтед прес.

Той бил облечен във военен стил дрехи с нацистки емблеми.

Девет души бяха ранени при стрелбата - шестима бяха простреляни, а трима получиха наранявания от разхвърчали се стъкла. Един от ранените е в критично състояние.

Полицията не разкри самоличността на мъжа и не разполага все още с информация за мотивите на стрелбата. Робот на сапьорски отряд провери автомобил "Порше", за който полицията каза, че е собственост на стрелеца. Според автомобилните регистри в Тексас колата е на името на Нейтън ДеСай и е записана на адрес в същия жилищен комплекс.

Още по темата

Мъжът имал две законно притежавани оръжия - полуавтоматичен пистолет 45 калибър и автомат "Томпсън".

Деветима полицаи са участвали в престрелката с мъжа.

Кметът Силвестър Търнър съобщи за ТВ КТРК в Хюстън, че ДеСай бил адвокат, "разгневен", защото е бил уволнен от фирмата си или защото е бил в лоши отношения с нея. Но партньорът му Кенет МакДаниъл оспори това твърдение и каза, че двамата с ДеСай са закрили кантората през февруари по икономически причини, свързани със спада в енергийния отрасъл в Хюстън. МакДаниъл посочи, че не е бил в контакт с ДеСай напоследък и че вчера сутринта от полицията му звъннали да го питат дали е в безопасност, без да обяснят защо.

Бащата на ДеСай, Пракаш ДеСай, заяви за телевизия КТРК, че синът му бил разстроен, защото адвокатската му практика не вървяла добре и по лични причини.
Представител на ФБР каза, че няма данни вчерашната стрелба да има връзка с тероризъм.

Мениджърът на жилищния комплекс заяви, че неотдавна ДеСай бил замесен в два инцидента. При единия през август била извикана полиция от работници, поправящи покрива, тъй като ДеСай насочил срещу тях оръжие. Миналата седмица той бил много ядосан заради проблеми с налягането на водата в апартамента му. Той изразил недоволство си в имейл до мениджърската фирма, в който я заплашил със саморазправа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: стрелбаХюстънСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Издухан Бьлгарин преди 7 години
Поредната дефектирала бурмичка в алчната капиталистическа машина!
3
1
 
0
 
! Отговори
Ел преди 7 години
Стресиращ е животът там,не им е лесно на хората.. повечето са на антидепресанти,но има и такива,които си изкарват гнева на другите.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако всеки, който се ядоса на нещо почне да стреля напосоки хора, които дори не познава, много скоро няма да има живи. Как можее всеки нормален и НЕнормален да може да се сдобие с оръжие?!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В предното съобщение имаше пак снимка на полицай (част от полицай) с емблема, на която пише NC. Джентълменски намекнах за грешката. Днес заявявам, че е абсолютно порочна практиката на късогледите журналистчета да декорират изделието си с каквато и да е снимка, стига да има снимка! Хюстън е в Тексас и е изключено там да се повикали помощ чак от С. Каролина!