Протести в Чикаго. Полицай застреля мъж

Патрулиращи униформени помислили, че жертвата е въоръжен
15 юли 2018 09:00, Петя Славова
24
Протести в Чикаго. Полицай застреля мъж
Снимка: БТА

Гневни хора се събраха снощи на протест в Чикаго и някои от тях влязоха в сблъсък с полицията, след като снощи полицай простреля един мъж в квартала Саут сайд, предаде Асошиейтед прес.

Четирима протестиращи са арестувани и няколко полицаи са леко ранени при сблъсъци, избухнали след инцидента, съобщи началникът на патрулите в Чикаго Фред Уолър на пресконференция. Той добави, че събралите се след инцидента са станали агресивни, хвърляйки бутилки и скачайки по полицейски автомобил. Няколко патрулни автомобила са повредени, уточни той.

Говорителят на чикагската полиция Антъни Гулиелми съобщи в Туитър, че мястото на инцидента е било разчистено. По-рано той заяви, че инцидентът се е случил, когато патрулиращи в квартала полицаи са опитали да разпитат мъж, който е изглеждал въоръжен. При инцидента не са пострадали полицаи.

На мястото на стрелбата е открито оръжие, добави говорителят, но не уточни, дали мъжът го е държал в ръка, когато е бил застрелян, пише БТА.

Простреляният е бил отведен в болница, където са го обявили за мъртъв, добави Лари Мерит, говорител на пожарната.

По-късно на мястото на стрелбата се стигна до сблъсък между скандиращи лозунги протестиращи и полицаи с палки. Видеозаписи показаха как двете страни се блъскат и повален мъж, заобиколен от полицаите.

След падането на мрака протестиращи продължиха да обикалят квартала, крещейки обиди по полицаите и замервайки ги с бутилки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
В САЩ пак бият негритее...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияИ аз съм го гледал тоя клип. Гледал съм и един, дето обясняват че земята е плоска...
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Йемен има по-висока степен на масови престрелки от САЩ.
18
12
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Няма какво да се лъжем !Престъпността в 350 милионна Америка е 2 пъти по-малка от престъпността в едва 120 милионна Русия ! Русия генерира престъпници ! В клипа който ще ви дам дори самите руски специалисти признават ,че престъпността там е по-голяма отколкото в САЩ ! Също така ще видите и един канибал който без никакво угризение се хили и разказва как е убил един човек ,ял от месото му ,дори го е дал на приятели без да им каже ,че е човешко месо !YouTube - Най-строгите руски затвори !
17
4
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ако човека не беше от привилегированата раса ,нямаше изобщо да се дига шум ,само тези *** винаги са невинни и доказват невинността си като палят коли ,разбиват магазини и трепят всеки не от тяхната раса по пътя си ;) !!!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А българите не протестират когато полицията набие или застреля невинен. Българите трябва да станем като американците и да се борим.
15
5
 
11
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
до 9-ти германчето - първо хамериканците са 320 милиона а руснаците 164... в американистан всяка 17-та секунда става престъпление а в русия на всяка 48 секунда - не лъжи хората а прочети правилно изследванията... в Бразилия е на всяка 12-та секунда.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Битовизми по американски. Що ни занимавате с тях?! В Германия хората си организират бирени фестове, а в САЩ - престрелки по улиците и в училищата. Въпрос на приоритети, кой как си изкарва свободното време.
13
1
 
11
 
! Отговори
привет от Камчатка преди 5 години
ютюб:Homeless epidemic in America - Orange county California...
12
0
 
13
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Бил съм там и знам за каква милиционерщина става дума,но хората си имат доверие в тях с изключение на црнокожите....
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като онзи в борисовата градина, дето изглеждал гей-същата работа.
10
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ цари полицейщина и беззаконие, могат да убият всеки само заради това, че изглеждал въоръжен.После няма обяснения бил ли е действително въоръжен или не.
9
1
 
29
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Аз предлагам, след като американците не си харесват полицията, ние да им дадем нашата, а те тяхната :))) Няма да има никакви протести тогава :)))
8
24
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
А то остана и полицаи да нямат право да стрелят по въоръжени престъпници или хулигани които нападат полицаи !!! Впрочем престъпността с САЩ е 2 пъти по-малка от престъпността в Русия ! Като се има в предвид ,че населението на САЩ е близо 400 милиона ,а населението на Русия едва 120 милиона , се оказва ,че в САЩ животът е доста по-безопасен ! Дори в един клип това е потвърдено ,че в Русия престъпността е по-голяма ! YouTube - Най - строгите руски затвори !
7
1
 
32
 
! Отговори
Някой преди 5 години
От южните райони-по тъмните часове, тъмен субект е дал фира - тъмните са доста агресивни, особенно ако е наркопласьор, с една дума нищо ново...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да изглеждаш въоръжен, това трябва да се наказва със смърт.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия за какво са протестирали??
4
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото на което им се възхищавам на хамериканците е техните ченгета- стрелят на месо всичко престъпно опитало се да ги заплаши.А тук нашите опушени индивиди бият полицаи...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а сега очаквайте НЕбългарите и всякакви блекита
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ходят голи, така няма да изглеждат въоръжени.