Сандланд - ключовата фигура за импийчмънта срещу Тръмп

Той ще бъде изслушан във връзка с разследването
Обновена: 20 ное 2019 12:18 | 20 ное 2019 12:18,
30
Сандланд - ключовата фигура за импийчмънта срещу Тръмп
Снимка: БТА

Продължаващите изслушвания в Камарата на представителите на САЩ по разследването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп продължават да са във фокуса на американския и британския печат.

Особен интерес за тях представлява предстоящото днес изслушване на американския постоянен представител в ЕС Гордън Сандланд.

Още по темата

Вестник "Вашингтон пост" се спира на темата със заглавието "Всичко се свежда до един човек" - в разследването за импийчмънт всички погледи се насочват към Гордън Сандланд".

Изданието допълва, че постоянният представител на САЩ в ЕС, който ще бъде изслушан днес, може да подсили аргументите против президента Тръмп. За да стане това обаче, Сандланд трябва отново да промени предишните си показания и така да признае свои сериозни пропуски, отбелязва "Вашингтон пост".

"Файненшъл таймс" коментира, че днес конгресмените вероятно ще насочат вниманието си основно към телефонен разговор, който Сандланд е провел с президента Тръмп от киевски ресторант ден след след разговора между Тръмп и Зеленски през юли. Присъствали на разговора между посланика и Тръмп казаха, че в него се е споменавало за евентуално разследване срещу сина на бившия вицепрезидент Байдън.

И според "Ню Йорк таймс" на днешното изслушване на Сандланд ще му бъдат зададени трудни въпроси. Вестникът коментира, че американският дипломат е важен свидетел, защото е единственият човек, който сътрудничи на разследването и който пряко е обсъждал с Тръмп въпроса за Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Много шум и накрая-нищо!Демократите ще изхабят цялата си енергия да се борят с Тръмп и накрая,когато издъхнат отвсякъде,ще изгубят най-важното-президентската битка.Което значи,че патронът им Сорос окончателно заминава в историята.За какво става дума?Ами вдигайки шум около Тръмп,на практика осветяват тъмните дела на Байдън в Украйна,а те досега бяха малко известни на широката американска публика.
7
19
 
1
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Тръмп е един корумпиран президент чакат само да слезе от поста и да му връчат оранжевото костюмче. И той това много добре го знае, затова така се дърпа. Всичките му съветници и адвокати са в затвора. Тръмп ще умре зад решетките.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучият му си биден е шантажирал Украйна, но Тръмп е виновен.
5
2
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 4 години
Ми... мноо хубу, ние кво да прайм ся, да си разплетем чорапите ли?
4
13
 
4
 
! Отговори
Ven преди 4 години
Има си начини такова разследване да се инициира. Те в момента разследват как специалния прокурор Мълар е започнал неговото разследване. Тръмп е прескочил всички граници на трезво мислел човек, но това е САЩ сметка ще му бъде потърсена.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се свежда до това, че Тръмп ще бъде преизбран и ще продължи да рита либерско-комунистически дупета.
2
11
 
2
 
! Отговори
Ven преди 4 години
Понеже изобщо не си разбрал за какво става въпрос. Тръмп е злоупотребил с властта на президентството. Поискал е разследване срещу Байдъни и разследване на украинска намеса в изборите в САЩ 2016, срещу това да се срещне с новия президент на Украйна в овалния кабинет и да пусне гласувана от Конгреса но спряна от него военна помощ за Украйна.Това което Тръмп е направил е да изложи на риск Украйна, Европа и САЩ в името на някакви разследвания, което е пълен абсурд.
1
3
 
15
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Понеже никъде точно не пишете за какво точно става въпрос. Фактически искат импийчмент само защото Тръмп е пожелал да разследват конфликт на интереси със сина на тогавашния вице-президент Байдън, което според демократите е опит за очерняне на престижа на кандидат президента.Трудно е да се намери по голям политически цирк от този на двупартийната система на САЩ, която въпреки "сериозните" вътрешни скандали оперира външната си политика с пълна приемственост между демократи и републиканци....