F16 ще затопли отношенията между България и САЩ

Имало много възможности за американските инвеститори у нас
22 ное 2018 20:10, Екип на Bloomberg
224
F16 ще затопли отношенията между България и САЩ
Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
5
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Опаааа.Посланника да каже кога ще си получим доларите от Ирак,които са дадени като заем по Тошово време,па тогава да говорим за търговийки със самолети.Когато САЩ нападнаха Ирак и заловиха Садам Хюсеин,ни изкомандваха да опростим на Ирак тоя заем???Къде са компенсациите от югоимбаргото,когато понесохме много загуби?Кога САЩ ще накарат Турция да се изтегли от окупираният Кипър?Въпросите станаха много.Не вярваме на американски обещания!Време е САЩ да си платят сметката макар и с бартер F-16 !
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той."Тези надминаха и СССР по пропаганда.
100
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су-35 в момента няма никаква конкуренция. Американските самолети пред него са като играчки. Това е и един от най-доказаните самолети в света. За няколко години прогони десетки пъти във войната в Сирия Ф-22 , Ф-16, Ф-15 и какви ли не други ефове. Просто в момента САЩ не могат и да си мечтаят да имат самолет на такова ниво.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93 то и ти ще напълниш гащите не се знае щайгата Су 35 дали няма да падне
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пилотАмериканците не продават Ф22 даже Израел не може да се докопа до тях и са им дали Ф35 лятяща пуйка.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той."АХАХХАхахХАХАХа дааа, почнаха се старите шлагери за светлото бъдеще. От едната чешма ще тече мед, от другата злато...
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 80 преди 5 години
Тези таралясници ф16 няма да бъдат купени никога. Ще падат глави на управляващи така че никой няма да посмее ги купи така че аре тихо малко и не се показвай от дупката си.
95
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 5 години
До Абе. Стратегията за "неприемливите жертви" е измислена от таралежа. Това със самолети 20-30 -50 не си постига. Ислямска държава с калашници брани територия колкото България вече 5г. срещу целия свят с всичките му самолети и ракети.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали уж сме съюзници, как така щели да ни се "стоплят" отношенията, пояснете.
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и кой ще ги кара? асан и айшего от факултето!
92
5
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 5 години
НАТО приключва юридически и физически.
91
3
 
3
 
! Отговори
пилот преди 5 години
Да вземат по 2 раптора всяка година и така да се модернизираме ,Предлагам да гласуваме
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на гол тумбак, чифте пищови!
89
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 години
Единствения който ни е Вече нападнал народ си живее тук отдавна. Питай бабите от село Мечка Плевенско как се спи с брадва под възглавницата да не ги посрамяти и оберат на стари години.За тази отбрана самолети не помагат. За тази защита на българите ВСИЧКИ български момчета трябва да минат военно обучение. Парите за самолетите ако идат там - няма да сгрешим.
88
2
 
1
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До КрайНе е точно така!Турция има смазващо предимство пред България,но си има и други врагове!Българската стратегия би трябвало да е постигане на такъв потенциал,който да гарантира неприемливи жертви за агресора.Иначе за някакъв паритет не може и да се мечтае.Ядреното оръжие би ни гарантирало суверенитета,но там има и други проблеми.Иначе материал в Козлодуй-колкото искаш.
87
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малумието в коментарите е под всякаква критика... вие сте душевно болни хора :)
86
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЪПРОСТова, че модела е разработен преди 48 години не значи, че самолета е толкова стар. Ако реално се интересувахте от нещата щяхте да знаете, че самолетите постоянно се модифицират. Ти да не мислиш, че купуваш 48 годишна кошница както си купуваш колата бе? Що сте толкова прoсти?
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се вземе в предвид всичко, което се изписа, вкл. тука, то президента си е прав за "Грипените"! Там поне не се очертава чак такава зависмост, изнудване и заробване!
84
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78"Скоро НАТО приключва" Как по-точно приключва? :)))
83
2
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Та това са Самолети на 48 години ?Защо искат от ГЕРБ да ни увеличават Данъка за автомобил на 10 години ?