Обама за закона за оръжията: Да тропнем с крак!

Американците да отхвърлят реториката, насаждаща омраза
6 авг 2019 08:16, Елка Василева
27
Обама за закона за оръжията: Да тропнем с крак!
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че американците трябва да отхвърлят решително реториката на всеки лидер, който насажда страх и омраза, предаде Асошиейтед прес.

Докато всички ние не се надигнем и не тропнем с крак пред длъжностните лица, отговарящи за изменението на законите за оръжията, тези трагедии ще продължат да се повтарят, написа Обама.

Още по темата

Той добави, че не бива да се позволява расистките възгледи да се превърнат в норма.

Това е първото публично изявление на Обама след масовите убийства в Тексас и Охайо и в него не бе споменат Доналд Тръмп, пише БТА.

Двайсет и двама души бяха убити в събота в Ел Пасо, Тексас. Още девет загинаха в неделя в Дейтън, Охайо. Нападателят в Ел Пасо е публикувал расистки текст преди атаката, казват следователи. Мотивът на стрелеца в Дейтън, загинал при атаката, е неясен засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има релегиозни фанатици ще има и хора с оръжие, които да се бранят от религиозните фанатици. Всеки има законно право на самозащита. Обама иска само мексиканските ислямисти да имат оръжие за да може да продава дрога свободно.
5
0
 
12
 
! Отговори
berba преди 4 години
Иска да забрани легалните оръжия, защото неговите хора са вече въоравени до зъби с нелегални. Шведите у нас, и те са подготвени, само ние нямаме оръжие.
4
2
 
1
 
! Отговори
Май не знаят преди 4 години
Не им прощавай тия наистина не знаят какво правят, ама наистина не им прощавай ... Дизел ... Казват ми на мене нямаш право да променяш тоя свят, аз пък питам имате ли право да унищожавате тоя свят ....и да си налагате измислената религия и лъжа, която вече уби 3 милиарда души. Нали не сме ние, не сте вие, вие сте просто зомбита ...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поздрави на майкъл , барак
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обама е от Алабама и иска да е *** а дори и да не иска пак ще си е нeгър хахаха.
1
3
 
1
 
! Отговори
Поповете искат клада преди 4 години
Вечна и хилядолетна в която да горят ... Ще им я уредим ... За тях ....