Тръмп убеден: Учител с оръжие би "видял сметката" на стрелеца

Президентът се обяви за по-строги проверки за продажба на оръжие
23 фев 2018 21:37,
39
Тръмп убеден: Учител с оръжие би "видял сметката" на стрелеца
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви днес за по-строги проверки на онези, които искат да се снабдят с оръжие, предадоха ДПА и ТАСС.

Той говори на конференцията на представителите на консервативните политически сили, която се провежда в градчето Оксън Хил, щата Мериленд.

Още по темата

Ако в училището в Паркленд, Флорида, където на 14 февруари 19-годишният Никълъс Крус откри стрелба и уби 17 души, имаше един въоръжен учител, той би видял сметката на убиеца, каза Тръмп.

Според него ако има учители с право да носят скрито оръжие, това би означавало, че "този луд човек дори не би знаел кой има (оръжие) и един такъв учител би му видял сметката още преди той да разбере какво е станало".

Тръмп разкритикува въоръжения заместник-шериф, който е бил в училището по време на масовото убийство, но не се е опитал да обезвреди нападателя. Този човек не е действал както трябва в напрегната обстановка или просто е страхливец, каза той.

Тръмп отбеляза, че "никой не обича" така, както него, втората поправка към конституцията на САЩ, която гарантира правото на самозащита. Той се изказа в защита на Националната асоциация на притежаващите огнестрелно оръжие. "Това са мои приятели, те ме подкрепят, те са прекрасни хора, патриоти".

"Трябва обаче да затегнем проверките на хората, които купуват оръжие, - добави той. - Ние не искаме психически нездрави хора да имат каквото и да е оръжие."

В хода на избирателната си кампания Тръмп отстояваше правото на американците да съхраняват оръжие и публично казваше, че правителството "не трябва да диктува какви видове оръжие могат да притежават порядъчните хора". Срещу него бяха отправени остри критики след кървавата баня в училището във Флорида преди 10 дни.

В словото си пред днешната конференция, което бе предавано на живо по много телевизионни канали, Тръмп обяви, че смята първата година на своето президентство за "най-успешната в цялата история на САЩ", предаде ТАСС. Той изтъкна такива постижения, като реформата на данъчната система и отмяната на редица бюрократични правила, като тези, които се отнасят до добива на енергоносители на територията на САЩ. "Ние сложихме край на войната срещу американската енергетика и край на войната срещу въглищата като великолепно чисто гориво", посочи Тръмп.

Споменавайки за решението си за излизане на Съединените щати от Парижкото споразумение за климата, той го нарече "тотално сбъркано и водещо към съкращаване на работни места".

Тръмп предупреди своите консервативни привърженици да не се самоуспокояват, защото предстоят междинни избори за Конгрес тази есен. Ако демократите постигнат успех, "те ще ни отнемат всичко, което постигнахме", подчерта той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те даскалите като се съберат на Учителският Съвет,ще мясат на нелегални от съпротивата.И като знам какви млади и хубавки бонбончета стават даскалички,даскалята ще се изпопушкат един друг кат ,,Сей та Глей''.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата стъпка ще е всеки лекар с огнехвъргачка
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не му хрумне задължителното въоръжаване на учителите и на нашият колкото му е ъкъла веднага ще лапне въдицата!
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой преди 40г би ли повярвал че ще дойде такова дивашко време!
10
3
 
23
 
! Отговори
Юруш преди 6 години
всички към Америка земята на неограничените престрелки
9
3
 
20
 
! Отговори
буммм преди 6 години
Нека въоръжат и учителите и лекарите и продавачите всички с оръжие и ще настане касапница,това е съдбата на ***.
8
2
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
Нека се изтрепват,това е нация от убийци която потопи половината земя в кръв....няма невинни американци.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На последната престрелка, 1минута и 34секунди след започване на стрелбата се отзовава пом.шериф,който не е посмял ,да влезе в училището от където идвали изтрелите!Такава ще е и реакцията на 90%от въоражените учители!Да опазят собствената кожа!
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета и не вярвам на ушите си! и такива неномралници управляват ядрени арсенали. Сега разбирате ли в какъв крехък свят живеем...
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако в училището в Паркленд, Флорида, където на 14 февруари 19-годишният Никълъс Крус откри стрелба и уби 17 души, имаше един въоръжен учител, той би видял сметката на убиеца, каза Тръмп."Вероятно в престрелката щяха да загинат още деца, ама това са косвени жертви, както би казал Пентагонът.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на тоя му лопа дъската.
3
1
 
26
 
! Отговори
бай Доньо преди 6 години
Децата наоколо ще са в безопасност докато тече кръстосан огън между учителите и терориста.
2
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ейййй мнооо просто човек. Не спира ве ... Не всеки е готов да стреля бе имбeцил. Как ще въоръжиш и учителите. Престрелка ли да има ? Това да не ти е екшън филм. В такива ситуации само обучените и тренираните запазват някакво самообладание. Учителя ей сега ще го обезвреди. Загубен дядка.
1
3
 
25
 
! Отговори
Ники Кънчев преди 6 години
"Тръмп убеден: Учител с оръжие би "видял сметката" на стрелеца"Чудесно, желязна логика. Да въоръжим и децата, да могат да се отбраняват. Какво по-американско нещо от пълномащабна война в училище.