Тръмп: Космосът е новото пространство за водене на война

САЩ правят базирана в Космоса система за противоракетна отбрана
Обновена: 18 яну 2019 07:47 | 18 яну 2019 07:41, Елка Василева
76
Тръмп: Космосът е новото пространство за водене на война
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат "ненадмината и несравнима" система за противоракетна отбрана, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Той заяви в реч в Пентагона, че Вашингтон ще направи всичко необходимо да гарантира, че "можем да засечем и унищожим всяка ракета, изстреляна срещу САЩ навсякъде и по всяко време".

Тази система, по думите му, ще помогне на САЩ да се защитят от модерните свръхзвукови и крилати ракети на съперници и противници.

Той не спомена Русия, Китай или Северна Корея в близо 20-минутното си слово. Но новата стратегия показва ясно, че планът на Пентагона за базирана в Космоса система за противоракетна отбрана цели защита от съществуващите заплахи от Северна Корея и Иран и противодействие на високотехнологичните оръжейни системи, които развиват Русия и Китай, отбеляза АП, цитирана от БТА.

Това е първото преразглеждане на доктрината в сферата на противоракетната отбрана от 2010 година. Според плана Пентагонът трябва да разположи отбранителни технологии в Космоса и да използва тези системи, за да засича, проследява и поразява по-бързо насочени срещу САЩ ракети.

"Космосът е новото пространство за водене на война", заяви Тръмп и добави, че няма да се задоволи с "нищо по-малко от най-ефективна и най-високотехнологична система за противоракетна отбрана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето,кой мисли за войни,деволи
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха познайте от кого е създадена системата?Човекът който я създаде е работел с Вернер фон Браун повече от 40 години!На бас,че руснаците скоро няма да могат да я копират!
62
0
 
5
 
! Отговори
Баба Пена преди 5 години
Да не ми падне някоя ракета в двору, та да ми развали доматите. Тогава ще има бой с бастуна.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Te немогат се оправят с мексиканците ще завладяват космоса фалирала държава мислеща се за световен лидер
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези искат да завладеят не само света , но и цялата вселена.
59
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
САЩ пак започнаха да гонят дивото ...Малко историяСАЩ и СССР след като изпитаха един след друг Въздушни, наземни, наводни и подводни взривове и Водородни бомби решиха да проверят какво ще стане когато гръмнат ядрен заряд в космоса...Ефекта е много специфиченНяма ударна вълнаИма електромагнитен импулс и то няколко кратно по-силен от земнитеИма масирана вълна от заредени атомни и събатомни частици която изпържва електрониката на сателитите в определен районСАЩ пак започнаха да гонят дивото
58
0
 
7
 
! Отговори
към 43 преди 5 години
Казват, че пиндостанците имат тайни лаборатории в редица страни в източна европа, където се опитват да създават разни гaдoсти. С тази разлика, че бившите шефове на разузнаванията им мълчат като риби.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ще покани ли Хан Соло за съветник?
56
0
 
10
 
! Отговори
искра фидосова преди 5 години
Тръмп: отверствието на петата ми точка е новото пространство за водене на война
55
1
 
12
 
! Отговори
факт преди 5 години
Плюс това китайците имат намарение да инвестират 10 милиарда долара в сръбската икономика и каква стана тя сега
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА К,ВИ ЗВЕЗДНИ И МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОИНИ ПАК ГИ ГОНИ ТИЯ...АЛО ТРЪМПИ КАЖИ НА ТВОИТЕ ЕВРЕЙСКИ СЪВЕТНИЦИ,ЧЕ СЕГА СМЕ 2019 Г ,А НЕ СРЕДАТА НА 80 Г НА МИНАЛИЯ ВЕК.ТОГАВА САЩ ПО ВРЕМЕТО НА РЕЙГЪН БЯХА НАЙСТИНА СВРЪХ СИЛА,А СЕГА СА ПРОСТО ЕДНА РЕГИОНАЛНА ФАЛИРАЛА ТЕРИТОРИЯ С БЛОКИРАН БЮДЖЕТ И С 21 ТРИЛИОНА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ И БЛИЗО 56 ТРИЛИОНА МЕЖДУФИРМЕННА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ.ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ОТ УОЛСТРИИТ ДЖЪРНЪЛ ВЕЧЕ ГЪРМЯТ,ЧЕ ДОМИНАЦИЯТА НА ДОЛАРА Е КЪМ КРАЯ СИ И САЩ ГИ ЧАКА ИКОНОМИЧЕСКИ АПОКАЛИПСИС
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЧЕРА 200 000 СЪРБИ ПОСРЕЩНАХА РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В СРЪБСКАТА СТОЛИЦА.ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ В СЪРБИЯ ПУТИН ДАДЕ БЕЗ ПАРИ НА СЪРБИТЕ 25 РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ,ТАНКОВЕ И ЗРК СИСТЕМИ.ОТДЕЛНО ОТ ТОВА РУСИЯ ПРЕДОСТАВИ 200 МИЛИОНА ЕВРО ПОМОЩ НА СРЪБСКАТА ИКОНОМИКА И 13,4 МИЛИОНА ЕВРО ЗА РЕСТАВРАЦИЯТА НА НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ В БЕЛГРАД..ТЕ ТАКА ДЕЙСТВАТ РУСНАЦИТЕ СЪС СВОИТЕ СЪЮЗНИЦИ,А НАШЕНСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ(БРАТЯ) САМО ,НИ ДЕРАТ КОЖИТЕ С ЦЕНИ НА ТОКА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ И С ЦЕНАТА НА ЩАЙГИТЕ Ф-16
52
2
 
14
 
! Отговори
вятър и мъгла преди 5 години
На крива ракета космоса й пречи. Тръмп тая космическа система за отбрана има да си я строи 50 години, пръскайки едно 5 хиляди милиарда долара - система, която може да се парира само с инсценирането на една нищо и никаква глобална изкуствена мъгла от фин метален прах и димки в стратосферарата
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анимационнокосмическите войски на Русия са властелините на космоса.Свиквайте!Въпроса е затворен.
50
19
 
4
 
! Отговори
АЙДДДЕЕЕЕЕ преди 5 години
СЕГА *** ОСВЕН ГОНКА НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ И ВКОСМОСА! А И САНКЦИИТЕ СЕ ЗАТЯГАТ... НЕ Е ЛЕСНА НЕГОВАТА. НИКАК. ЩЕ СЕ ГЛАДУВА И ФАЛИРА. КАТО ПРЕЗ 1989. ПОСЛЕ - НА КИЛИМЧЕТО ЗА ЗАЕМИ...
49
2
 
14
 
! Отговори
не дончо, преди 5 години
НЕ СХВАЩАШ, НОВОТО БОЙНО ПОЛЕ Е ИНТЕРНЕТ. КАТО ТОЯ САЙТ ТУК. НО ВИЕ МНОГО ГУБИТЕ ВЕЧЕ... ПОЗВОЛЯВАТЕ НА ВРАГА ДА ШЕТА КАКТО СИ ИСКА. ТРОЛОВЕТЕ СЕ ОЛИВАТ ВЕЧЕ. ГЛЕДАЙ ТИ КОСМОСА, ДЪРТ ПЕРГИШ...
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този *** и от това ли започна да разбира
47
2
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Дончо е като луд с картечница. Няма, няма - пък изтипоса някой неадекватен пост в Туитъра..
46
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не е ли по добре да се договорим сСАЩ вместо самолетите ф16 да купим тази система ря е много по добра пък ако трябва и двете неща и тогава България ще бъде напълно защитена.
45
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА МИ НАПОМНИ НА ФИЛМА: ЗЛАТНОТО ОКО!ЗА ВРЕМЕТО СИ БЕШЕ ДОБРО ФИЛМЧЕ!