САЩ: Дните на Мадуро са преброени

Вицепрезидентът Майк Пенс ще се срещне с Хуан Гуайдо в Колумбия
24 фев 2019 23:00,
76
САЩ: Дните на Мадуро са преброени
Снимка: Reuters

САЩ ще продължат да оказват натиск върху венецуелския президент Николас Мадуро, докато той разбере, че дните му са "преброени", каза днес американският държавен секретар Майк Помпейо, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Помпейо говори след сблъсъците по границите на Венецуела. Двама души загинаха вчера край границата с Бразилия, а 300 бяха ранени при отделен инцидент край границата с Колумбия, след като войски, верни на Мадуро, използваха сълзотворен газ срещу активисти, опитващи се да доставят хуманитарна помощ.

В изявление пред телевизиите "Фокс" и Си Ен Ен Помпейо посочи, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще продължи да подкрепя опозиционния лидер Хуан Гуайдо и не изключи употребата на военна сила от САЩ.

Утре вицепрезидентът Майк Пенс заминава за Колумбия, където ще присъства на спешна среща на върха за Венецуела заедно с над дузина външни министри от латиноамерикански и карибски страни. Гуайдо каза, че там ще се срещне с Пенс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
26
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Да ама не.....
8
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нищо за 200 000 х протестираци в Каталуния ,за убитите там ,за пребиваните днес ???
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Латинска и Централна Америка дали аджеба могат да се хванат здраво на краварското хоро и да се избият взаимно.
6
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГМО каубойте са пътници.
5
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай рязкото медийно затишие относно Венецуела през последните дни, по-скоро оставам с впечатлението за провал на поредната американска кампания в чужда държава. Изказването на американския държавен секретар повече ми звучи като "продължаваме напред".
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toва ООН вече не съществува. Няма ли МАЩ да бомбандира Саудитска Арабия заради Йемен?
3
5
 
38
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Всъщност всичко зависи от Китай.Каквато и да е властта във Венецуела,тя се нуждае от много пари.А САЩ освен бомби и "демокрация" нищо не дават,само вземат!Видяхме го в Украйна и другаде!Съмнително е дори дали ще върнат конфискуваните заради Мадуро пари.Щото примерно конфискуваните заради Кадафи не ги върнаха на Либия и не смятат да го правят...
2
4
 
48
 
! Отговори
Димата Руснака преди 5 години
КАКТО И ДНИТЕ НА МУХОБОЙКО ТИКВАТА..Гледахте ли днес в Кайро как един репортер от БИ БИ СИ, искаше да го пита на англииски, и му зададе два въпроса, И Тиквата избяга от него, защото не може да каже една дума на англииски !!! :)))))))))
1
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който нож вади от нож умира, дните на Гуайдо са преброени.