По заповед на Тръмп: Ликвидираха висш ирански генерал

Смъртта на Касем Сюлеймани бе потвърдена и от "Ал Кудс"
Обновена: 3 яну 2020 08:50 | 3 яну 2020 08:45, Петя Славова
230
По заповед на Тръмп: Ликвидираха висш ирански генерал
Снимка: Bulgaria ON AIR

Иранският генерал Касем Сюлеймани, командир на елитните части "Ал Кудс", е бил убит от американски войски в Ирак. От Пентагона потвърдиха, че ударът е бил по заповед на президента на Съединените щати Доналд Тръмп.

И допълват, че целта е била да се предотвратят бъдещи нападения от страна на Иран. Смъртта на Сюлеймани беше потвърдена и от "Ал Кудс", които заявиха, че атаката е извършена от американски хеликоптери.

Генерал Касим Сюлеймани беше важна фигура в иранския режим. Американското разузнаване го поставяше като втория по значение човек в Иран. Неговите паравоенни части "Ал Кудс" отговаряха директно пред върховния водач на Иран - аятолах Али Хаменей, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ударът срещу генерала дойде само дни след като протестиращи блокираха американското посолство в Багдад. По време на демонстрацията се стигна и до сблъсъци.

Върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща "тежко отмъщение" заради убийството на генерал Касем Солеймани, командващ елитните части на Иранската революционна гвардия.

"Мъченичеството е наградата за непрестанните му усилия през всичките тези години", написа Хаменей в Twitter.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Всички араби са за таб! И най-вече елита на пуешката държава на Босфора"-------------------------------------------Абе не знам дали са за там, ама ти си мега неграмотен. Нито турците са араби, нито иранците са араби. :) Вземи малко се образовай и тогава пиши.
154
4
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Шефа на "елитните" части, го ликвидираха, като бясно куче. Никое куче не може да се скрие в бърлогата си, дроновете ще се погрижат за това. За един час всеки терорист може да бъде ликвидиран. По всяка точка на света.
153
3
 
16
 
! Отговори
антифа преди 4 години
След убийството на Солеймани, Тръмп ще получи Нобелова награда за мир. Поради отсъствие на Нобелова награда за убийства.
152
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та така..Въпроса е ПРИНЦИПЕН!...ЗАСЯГАЩ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!!!!!!!.....както и да е,явно ви е приемлива тая из..гъ..зица.Е,аз НЕ съм тоя,който ще реши проблемите ви!Вие си живеете с тях и явно или ви харесват,или ..просто сте в "будна кома"..
151
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и друго../НЕ мислете,че съм "американоФОБ"!!..-НИ НАЙМАЛКО!..Въпроса е ПРИНЦИПЕН!/:-На кого са обявили война щатите?..От двестата им войни и инвазии,те практически са обявили война на само 2-3 държави.Защо?..-Ами защото СЕ СТРАХУВАТ от войните!Те предпочитат по НАЙ-РАЗБОЙНИЧИСКИЯ начин да "удрят шамари" на непокорните,но така и немат СМЕЛОСТТА да им обявят война!..Както например направи австрийския полуевреин..За това само "налагат санкции" на тия,които при война биха им размазали суратя
150
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да уточня:-САЩ и Иран НЕ са в състояние на война!Та колкото и шантаво да звучи,убийствата в такъв случаи са НАКАЗУЕМИ,по всички правила на правораздаването!..Но както отбелезах,а вие знаете по-добре от мен:-Така действат краварите...Но странното е,че някакси все още не се намира сила,която да сложи хомот на развилнялите се ....Може би те сами ще се унищожат?.."чакай и се надявай!"...............във всеки случай:-Човечеството има доста недостатъци,но ЕДИН ТУМОР-"САЩ"!
149
15
 
7
 
! Отговори
Звигойн Фон Дьо Тен преди 4 години
Още една арапска мутра го отнесе
148
7
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ако Тръмп НАИСТИНА е дал заповед:-Убийте Касем!" това не го ли прави СЪУЧАСТНИК И ПОДБУДИТЕЛ към УБИЙСТВО?!?!Защото доколкото разбирам НЯМА решение на който и да е СЪД,с което решение въпросния да е осъден на смърт!Та?..Къде отиде "демокрацията" и "ПРАВОВОТО ОБЩЕСТВО"?....разбира се знаете,че въпроса ми е риторичен,а и направо излишен..Защото ТАКА действат краварите!
147
6
 
17
 
! Отговори
179 преди 4 години
Същото направиха и със Ирак преди повече от 20 години. Във момента Иран имат много силен контрол върху народа на Ирак. Повечето хора ще скочат ако стане нещо срещу Сащ а не срещу Иран. Мене ми се струва ,че на американците им свършват парите и просто си търсят нов противник. Иран е интересна държава която е поела по своя път и той е много по различен от Западния.
146
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Do 160...Той Путин им го каза в прав текст, Но те го приеха като "заплаха"! -:) Ами закономерно си е! КАКВОТО СИ ДРОБИЛ. ТОВА И ЩЕ " СЪРБАШ"!
145
5
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Пак демокрация е раздавана, плащайте сега демократично скъпи горива ;) !!!
144
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересен старт на годината! Сега ще им запари под опашката на американците навсякъде по света. Чакам с нетърпение!
143
0
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Това Тръмп ли го е казал / н туитър/ или слагат думи в устата на Тръмп? Тръмп е бизнесмен/ блафира често като картаджия/ и търговец, но убиец не е! Безцеремонните и военолюбивци са друго котило!
142
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този юначен генерал,за който реват някои какво е дирил в Ирак.По-скоро е правил мошенгии с тези,срещу които уж се е борил.Т.е. бил е на неправилното място с лошите хора.Американците са ударили всъщност терористично гнездо.Едва ли са предполагали,че той е там.Намерил е това,което е търсил.
141
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин запасил ли се е с памперси?
140
11
 
14
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
Забележете който най-много плаче на погребението на ген. Сюлеймани той е предателят. В съвецкия типКочини, както и във мафиотските организации това е много добър способ за идентифициране на предателя.
139
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯНКИ, ВЪН ОТ ЕВРОПА !!!
138
21
 
22
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Янките трябва да разберат две неща: първо,че Персия е никога няма да се предаде лесно и второ, че никой, ама наистина НИКОЙ в региона не ги обича ! Отмина времето САЩ да играят ролята на световен жандарм. Ще ли да санкционират СП 2 и ТП, че КОИ СТЕ ВИЕ бе АМЕРИКАНЦИ, да диктувате икономически проекти на други големи държави ? Гледайте си своята *** и не се бъркайте в работите на Европейци, Азиатци, Близък и Среден Изток и т.н.
137
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Дони ***!!!!!!
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSЩе хванат цървулите.