Тръмп и Пелоси "гуша за гуша": Той отложи годишната си реч

Не го пускат в залата на Камарата на представителите
24 яну 2019 11:20, Елка Василева
26
Тръмп и Пелоси "гуша за гуша": Той отложи годишната си реч
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще отложи изнасянето на годишната си реч "За състоянието на съюза" докато не приключи продължаващата вече повече от месец частична парализа на държавната администрация, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп заяви това в Тwitter, след като председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси му отказа достъп до залата на Камарата за произнасянето на речта, докато администрацията не възобнови изцяло работата си.

Тръмп заяви в два туита, че не търси друго място за речта си, защото "никое друго място не може да се сравни с историята, традицията и значението на залата на Камарата" на представителите.

Още по темата

Тръмп туитна, че очаква с нетърпение да изнесе "страхотна реч в близко бъдеще".

Малко преди това Тръмп беше заявил в разговор с журналисти, че ще намери "алтернативно място" за изнасяне на речта "За състоянието на съюза", в която президентът излага вижданията си за положението в страната и обявява насоките на действие на администрацията си, отбелязва ТАСС.

Пелоси по-рано помоли Тръмп да отложи речта си, докато не приключи парализата на администрацията, но Белият дом се опита да пренебрегне молбата й като обяви, че Тръмп ще произнесе речта си на 29 януари, както е планирано, пише БТА.

След това обаче Пелоси уведоми Тръмп, че контролираната от демократите Камара на представителите няма да приеме необходимата резолюция, която позволява на президента да вземе думата на съвместно заседание на двете камари на Конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
общ поръчка за 5 милиарда сега борбата е коя фирма да я строи пелоси е на78 години тя няма сили да се бори с впк на сащ
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М да демократите трудно го докарват като не са на власт, щото само според тях ТЕ ЗНАЯ И МОГАТ, само че бай Дончо, целенасочено изпълнява обещанията си, а и в момента САЩ са с най-ниска безработица и икономиката върви на 6, тук пресата може да си пише квито глупости си иска, но САЩ сега са по-добре отколкото при Обонго.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
JAL MI E ZA TOZI PREZIDENT,
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо нещо са еврейките-за справка Леа Коен , Сара -майка на Иван Шишман, и майката са Самуил.......
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е демокрация в действие. Когато по стечение на обстоятелствата и не без външно въздействие, някой Тръмпон се опита да узурпира властта, една жена е достатъчна за да му попречи да стори това.
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончо си намери майстора. Тази супер жена ще му покаже играта.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами правилно че там трябва да се произнесе речта за състоянието на съюза.Нали там е само говорилнята а решенията се вземат другаде.Така,че няма как да му се попречи да си изкаже мъката.А г-жа Пелоси да не се опитва да си надскача сянката.Все пак г-н Тръмп е Президента на САЩ.
4
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пелоси представлява партията на гейовете , мюсюлманите , латиносите и афроамериканците , както и на жените с по 3 аборта , крещящи май боди май чойс.
3
15
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Как може някаква си смoтла да откаже достъп на ПРЕЗИДЕНТА на Щатите?Университета в Пенсилвания, Тръмп го е завършил благодарение на богатият си баща, като сигурно е стоял на последната банка и самодоволно е пощипвял някоя дашна колежка. Какво е научил е спорно, какво му е IQ-то няма никога да разберем (по понятни причини) остава да се задоволим, с това колко обаятелно ни баламосва!
2
15
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Как може някаква си смoтла да откаже достъп на ПРЕЗИДЕНТА на Щатите? каква е тая пачaвра и за каква се мисли? Явно или Тръмп трябва да обяви военно положение или американският народ да вдигне революция и да защити президента си - и демократическата напaст, начело с полуживата и обонго просто да бъде избита !!!
1
35
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
НАНСИ ПЕЛОСИ Е БЪДЕЩИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ! Харизматична, образована, културна и същевременно отстояваща принципите си и не на последно място има морал и достойнство! Всичко което рижавия прелюбодеец не притежава!За един мирен и справедлив свят!!