Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

"Карни" и "Рос" ще провеждат операции по сигурност
19 фев 2018 07:40,
299
Русия видя втори боен US миноносец в Черно море
Снимка: Reuters

Втори американски ескадрен миноносец – "Карни", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот заявиха, че "Карни" "се присъединява към миноносеца "Рос" за провеждане на морски операции за сигурност", съобщава ТАСС.

"Навлизането на втори кораб на военноморските сили (ВМС) на САЩ се извършва в рамките на графика, който позволява на ВМС на САЩ да подържат оперативно присъствие в района", се казва в документа.
"Нашето решение да изпратим едновременно два кораба в Черно море е прието по-рано, а не като реакция на каквото и да било", се казва в изявление на Кристофър Грейди, командир на "Карни".

"Ние работим в избрано от нас време и с избран от нас темп в този стратегически важен район. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и ВМС (на САЩ) в уникален вид осигурява надеждна защита на интересите ни по целия свят", продължава той.

В изявлението се подчертава, че за последен път два кораба на ВМС на САЩ са се намирали в Черно море по време на учението "Морски бриз" през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските истерии са неуместни и вече досадни
133
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 131Помниш ли колко лъжи се тиражираха от американците за "загубилите се из иранските планини" Калибри", изстреляни от малките "Буян" (800 т дедуейт) от Каспийско море? Какво се оказа - гърч, страх, оттам неумели лъжи! Истината е, че "Калибр" са много по-добри от "Томахок". Последните ги видяхме как се скапаха от руските РЕБ в Средиземно море. Просто са друго поколение!А миноносците клас "Арли Бърк" разчитат главно на тях. Заглавието. Какво значи "Русия видя..."? "Русия се прицели
132
17
 
10
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Пак добре че го е видяла.Русия с Путин винаги ще бъде 100 г. след САЩ. А и така трябва да бъде.Някой против?
131
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 121Я излез от фекалиите, ще се удавиш!Руски адмирал дава 8-10 минути на "Карни" и "Рос" надводно плаване в Черно море, само да изстрелят една ракета. След това ще станат изкуствени рифове за рибите.До 123Щом и за "Доналд Кук" е "доказана партенка", си ми ясен! Колкото пъти да ти го покажат, каквото и да пише в АМЕРИКАНСКАТА преса, тревопасното ще рупа и преживя.Лошото е само, че това се случва до нашите брегове!
130
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това с падналите 2 самолета са си официални рапорти на руснаците , а това с 36-те томахавки са си измислици на същите руснаци
129
10
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Адмирал Кузнецов е най добрият самолетоносач.
128
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
122 - колко са успешни и колко е било нужно използването точно на "Калибър" в случая е малко спорно . Големия успех тогава беше че руският флот демонстрира напълно ново качество и способности , които не притежаваше преди . Подобни възможности притежават американците от вече почти 40 години след въвеждането на "Томахоук" . Подводница клас"Охайо" носи на борда си повече ракети от всички изстреляни от Русия в Сирия . А кога ще има нещо подобно на VLS на руски кораб никой не знае
127
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо от Русия не изпратят някоя заблудена ракета по този миненосец като тази приземила се в България през Юго кризата? Така де и руските могат да объркат пътя.Да ги видим краварите на дъното на морето как ще ловят миди?
126
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 6 години
Пусни си Youtube и виж партенката за Доналд Кук, единственото което можеха да кажат и да направят е ooooo my god.
125
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Противокорабните ракети Бастион от Крим могат да унищожат вражеските кораби още след навлизанито им в Черно море. По времето на Кримската криза след прихващането на американски крайцер една трета от екипажа подадоха рапорти за напускане още на следващия ден.
124
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"мисията на "Кузнецов" в средиземно море приключи със 2 цопвания"Култово!
123
10
 
6
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 6 години
След големия зор в Дейр ер Зоор на страха очичките са големи!А и няма вече свободни коли за Груз 200...
122
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това за "Доналд Кук" е доказана партенка , защо го коментираме . Руски бойни кораби се сблъскаха с овцевоз и турска риболовна гемия , а мисията на "Кузнецов" в средиземно море приключи със 2 цопвания от 120-130 полета , което унищожи значителна част от авиацията на борда . И това при практически идеални условия , са сравнение подобен брой полети се извършват от американски самолетоносач за седмица .
121
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През ВСВ може и да не е водил битки, но ги води СЕГА! Сред атаките срещу ИД имаше няколко изключително успени атаки, извършени от руския флот. Не е нужно да се връщаме до ВСВ, реалностите днес са други.
120
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натъпкаха Крим с ракети, самолети и танкове, ама реват панически от две корабчета. Ех, страх та страх.. Една от фирмите на Абрамович е получила държавна поръчка за внос на големи количества тоалетна хартия, понеже местното производство не смогва. Ситуацията в Крим е критична. На по-тежките случаи измежду командния състав им дават успокоителни вместо тоалетна хартия. Сега те са затънали у фекалии, ама не им пука.
119
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко хронология "Доналд Кук" след прелитания на Руски самолет рапорти за напускане, "Фицджералд" ударен от танкер в Японско море има изчезнали моряци, "Джон Маккейн" ударен от петролен танкер до Сингапур има изчезнали моряци.Еееееееее това ли е прехвалената US Army която сама не може да се защити, а ние чакаме помощ от тях, пълен смях.
118
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха, Русия/СССР и флот. Не ме разсмивайте. Флотът на Русия е унищожен през 1905 при Цушима и от тогава те нямат флот. Понеже ще подскочиш от русофилския си *** от този пост, просто се опитай да откриеш какви морски битки е водил СССР през 2СВ. Никакви. През цялата война съветския флот се е крил по северните пристанища. За успешното укриване главнокомадващият сесесерския флот Адмирал Кузнецов е награден лично от Сталин, а по-късно благодарните руснаци кръщават смешен димотворец на него.
117
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече, толкова по-добре.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
they are not there...
115
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе, американците не са се запасили с памперси, защото "виликия самальот" беше свален от турците.