Поредна масова стрелба в САЩ отне живота на 12 души

Недоволен общински служител откри огън по колеги
1 юни 2019 08:40,
71
Поредна масова стрелба в САЩ отне живота на 12 души
Снимка: архив Reuters

Стрелба в американския щат Вирджиния отне живота на 12 души, съобщи Reuters. Стрелецът е бил общински служител и е убит, предаде представител на полицията.

Полицаите са ранили по време на престрелка мъжът, открил стрелба вчера в сградата на общината в курортния град Вирджиния Бийч. Раненият стрелец е починал. Това съобщи на пресконференция началникът на полицията във Вирджиния Бийч Джеймс Сервера, цитиран от ТАСС.

"Заподозреният влязъл в престрелка с полицаите и бил ранен", каза той. "Полицаите направили това, което са длъжни да направят - оказали са му първа помощ и са го евакуирали от сградата. Впоследствие той починал от раните си", заяви Сервера.

Началникът на полицията уточни, че жертвите на трагедията са 12. Убити са били откривани на всеки един от трите етажа на сградата, а един застрелян е открит в паркирана пред сградата кола.

Сервера отбеляза, че самоличността на стрелеца е известна, но все още няма да бъде съобщавана, защото не са уведомени роднините му. По последни данни на полицията общински служител с голям стаж е открил стрелба по своите колеги.

Сервера заяви, че престрелката е продължила дълго. Раненият при нея полицай е бил спасен от бронежилетката си, предаде Ройтерс.

Заподозреният бил въоръжен с пистолет 45-ти калибър със заглушител и е стрелял безразборно по жертвите.

Сервера заяви, че той е бил дългогодишен служител в сферата на комуналните услуги, и го определи като "недоволен", но отказа да каже повече за това каква може да е причината за нападението.

Заместник-кметът Джеймс Уд обясни, че самата сграда, където е станало всичко, е място, където се приемат плащания за комунални и други услуги.

Смята се, че това е стрелбата с най-много жертви при насилие с огнестрелно оръжие на работното място в САЩ от февруари, когато работник във фабрика застреля петима свои колеги в Орора, Илинойс, малко след като бил освободен от работа, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Американец преди 4 години
До SharkНикой не те е канил тук и няма какво да правиш и ние не губим от липсата на твоето присъствие.
52
1
 
2
 
! Отговори
Дилема преди 4 години
Да отида в мамаша си Раша и да умра там от глад или да отида в "демУкратичните" САЩ и там да ме гръмне някой психар .
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви *** майката *** администратори. Триете ми коментарите без да има защо. Да го сложа на майките ви в разхлопаните ***. Нещастници.
50
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
САЩ са пълни с изтрещяли параноици и шизофреници, които не знаеш утре какво ще направят. Не знаеш човека срещу теб дали не е такъв. И на какво отгоре слагат рестрикции за искащите визи да им давали информация за контактите си и профилите в соц мрежи. Ми на мен през акъла неми минава там да ходя, при тея откачени шизофреници, те рестрикции слагат.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах това в Афганистан ли се е случило или в Америка ???
48
3
 
9
 
! Отговори
Младеж преди 4 години
Тея ме кефят. Толкова хора са избили по земята в законни страни без право на агресия.Само така ,врагът е вътре у вашата *** и е неуловим. Слабо ви е разузнаването. Още много ще.ви трепят. Не че е голяма загуба от *** сатанисти на които целия свят им е крив , и все се мислят за.богопомазани че учат и другите да живеят като тях. Опазил Бог.
47
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Бог да прости жертвите! За съжаление до там води напрежението и стреса, на който хората са подложени в последните години. Всеки е притиснат да взима заеми и да купува *** които не му трябват за да могат някои индивиди които се мислят за безсмъртни да трупат пари и други неща които така или иначе няма да могат да вземат със себе си на 2 метра под земята.Мислете хора кое е най-важното, не се подавайте на машинации!!!
46
1
 
4
 
! Отговори
Живот ... преди 4 години
Защото колегите са го топили пред началниците.Конкуренция, нищо лично ...
45
1
 
8
 
! Отговори
Един от селото преди 4 години
Защо не е убил началниците си ,а колегите,или така е било по лесно.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дългогодишният служител бил определян като "недоволен". То и България много служители са недоволни, но не съм чул някой да е хванал чуфтето и да е натръшкал колегите си, които и те са недоволни и същите нещастници, чудещи се как да си платят сметките. Като си недоволен това не е причина да стреля срещу себеподобни хорица, освен ако не е луд или да са го малтретирали нещо.
43
2
 
11
 
! Отговори
дедо ви преди 4 години
Какво толкова? Нормално щом в супера на 20 години е абсурд да си купиш една бира ,че те чака пандиз,обаче няма никакъв проблем да си вземе младежа един Глок със 300 патрона примерно срещу един драйвър лиценз само.....тъй ще е!
42
1
 
5
 
! Отговори
КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ преди 4 години
КОГА?Америка Амеира уи ол ливинг ин АмерикаАмерика ис вундербар
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото посееш....Обичат си хората оръжия..
40
16
 
2
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Русия ! ! !
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 милиона ли???ахахахахаха 50% от американците са наркомани ,де да бяха само 10 милиона ехеййй!
38
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 4 години
кво ме интересуват какво правили в щатите - па да си се трепят. Там това си е национален спорт... Освен това са и много.Ние си имаме тук други проблеми - я какви градушки и наводнения стават!
37
5
 
9
 
! Отговори
гошо преди 4 години
ТРЕПЕТЕ СЕ !
36
1
 
11
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Ами около 10 млн. употребяват редовно кокаин, отделно всякакви антидепресанти и прочие шитни. Няма нищо чудно, че се случват подобни неща.
35
2
 
15
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
аз не виждам нищо ново в тази новина...съвсем нормален ден в Америка...
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е "велик", обещава на американците "рога на изобилието" и за това е им дава дори оръжия.Лъже, всъщност налага протекция на оръжейната мафия, за да може да каже America first!