Руснаците – тръмполюбци! Клинтън = съветски апаратчик

Братушките се надяват САЩ най-накрая да ги оставят на мира
18 окт 2016 09:22,
32
Руснаците – тръмполюбци! Клинтън = съветски апаратчик
Снимка: Reuters

Под заглавие "Интерес към непредсказуемостта" руският вестник "Ведомости" помества данни от анкети, според които на хората в Русия никак не им е безразлично кой ще е следващият президент на САЩ.

Симпатиите им са на страната на републиканския кандидат. По данни на фонда "Обществено мнение" през май Доналд Тръмп е правел положително впечатление на 22 процента от жителите на Русия, а през октомври вече на 38%.

През това време делът на руските граждани - привърженици на Хилари Клинтън, е останал същият - 8 на сто, обаче нейният антирейтинг се е качил от 45 на 61%, пише вестникът, цитирано от Би Би Си.

Сегашните президентски избори в САЩ вероятно са най-значимата за руското население кампания от постсъветския период - и защото е твърде ярка, и заради ролята на Русия в нейния дневен ред, отбелязва политологът Евгений Минченко.

При това и двамата ключови кандидати са типажи, добре познати в Русия, казва той, като сравнява Тръмп с "най-новите руснаци" - самозабравили се бизнесмени, а Клинтън - със "съветски партиен апаратчик".

В друг материал на същата тема "Ведомости" посочва, че Доналд Тръмп е по-популярен от Хилари Клинтън само в Русия. Това показва глобално допитване на Галъп за отношението към предизборната надпревара в САЩ.

Мнозина предпочитат Тръмп, защото се надяват, че ако той поеме властта, ще се залови с вътрешни въпроси и САЩ най-накрая ще оставят на мира Русия, коментира аналитикът Алексей Макаркин.

"А по-напредналите тръмполюбци се надяват той също така да развали колкото може повече тези вътрешни работи, САЩ да се затворят в себе си и да затънат в собствените си проблеми. Те виждат в Тръмп един вид американски Горбачов, способен дори да разруши страната", добавя руският експерт, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Килъри, както се оказва е толкова куха лейка, че ако стане президент, ще подпали някой война ей така, просто защото е социопат. А Тръмп също би подпалил война, но по друга причина - абсолютно безотговорен.
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам какво имат предвид с "оставете ни на мира".Да ги оставят да си върнат старите зони на влияние, разни като нас.Нова Ялта през крив макарон!!!!
7
10
 
19
 
! Отговори
i'm преди 7 години
За Америка, не знам кой от двамата е по-добрия избор, но за света със сигурност е Тръмп.
6
6
 
8
 
! Отговори
Враг на народа преди 7 години
Братя са ти на тебе последния щото в песента се указва общия ви произход: Нас червеното знаме роди ни...... Ние сме на всеки километър.... Поне знаем кого да псувам на майка кат се сетя.
5
16
 
13
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Руснаците са в друг свят. Хабер си нямат от случващото се по света. Като живеят в замлянките те смятат, че и останалите са в землянки. Като те са с ***, те смятат че всичко живо по света носи ***. И почват да се дразнят като видят някой без ***. Отгоре на всичко се силят да му нахлупят ***...безнадеждна работа.
4
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБратушки са ни! А за САЩ който плащат милиарди за ползване на бази в Турция,Пакистан и Саудитска арабия ние сме балъци защото у нас всичко им е безплатно само либертоноците като тебе работят за 14$.
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно, че американците в последните 70 години много бели натвориха в международен план. И много хора умират и ще умират заради тях.И да, руснаците не са ни "братушки" твърде различни са от нас и интересите са ни твърде различни за да сме братушки.
2
14
 
20
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
Да не изберат този юрод Клинтън защото няма съмнение че пак ще нападне Балканите с обеднениия уран!
1
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо, тая азиатска с *** не са ни братушки и второ, дръмпф е точно като ботоксовото им жуже-император уона а би.