Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!

Тръмп: САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна
3 мар 2019 08:36, Елка Василева
228
Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г., съобщи Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът.

"Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него "Зеленият нов курс" (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план", който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г., пише БТА

Тръмп обаче не засегна нито веднъж една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда "лъжец", "измамник" и "расист". За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той я определи като "много продуктивна".

"От време на време трябва да се ходи", а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешка беше че не пуснаха свободно през соца, който иска , щяха нещата иначе да изглеждат. Сега нямаше да има глобализъм, а световен социализъм, но по добре сега да видят всички какво дърво е дивия капитализъм, преди да узреят за истинските ския социализъм.
71
1
 
9
 
! Отговори
ХМ! преди 5 години
ЗАЩО ЛИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ИЗОБЩО ТОЗИ ЧОВЕК - А НЕ Е Е СИГУРНО ДАЛИ ТОЧНО ТАКА Е КАЗАЛ ИЛИ НЯКОЙ Е РЕШИЛ ЧЕ ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ НАПИШЕ НИЩО ЧЕ МНОГО МАЛКО ХОРА ЩЕ ХАРЕСАТ ТОВА - ДА НЕ БИ Ц.Ц. ДА Е НАПРАВИЛ ПРЕВОДА???
70
3
 
3
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Китай е втора икономика и то само благодарение на производство на ишлеме и крадене на технологии и то некадърно но продават защото прокзвеждат евтини ***.А там въздуха е като в Припят малко след аварията в Чернобил.Защото там думата екология е *** дума.
69
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социализмът е следващото стъпало, и въпреки че предателят Горбачов ни продаде като Юда на сащ, прогресът е неминуем, а отложен. Социализмът беше големият кошмар за владетелите на сащ, затова създадоха средната класа, за да залъжат хората колко е хубаво може да бъде при тях, но сега вече я няма тази средна класа и балона е пред спукване.
68
3
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Гоя па ЕС кой го бръсне за слива ЕС.Франция е пред социален взрив и гражданска война Италия и другите изобщо не играят.Добре е Германия ама тя има такъв недостиг на работна ръка че не ги виждам.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата икономика в Света е Китай. САЩ нямат икономика, нямат производство, имат само дългове и се крепят на войни и долара който е валута за търговия с нефт, но краят му се вижда. Китай прилага социалистическия модел под ръководството на комунистическата партия и за 30 години от бедни страна се превърна в първа световна икономика.
66
1
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Като най-голям кредитодател на Сащ Китай има най-малко полза в Сащ да закъсат.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феодалният капитализъм в Китай ли наричате комунизъм? Комунизъм беше при Мао. Сега е друго. За обикновените китайци обаче е все тая. Те продължават да са само бачкатори.
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата икономика в света е американската. Ако пък имаш предвид Китай, къде видя там социализъм. Китай дръпна, откакто стана капиталистическа страна, макар и управляван от комунистическа партия, в която комунистическо й е само името. Де факто китайските комунисти са аристократи в червена монархия.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ е капиталистическа полицейска държавакато държавата на Цветан Цветановоня с 6-те апатаментаи Владо Горановоня дето не плаща наем и живее без париИ Бойко дето играе мачлета с известни лица
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата икономика в Света е социалистическа. А САЩ са в кошмара - 42 милиона американци гладуват, 22 трилиона външен дълг, остра политическа и икономическа криза от която няма излизане.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе Тръмпи? Кой е казал, че САЩ трябва да бъдат социалистическа страна?
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е. Ако не беше Китай, сега американците щяха да изнасят бекон и бърбън за арабските страни. Интересно ако долара не е световна хартийка кой ли ще им обръсне сливата?
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка е страната на свободата. Там си свободен да успееш. Свободен си и да се провалиш, но си свободен. В Китай можеш да бачкаш цял живот да строиш "светлото бъдеще" и само Си и Авери ще богатеят, а ти и децата ти ще бъдат единствено "роби на труда". Китай е червен феодален капитализъм. Никакъв социализъм не е. Социализъм е само в Скандинавието.
58
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОТ УСТАТА НА ПСЕВДО КОМУНИСТА ТРЪМП!!! РЕПУБЛИКАНЕЦ И КОМУНИСТ СА БЛИЗКИ НЕЩА!ФАЩ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ!! 2 МИЛИОНА И 800 ХИЛЯДИ ГЛАСА ИМА ПОВЕЧЕ ОПОНЕНТА НА ТРЪМП НО НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ! ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ!
57
4
 
5
 
! Отговори
някой си преди 5 години
американското е мечта, социалистическото е даденост
56
4
 
6
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Българи кат ви харесва Китай бачкайте като китайци за два сребърника по 15 часа.Що искате големи заплати?
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския президент:"Вярваме, че българина обича социализма понеже обича на всички да им е зле и да са на дъното."
54
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
На Корнеламомчето навярно също е на купони за храна в Щатите, та са налага майка му да му праща пари оттук.
53
1
 
9
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Прав е обаче в социалистическата мечта вярват латиносите и не.рите а те стават все повече в Сащ.Белите консервативни американци намаляват.