Майката без работа, бащата – без заплата. 9-годишен ги храни

Момченцето помога като продава свои картини онлайн
23 яну 2019 21:45,
50
Майката без работа, бащата – без заплата. 9-годишен ги храни
Сниимка: BBC

След като американският държавен глава Доналд Тръмп спря финансирането на федералното правителство на САЩ, поетапно бяха затворени и голяма част от федералните служби. Това остави стотици хиляди хора без работа, а някои буквално бяха оставени и на произвола на съдбата.

Вече 33-ти ден федералните служби просто не работят, а американски семейства търсят начин да се препитават.

Естествено, в подобна ситуация най-потърпевши се оказват децата, които обаче пускат креативното си мислене на свобода и така измислят методи, с които да печелят пари и да помагат у дома.

Това прави и 9-годишния Тайгър Блейлок, чиято майка е една от съкратените. Баща му също работи в правителствена служба, но не получава заплата, а това кара момченцето да измисли начин, с който да помага на семейството си.

"Мразя цялата тази ситуация. Всичко това е огромно наказание за голяма част от семействата в страната. Хрумна ми един ден, че съм достатъчно креативен, за да направя нещо по въпроса. Просто искам да оправя правителството и да плащам сметките вкъщи с изкуството си", разказва момчето през CBS.

И така започва да рисува. С една от своите илюстрации 9-годишния Тайгър успява да спечели 200 долара.

Съкратената майка на момчето подкрепя сина си в това, което прави, но въпреки това е със смесени чувства и няма търпение нещата да се върнат към нормалния си ход. 

"Натъжава ме много фактът, че той си мисли как това е напълно задължително. Че трябва да печели пари за нас. Не е така. Единственото положително нещо е, че прекрачва границите на съзнанието си, развива креативността си", разказва майката пред BBC.

Част от парите, които момчето е спечелило, ще отидат за дарение в хранителна банка във Вирджиния.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
Спасението е ясно. Терминал 2 и да се махат от САЩ.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AMERIKANSKA MECHTA NA VIQ TICHAITE PODIRE I
31
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До РАША НАША 20 Блаженни са вярващите.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средната година заработка на населението в света е около 6500 долара годишно. сами си направете сметката колко креда върхушката милионери и милиардери в света от нормалните хора и как умишлено се обезценява спестеното и заработеното от хората за да стават все по-бедни и по-бедни,т.е все по-поробен и по-поробени. Общата задлъжнялост скоро време ще изиграе голяма шегичка на богатите, както не веднаж се е случвало през хиядолетията. Мда пак ще има ешефоди, революции и резолюции.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак Тръмп е виновен, нищо че демократите бламират бюджета.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До беше тяТова е чудесно!Който е с Россия стига до просия.
27
4
 
6
 
! Отговори
беше тя преди 5 години
До РАША НАШАЕдин руснак ми каза директно:"Беше време когато ви вярвахме!Това време мина!"
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно сме 70-те години на миналия век, когато ни обясняваха колко зле живеят гадните американци пък се оказа малко по-различно.
25
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Въпреки това мнозинството от американците нямат почти никакви спестявания затънали са в дългове и жевеят ден за ден. Според статистиката на банките асредния американец има спестени едва 3-4 хил. долара. А повечето семейства от средната класа имат спестени средно около 15 хил. долара.Ми значи ние сме по-богати от американците!Защо квичите постоянно срещу Бойко в такъв случай?
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ба ха ха ха ха, ба ха ха ха ха!Значи да очакваме 5-те милиона руснаци да напуснат САЩ!?Е това надмина брадва, секира, о новини, информиран нет и патриот ру на куп.
23
5
 
40
 
! Отговори
в САЩ преди 5 години
80% от хората имат по-малко от 500 $ в Банкатаедин месец без работа и ставаш бездомник защото евреите ще те изритат от дома ти !в САЩ помошите за безработни в най-добрият случай са 6 седмицив момента в който подадеш молба за помощи евреите ти суспендират кредитните карти и кредитните линиине е ли прекрасно в САЩ - най-демократичната и хуманна държава
22
10
 
20
 
! Отговори
Ето това е преди 5 години
демокрацията и пазарната икономика - Майката без работа, бащата без заплатарадвайте и се - нали това искахте !
21
2
 
24
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
Добре дошли в българската реалност!
20
11
 
22
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
ДО 1 В МОСКВА СМЕ 100 000 ХИЛ.ЧОВЕКА НЯМА МИЯЧИ И ЧИСТАЧИ ВСИЧКИ СА НА ПОСТОЯНА РАБОТА НАД 50 ООО Х. СА БИЗНЕСМЕНИ .НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ РУСИЯ СИ Е РУСИЯ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО КОГАТО БГ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ С ЛИЦЕ КЪМ РУСИЯ ТОВА ЩЕ СТАНЕ СКОРО ВРЕМЕ
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А онези 25% от американската администрация без заплата как се справят в "страната на неограничените възможности"? Разбрахме, че едно дете издържало родителите си, а Бон Джоуви предлагал безплатна храна в ресторанта си, ама има огромно разминаване между това, което ни представяте като предприети мерки и реалната статистика.
18
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тридесети и трети ден, в който 25% от американското правителство не работи, заради липса на средства. Похвално, че се сетихте да го отразите навреме.
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Страната на кредитните милионери и бездомните. Най-много затворници.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Естествено, в подобна ситуация най-потърпевши се оказват децата, които обаче пускат креативното си мислене на свобода и така измислят методи, с които да печелят пари и да помагат у дома."Само че това е единичен случай, а федералните служители без заплати в САЩ заради липсата на пари са 5 милиона души. За сравнение България е 7 милиона. На Днеса им отне над месец да напише нещо по темата (явно давността е паднала).
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са във фалит от 2009 г. насам.
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В америка ако си работен дори и да нямаш образование пак можеш да изкраваш по 4-5 хил. долара на месец. А цените са почти като в Бг. Даже някой неща са по евтини.Въпреки това мнозинството от американците нямат почти никакви спестявания затънали са в дългове и жевеят ден за ден. Според статистиката на банките асредния американец има спестени едва 3-4 хил. долара. А повечето семейства от средната класа имат спестени средно около 15 хил. долара.Всичко харчат за глупости.