Севернокорийците доволни – Ким удържал пропагандна победа

Историческата среща с Тръмп е водеща новина в пресата
11 юни 2018 11:23, Анисия Иванова
9
Севернокорийците доволни – Ким удържал пропагандна победа
Снимка: БТА

Севернокорейците получиха днес първата голяма доза информация за това, че техният лидер Ким Чен-ун е пристигнал в Сингапур за среща с американския президент Доналд Тръмп, която дори държавните медии в Северна Корея определят като историческа, предаде Асошиейтед прес.

Новината беше отпечатана на първата страница на вестника на управляващата партия и беше първата и единствена информация в първата новинарска емисия за деня на Централната телевизия, която за много севернокорейци е единственият достъпен канал.

Още по темата

Хората се тълпяха около таблата за обяви и афиши на метростанциите в Пхенян, за да прочетат новината, събраха се и пред централната жп гара в столицата, за да гледат на голям екран кадрите как Ким слиза от самолета на авиокомпания "Еър Чайна", с който пристигна в Сингапур.

Корейската агенция КЦТА съобщи, че на срещата на върха ще се проведат "задълбочени разговори по широк кръг от теми" и че тя се следи с "голямо внимание и очакване в целия свят".

Сравнително бързото съобщаване на новината за пристигането на Ким в Сингапур от държавните медии показва определена увереност, че срещата ще мине добре или поне достатъчно добре.

За Северна Корея Ким вече е удържал пропагандна победа дори със самия факт, че се стигна до среща, и с това, че той ще седне като равен с американския президент - постижение, към което баща му и дядо му се стремяха, но така и не успяха да постигнат, отбелязва АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
бахмааму преди 5 години
''Севернокорийците'' от Северна кория ли са?
8
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Ким Чен-ун не може да отлага повече, защото КНР влиза в изборна година.
7
1
 
3
 
! Отговори
La France преди 5 години
6, чрез тази среща Ким показа, че не е ничия пионка.
6
2
 
2
 
! Отговори
do 4 преди 5 години
Ким не е никакава държавник.След корейската война Корея се разделя на две части.Едната е под контрола на САЩ другата под контрола на Китай.Ким е пионка на Китай,и цялата тази история с бомбите е пряко свързана с търговската война между Китай и САЩ.Най важното е друго,най коментираната и очаквана среща на века е вече между САЩ и Китай.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пълната победа на куманизма !
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким Чен Ун се оказа изключителен държавник с размах. Идеологическите различия между двата бастиона на демокрацията и на комунизма не попречиха на Ким да направи срещата. Това ми говори, че този човек не живее в рамки, не лежи на стереотипи от миналото, а е един интелигентен млад човек, стремящ се да осигури бъдеще под слънцето за своята страна.
3
0
 
3
 
! Отговори
do ОН преди 5 години
Ти като си толко ербап що не ходиш у нашо парламенто, и там има много кумънисти?!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На срещата в Сингапур ще се проведат "задълбочени разговори по широк кръг от теми", а в това време във Виетнам някой прави опити за осъществяване на цветна революция (майдан). Кой ли е този хегемонен двуличник?
1
12
 
5
 
! Отговори
он преди 5 години
Ако бях на охраната му щях да му пръсна черепа на тоя дебелак докато сме извън СК територия и да освободя народа си от това робство.