Демоните на Тръмп изскочиха при разследването за импийчмънт

"Политико": Вманиачен тиранин, надменен в действията си, безцеремонен търгаш
15 ное 2019 20:25, Елка Василева
61
Демоните на Тръмп изскочиха при разследването за импийчмънт
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Жесток ден за президента - както в случаите с Клинтън и Никсън, разследването за импийчмънт вади на показ вътрешните демони, пише "Политико" по повод слушанията в Камарата на представителите, които трябва да установят дали Доналд Тръмп е използвал поста си за политическа облага.

Според изданието разследването за импийчмънт е конституционно упражнение за разделението на властите, действена проява на върховенството на закона. Но началото на публичните слушания в сряда напомни, че в съвременната епоха тази процедура всъщност е жестоко упражнение по психологическо демаскиране.

От показанията на свидетелите излязоха водещи новини, но те засягаха предимно детайлите. В много по-голяма степен денят даде жив портрет на Тръмп като вманиачен тиранин, надменен в действията си, безцеремонен търгаш по отношение на военната помощ за съюзник, който е в обсада, сякаш става дума за сделка за имот в центъра на града, подчертава "Политико".

Още по темата

Според изданието настоящата процедура по импийчмънт се вписва в съвременната история на скандалите в Белия дом. Тенденцията е президентите да бъдат преследвани заради своята същност - мъже с натрапчиви и раздразнени амбиции и потребности.

Понякога историците, продължава списанието, спекулират какъв би бил президентът Никсън, ако от неговите положителни качества - изкусен оператор в световната политика - бяха отстранени отрицателните му черти, грубостта и параноята. Същата фантазия може да приложим и към Бил Клинтън - ако неговата могъща дарба да убеждава и влияе беше някак отделена от склонността му към изневяра и липсата на дисциплина в личния живот.

Разбира се, не можем да си представим какъв би бил резултатът от такова разделяне. При всички случаи, скандалите бяха проекция на фундаменталния характер, произтичаща от едни и същи вътрешни подтици да се постигне успех на всяка цена. И ако един ден Тръмп и Клинтън играят отново голф, както са правили в миналото, дълго ще разговарят за сходните си преживелици, заключава "Политико", цитирано от БТА.

Бил Клинтън посъветва Тръмп да не обръща внимание на импийчмънта, да остави нещата в ръцете на своя екип и да си върши работата, съобщава вестник "Хил", като се позовава на телефонно интервю с Клинтън пред Си Ен Ен. "Моето послание би било: вижте, вие сте нает да вършите работа", казал бившият президент в отговор на въпрос от студиото. По думите му човек не може да върне отминалите дни и всеки нов ден е "възможност да се направи нещо добро". "Бих си казал: аз имам адвокати и хора от екипа, които да се занимават с разследването за импийчмънт и те трябва да свършат всичко", а междувременно "аз ще работя за американския народ", цитира изданието думите на демократа Клинтън по адрес на републиканеца Тръмп.

"Хил" припомня, че когато бе в процедура по отстраняване от поста, Бил Клинтън одобряваше законодателни актове и работеше по дневния си ред, докато сега Тръмп често казва, че няма да сътрудничи с Конгреса, докато демократите в Камарата на представителите го разследват. Такова поведение излага на риск усилията на президента до прокара една търговска сделка и да одобри закон за намаляване на цените на лекарствата, както и по други въпроси, отбелязва вестникът, специализиран в отразяване на работата на Конгреса.

Рейтингът на президента на САЩ е нараснал с два пункта до 48 на сто след началото на откритите заседания по разследването за импийчмънт, сочат данни от консервативната социологическа агенция "Расмусен", цитирани днес от лондонския "Таймс". Според вестника това е признак за лоялност сред републиканците и резултат от посланието на партията, че предприетата от демократите процедура е лов на вещици. Проучването е било извършено след показанията на Уилям Тейлър, дипломат в Киев, че Тръмп е бил дочут да говори за намеренията на украинците да разследват демократа Джо Байдън и неговия син Хънтър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Евгени Михайлов преди 4 години
За пореден път заглавието няма нищо общо със съдържанието.Общи приказки, бла бла и ***.Типично за левичарски медии, които още чакат едни доказателства съвсем скоро вчера може би утре или довечера да излязат на бял свят.Тъпотия пълна.
45
2
 
4
 
! Отговори
Съвременник преди 4 години
До Гост+34 - Нещо да кажеш относно вижданията на Тръмп за климата?
44
11
 
0
 
! Отговори
Спец преди 4 години
Боже колко подръжници на Тръмп?!?Повече отколкото в САЩ?! Може би защото е арогантен невежа -мъжкар, образ близък до мутренските години , които тука 79443не бяха толкова далече? Някакъв тип носталгия?
43
5
 
15
 
! Отговори
Impeach my ass! преди 4 години
Най ми е кеф когато медиите на демократите (респективно на Сорос) почнат да се давят в собствената си агония от ненавист и омраза към един твърде успешен президент, който няма как да премахнат с избори, защото техните кандидати са твърде неуспешни и неизбираеми. Чудя се какво ли още ще измислят за следващите 4г...!!
42
2
 
6
 
! Отговори
258 преди 4 години
До 31&41...Много лъжеш, бре...Не лъже човекът, просто толкова са му възможностите. Много е тежко за един човек да е неве-жа... Влезте му в положението :)
41
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31: ти си Гллупак ! Гласуваха повече хора за Килъри но заедно с милиони нелегални - които Нямат право да гласуват ! Нещо друго ? Аман от неграмотни ппррооссттаци !
40
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече иливат помия по Тръмп , толкова по голяма ще бъде разликата с която ще бъде преизбран ! Най достойният президент на Америка ! Единствения който се опълчи на политическата мафия и глобализма ! Платените медик зомбират хората с иддиоттщини , демократите са тези които трябва да бъдат осреднени от власт и в затвора !!! Типичен пример за : Крадеца вика - дръжте крадеца ! Да живее Тръмп !!!
39
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е най-достойния човек, когото Руснаците са избирали за президент на САЩ!!
38
8
 
28
 
! Отговори
Точно затова преди 4 години
Всъщност истинският англосаксонец протестант-пуритан е Тръмп. Тръм защитава националния капитал на САЩ срещу наднационалния,глобалистки капитал,който изнесе производствата извън САЩ и изхвърли милиони работници на улицата. Точно затова американските работници гласуваха за Тръмп,а не за демократите - социалисти. Демократическата партия половината са социалисти,другата половина либерасти
37
8
 
28
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Демоните на журналята от Политико, и подобни на тях "медии" умират от яд, че Тръмп ще бъде преизбран...
36
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново само плюнки и нищо конкретно - Тръмп е много лош, защото е мъж, а женичките демократи са супер, нищо че въртят далавери за милиарди.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** 33Невежо, повечето от тях цоцкат и копейки и центове. Щото и в двата случая се борят срещу САЩ. Сега са се наночили да цоцнат нещо и от Блумбър некой цент, ако им подхвърли нещо както Сорос.
34
6
 
24
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
След двете циркови представления до сега , стоковия пазар е на нечувани висоти. Какво означава това? Политико са жалки клоуни.
33
6
 
25
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Добре че избрахте тази съатия от Политико, за да им цъфнат ***...те комунистически ***. Който е гледал изслушването, знае до какво падение са стигнали, брутално изопачавайкки резултата.
32
18
 
54
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тръмп е Пич и ще бъде преизбран. Няма по-искрен Президент от него - каквото мисли това казва. Та нима не е вярно, че пресата е фейк? Или, че Глобалистите изнесоха работните места от САЩ в името на печалбата. Или, че военните и трибуквените поглъщат основните средства от бюджета за да правят "бербати" по света? Или, че всичкото Президентско войнство преди него не започваше война след война?... още, и още, и още...
31
13
 
43
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
До 31:Много лъжеш, бре. Системата за гласуване в САЩ е направена така за да има равнопоставеност между различните щати. А иначе това съвсем не е първия случай когато президент на САЩ става с по-малко сумарни гласове.Зная къде ви стяга чепика - в последните месеци любимата НПО "Америка за България" е със яко орязан бюджет. Вие какво си мислихте, бе - цял живот ще мързелувате, ще пускате по няколко коментара против Путин и против комунизма и така до безкрайност ще ви плащат.Марш на село!
30
15
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДО 25БАЩАТА НА ТРЪМП Е МИЛИАРДЕР НО ИМА 5 ДЕЦА И ИМ Е ПРЪХВЪРЛЯЛ СЪСТОЯНИЕТО СИ ПРИЖИВЕ ЗА ДА ВЪРШИ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ!!!ТРЪМП ПОЛУЧАВА 413 МИЛИОНА ДОЛАРА ОТ БАЩА СИ ЧИСТИ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ ЗА КОИТО ГО ОСЪДИХА ДА ПЛАТИ 2 МИЛИОНА
29
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТрОмп - президентДа уточним, че за Тръмп гласуваха по-малко хора, отколкото за Хилъри.Той стана президент, заради абсурдната им избирателна система с електори.Тя е била ефективна през 18/19 век,когато да носиш бюлетини с кон от единия океан до другия, не е било лесно и безопасно.Но в днешно време е напълно отживяла и вредна.
28
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко, което сте написали за Тръмп е в минало време. В момента, той е един дементен старец. Освен да казва " Great",друго не може. Ще сключим страхотно споразумение с Англия"; "Сключихме страхотно споразумение със С.Корея. " Ким ,Ердоган или който и да е е Grеат лидер" И някакви Ким-овци и Ердоганов-ци, го правят за смях.Напомня ми късния Брежнев.
27
27
 
17
 
! Отговори
ТрОмп - президент преди 4 години
Няма да има ефект от този импийчмънт за Тръмп и има голям шанс да спечели изборите и да изкара още един мандат ..... по същата причина и по която в България все още избираме Боко и компания въпреки че знаем че крадат и купуват избори - ЗАЩОТО КАКТО ТУК ТАКА И ТАМ, В САЩ МАЛООУМНИЦИТЕ ДЕТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТОЯ ИЗМАМНИК СА МНОЗИНСТВО . Те са впечатлени от безскрупулното му държане , те харесват как приказва глупоости, той е идол и пример за подражание за плиткоумните янки . В България е същото .