Ердоган в "искрен разговор" с Тръмп... За взаимните ценности

Иракският премиер пък се надява на подкрепата на САЩ
10 ное 2016 08:52,
35
Ердоган в "искрен разговор" с Тръмп... За взаимните ценности
Снимка: БТА

Източници от турското правителство посочиха, че президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган се е обадил по телефона на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и двамата са обсъдили начините за подобряването на двустранните отношения и сътрудничеството в борбата срещу тероризма, съобщи Ройтерс.

В това, което турските източници описаха като "искрен разговор", Ердоган е поздравил Тръмп за неговата победа на изборите и е заявил, че Анкара и Вашингтон са съюзници, събрани заедно от взаимни интереси и ценности.

По-рано Ердоган заяви, че се надява, че победата на Тръмп ще доведе до "взаимноизгодни стъпки" в Близкия изток и за основните права и свободи.

Иракският министър-председател Хайдер ал Абади също поздрави Доналд Тръмп за победата му на президентските избори в САЩ и каза, че очаква Америка да продължи да подкрепя Ирак в борбата с екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.

Абади заяви на своя уебсайт, че се надява "светът и САЩ да продължат да подкрепят Ирак в борбата с тероризма". Според него тероризмът заплашва не само Ирак, а целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
siko преди 7 години
ей вашта завист нияма край що несе обажда на радев даже незнае кой е сигорно
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искрен Ердоган" ми звучи, като "човеколюбив джихадист" .
23
5
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Мустакат съсел май вече няма да споменава турция колко е велика сила и че всички трябва да се съобразяват с нея.При обонго мажеше и да минава номера щото сте една религия но при Тръмп няма как да стане.Така че по ниско от тревата и повече теманета.
22
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ердоган: Искам да обсъдим проблемите с тероризма .Как смяташ да се справим с него?Тръмп: Като унищожим всичко на Изток от България чак до Индия i Китай и на юг от Русия чак до Индийския океан!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не работят, ама в Русия още не са разбрали това.Тези, за които са предназначени, нямат достъп до интернет.Другите не им се връзват.Е, при някаква част минават, ама те дращят във Фейсбук пророчествата си.
20
0
 
2
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 7 години
Аз да питам "професионалните" коментатори - наистина ли още работят тези техники през 2016?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро няма да ти плаща ако си изпълни обещанието да подаде оставка можеш направо да ходиш при чичковите червенотиквеночета!
18
7
 
15
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 7 години
Ех, какви сте мазниииии..."Герберските ***" хахахахах.Има ли в заглавието "герб" - 300 коментара, 280 от които - бла бла окрадоха ни, бла бла гроб, бла бла много е зле народа, бла бла тиквун, БЛА БЛА С ГОЛЕМИ БУКВИ ДА Е ПО ФЕШАН.Има ли "русия" в заглвието 500 коментар - бла бла едно време беше по добре, бла бла трябва да сме в добри отношения, бла бла ЕС се разпада, бла бла я пак нещо за борисов.Айде цъкайте ми минусчета сега хахахахаххаха
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво стана с предизборните признания на Тръмп, че ИД е американска рожба?
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен Тиквата ми плаща някакви си 1000 лева на ден, за да пиша в този форум. При вас как е, по-голяма ли е ставката?
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо Борисов да чете на немски и английски, после други. Борисов вече два мандата не е проверяван дали знае езици. Първо ще му се даде обаче да прочете нещо и на български. Щото има съмнения, че и на български не може да чете. "Винету" го е чеш още на млади години, а може и да е излъгал, както си му е навика.
14
6
 
12
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Много скоро Тръмп ще му каже да си обира крушите от Ирак .Както каза Тръмп ще се разбираме ако те ни разбират .Тоест набивайте си канчетата и слушайте,времето на Обама и слабите лидери на САЩ отминава . Който не слуша САЩ просто няма да се разбира с него . Както каза пак Тръмп ,в отношенията ни със света Америка ще е над всичко и всички . Ха сега да ви видим и в Анкара и Кремъл .
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти май си минал по пътя с празния хладилник след падане на правителство. Как е Тони Кутев, добре ли е?
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберските *** изпълзяха и из форума се разнесе специфичната им воня. ЩЕ *** още 2 - 3 дена и финансирането им ще спре! Ще минат и те на боб и леща като повечето хора и ще се чудят що хладилника им е празен. И ще се наложи да поработят физически труд и да видят че хляба лесно не се изкарва. Аз мога да ги взема за хамали на 12 часов работен ден без платен отпуск.
11
9
 
9
 
! Отговори
ИСКАМЕ РАДЕВ преди 7 години
ДА ПРОЧЕТЕ И ПРЕВЕДЕ ОТ АНГЛИЙСКИ И НЕМСКИ ----ОТ НЕКОЙ ЧУЖД ВЕСТНИК!!КАК МИТЬО ПИЩОВА --МОЖЕ ДА ПОЛАГА ТЕСТОВЕ....А , РАДЕВ ДА СЕ КРИЕ КАТО МИШОК?????НАЛИ , КАНДИДАТУРИТЕ СКА ----РАВНОПОСТАВЕНИ ПРЕД НАРОДА???????НАЛИ , ИМА ---СВОБОДА НА СЛОВОТО???!!!ИСКАМЕ ИСТИНАТА ЗА РАДЕВ!!!!НЕ ЛЪЖЕТЕ НАРОДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Ти си се "родило" изтрито бе д3урла
9
1
 
11
 
! Отговори
АВЕ, преди 7 години
днес е 10.11! Що не го отразявате тва?
8
6
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАА-НЕ МЕ ТРИЙ преди 7 години
...И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ ПРЕЗИДЕНТ ------ЗА 40-ХИЛКИ ...НАЛИ ЗНАМ ЦИ.***.СКИ....ФРЕНСКИ ,АНГЛИЙСКИ И НЕМСКИ???.АИДЕ ДА ЧЕТЕМЕ ЧУЖДАТА ПРЕСА в ЕФИР....НАЛИ ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО???!!!
7
5
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
НАЛИ ПОДЛОЖИХТЕ И ....МИТЬО ПИЩОВА НА ТЕСТА??????НАЛИ РАДЕВ И МИТЬО ПИЩОВА -----СА РАВНОПОСТАВЕНИ КАНДИДАТИ?????НАЛИ ПОЛУЧАВАТ ---ПАРИ/ по40-хики / ЗА КАМПАНИЯТА ЗА ИЗБОРИТЕ ?????????????НЕКА ПАКАЖАТ--------КАКВО И КОЛКО МОГАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КЪВ Е ПРОБЛЕМА??????????????????????
6
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никакво врьщане на гюлен в турция не е имало никакьв преврат това е борба завласт и пари между два имама межд наблюдатели в турските затвори никакви парии визи на турция това е османска територия