В САЩ се вдигнаха на протести срещу избора на Тръмп

"Това не е моят президент!", "Майната му на Тръмп!"...
Обновена: 9 ное 2016 13:21 | 9 ное 2016 13:20, Елка Василева
296

Снимка: Reuters

Протестиращо и гневно множество излезе по улиците на много градове в западните американски щати, след като бяха оповестени резултатите от президентските избори, спечелени от Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Това не е моят президент!" и "Майната му на Тръмп!", скандираха студенти и други опоненти на милиардера, участвали в многохилядни протестни шествия в Лос Анджелис, Сан Диего, Окланд, Портланд и други градове.

Кадри от протестите, качени в интернет, показаха демонстранти да палят свещи и факли. На един от тях беше изгорено и знамето на САЩ.

"Не мога да разбера как нашата страна може да гласува за този ужасен човек", коментира участник в протест в Лос Анджелис.

В Ню Йорк поп иконата Лейди Гага, пламенен поддръжник на Хилари Клинтън, която водеше кампания за нея и участваше в последния й предизборен митинг, протестира пред кулата Тръмп.

Тя качи в социалната мрежа Инстаграм своя снимка, показваща я да стои права върху боклукчийски камион и да държи надписа: "Любовта ще надделее над омразата на Тръмп". Това беше един от предизборните лозунги на кампанията на Хилари Клинтън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да си протестират , на кой му пука.Както и тук малцинствените групи смятат , че само тяхното мнение е важно.Е ,време е да разберат, че не е :)
96
15
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Мисля, че е редно САЩ да се раздели на отделни малки държави. Само така ще избегнат гражданска война след избора на Тръмп.
95
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а от кого тогава бяха платени митингите , които преди това свалиха Борисов? Групи като "Не на високите цени на горивата" във фейсбук сякаш прекратиха съществуването си след това въпреки че горивата не паднаха , а тълпите спряха да замерят енергото , въпреки че те си останаха същите монополисти
94
3
 
21
 
! Отговори
Надница преди 7 години
Колко са на брой? 100 или 120?
93
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са хората. Тоя ще унищожи Америка.
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези ли са умните и красивите :)?
91
3
 
12
 
! Отговори
до 99 преди 7 години
само не ми казваи че русия управляваше Б,Б и Плевнята , така че всеки първокласник знае кои дърпа конците,аман от заспали чируси като теб
90
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПОКО, ТИА СА АРТИСТИ, ХОНОРАР БРАТЧЕ, ЗАД ЪГЪЛА 50 КИНТА И СИ ОК, ГЛЕДАХМЕ ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА "УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ" ПЪРВО В СОФИЯ
89
2
 
14
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
Най-интересното е, че когато републиканци губят избори, дежурното оплакване е от корупция, което си е валидна критика на теория. Когато демократи губят избори, дежурното оплакване е "как може хората да гласуват така", което е критика към демокрацията сама по себе си. Сетете се кои всъщност са по-демократични като манталитет.
88
1
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
До Анонимен 79 на мен лично подобна система за избори ми се струва абсурдна , ама като няма сърдити - явно са и свикнали
87
2
 
17
 
! Отговори
пхаа преди 7 години
аз американци на снимките не виждам.Бежанците и те ще ридаят за Меркел, ама тва е
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си го редставям Г-н рижия да маа *** из Балканите. Кати турист - да. Обаче тия дни многи нещо ше се изпосъбори при братята американци, журналистите ше недостигат да отразяват картинките. Разпасаната простащина трябва да бъде спряна.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123Типичен коментар, като за тийнейджър.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, Вие ако си мислите, че президента управлява в САЩ :D САЩ се управлява от корпорациите, военно-промишленият комплекс и ЦРУ. Президентът е за заблуда на онези, които не знаят какво стои зад "TOP SECRET" и "Classified".
83
1
 
15
 
! Отговори
pobeda i pak pobeda преди 7 години
АХАХААХАХА ЯД ГИ Е ХАХАХАХАХАХААХАХИ ЗА БРЕКЗИТА ГИ БЕШЕ ЯДХАХАХАХАХАХАХААХАХ
82
1
 
28
 
! Отговори
ПОБЕДА!!! преди 7 години
ПОБЕДА!!! довечера 6 кг ракия сaлати и пържоли съм приготвил а и пиратки за празника
81
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това по скоро е погребално шествие а не протест. Не виждам и някаква особена причина за протест, просто са губещата страна в едни избори, ще изчакат 4 години и отново ще имат шанс. Трябва да протестират ако повече нямат втори шанс например както стоят нещата в путинова Русия, където нацлидера пожизнено ще си бъде "избиран". Видяхме как реагираха борсите спад и след час всичко се върна на изходното положение, което означава че няма да има никакъв срив както при Брекзита в UK.
80
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой гласувал, гласувал, налягаите си парцалките и стига квичахте!
79
3
 
15
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 7 години
Ако Тръмп депортира всички емигранти от САЩ ще останат няколкостотин хиляди индианци.Ето тогава САЩ ще е много интересна туристическа дестинация!По интересна дори и от Австралия!
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами то сега да излязат и подръжниците на Тръмп и ето ти гражданска война