Тръмп се похвали: Америка преуспява, процъфтява и отново печели!

От Давос той очаква да докара стотици милиарди долари в САЩ
Обновена: 21 яну 2020 19:18 | 21 яну 2020 18:00, Елка Василева
62
Тръмп се похвали: Америка преуспява, процъфтява и отново печели!
Доналд Тръмп. Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на Световния икономически форум в Давос, че Америка е "в разгара на на икономически бум, подобен на който светът никога не е виждал досега".

"Америка преуспява. Америка процъфтява и да, Америка отново печели, както никога досега", похвали се той.

Тръмп отбеляза, че американската икономика е била в "доста слаба" форма, когато той е влязъл в Белия дом и че анализаторите са очаквали рецесия по време на неговото президентство, но действията на неговата администрация са гарантирали, че това няма да се случи.

Американският президент рекламира търговските споразумения с Китай, Мексико и Канада като "най-големите търговски сделки, правени някога" и отбеляза, че те са "справедливи и реципрочни" и представляват модел за търговските сделки през 21-ви век.

Доналд Тръмп посочи, че отношенията с Китай "никога не са били по-добри", като в същото време той се похвали с личните си контакти с китайския президент Си Цзинпин, определяйки ги като "забележителни".

Пекин се ангажира да харчи 200 милиарда долара за внос на услуги и на промишлени стоки от САЩ, като сумата може да достигне "близо 300 милиарда долара, когато се свърши цялата работа", заяви Тръмп. 

Според него тарифите за китайските стоки са били необходими, за да бъде приключена "първата фаза" от търговската сделка, като той добави, че преговорите за втората фаза "ще започнат скоро" и че по време на тези преговори ще останат в сила повечето съществуващи митнически тарифи.

"Катастрофалното" търговско споразумение NAFTA беше заменено с "невероятната" сделка USMCA", заяви американският президент, визирайки новата тристранна търговска сделка между САЩ, Мексико и Канада.

Президентът Тръмп също така обяви, че САЩ ще се присъедини към инициативата за един трилион дървета, стартирана по време на Световния икономически форум в Давос.

Пред глобалните политически и бизнес лидери в швейцарския курорт той отново критикува Федералния резерв на САЩ, отбелязвайки, че е понижил американките лихвени проценти прекалено бавно, докато преди това ги е повишил прекалено бързо, предаде БНР.

Тръмп се похвали с ръстовете на фондовия пазар, откакто той беше избран за президент и заяви, че негова администрация изгражда икономика, която "работи за всички". "Американският модел през 21-ви век е пример за модел, насочен повече към "трудещите се, гражданите и семействата", посочи президентът на САЩ.

Той също така обяви за приоритет обучението на американската работна сила по отношение на изкуствения интелект, квантови изчисления и 5G мрежите.

Доналд Тръмп пристигна по-рано днес в Давос, за да участва в Световния икономически форум - броени часове преди процесът за импийчмънт срещу него да навлезе в решителна фаза във Вашингтон.

"Напред към Давос, за да се срещна с Лидерите на света и на бизнеса и да докарам (. . .) стотици милиарди долари в САЩ!", написа в Тwitter Тръмп.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами печатницата за нищонеструващи долари е там,как няма да процъфтява!Смучат световните ресурси и срещу тях дават хартийки!Както едно време са разменяли с *** стъкълца и нищонеструващи дрънкулки срещу злато!
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо жилава паржола ще ви я презентира, като стек от Кобе. :-)
32
0
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Най-добре са хитрите евреи в щатите !
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩОМ СТЕ ТОЛКОВА УСПЕЛИ ГЛУПА.. ЗАЩО ПРЕЧИТЕ НА ДРУГИТЕ ДА ЖИВЕЯТ А ПОСТОЯННО ГИ ИЗНУДВАТЕ И ПЛАШИТЕ ОТ ВАС ДА КОПУВАТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО.ВЗЕМЕТЕ СИ ТЕЦ МАРИЦА ВАША СИ Е ....И ШИСТОВИЯ ГАЗ ..
30
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 години
Верно ли бе? И няма ," бедни" у Америка та? Тоя се майтапи! Има мъни и си мисли че всички имат! Той и нашият Първи секретар на ГЕРП д-р Борисов така си мисли щото той има! Де да беше така! Тия що не свалят розовите очила?!-:)
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп преди всички е добър бизнесмен искащ да продаде своя продукт, който е просперираща Америка, но бая преувеличава в хвалбите си.
28
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как САЩ да не процъфтява. Само Калифорния има троен БВП спрямо цяла Русия. Произвежда се каквото човек се сети и печалбите са огромни. В САЩ е рай за всеки интелигентен човек, работещ квалифицирана работа (мексиканци и българи в Чикаго са много далеч от тези хора, разбира се). Лично аз съм работил в Сан Франциско по проект 6 години, даже имам собствено жилище там.
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като е толкова добре икономиката, да си върнат дълговете! Ако аз дължа пари колкото изкарвам за няколко години, хич не бих се хвалил. Знам обаче какво загуби Америка заради Тръмп - доверие, приятели и партньори. Държавата е богата колкото гражданите й. Къде им е безплатното здравеопазване например? ***! Китайците изхвърлят американските чипове и софтуер от продуктиге си. Но, вместо чипове, ще купуват ГМО царевица за фураж. Голям успех на Тръмп.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Това е добре за заможните с акции на борсата и то не за всички, а през това време инфлацията изяжда спестяванията на простолюдието. В Давос това отбелязаха, че пропастта между богати и останалите расте през последното десетилетие.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на кредиторите е дълга да расте. Щом САЩ са в състояние да си го обслужват чрез печатане от време на време през ФЕД, нищо няма да се промени дори и да нараства повече. Просто и инфлацията си върви нагоре, което се счита за положително нещо в днешната фиатна парична система.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците ще гласуват отново за Тръмп.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно слушам баце.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общото м/у Боко и Трумпета е че скоро и двамата ще ги гонят с тояги по улиците.
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този турбосамохвалко, ако икономиката му беше наред нямаше да плаши всички със санкции.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Говориш пълни глупости !!!Но напълно в стил гербераст.*** но НАГЪЛ до небесата.П.П. Дълга на САЩ е в долари и инфлацията в Кения и Бразилия няма никакво значение за САЩ.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Националният дълг на САЩ в момента е около 23 201 162 000 000. Последните 6 цифри не мога да ги напиша, защото се променят в реално време с около 50 000 в секунда (вж. https://usdebtclock.org/ за данни за дълговете в реално време). Дони тръгнал да говори, че са се оправили. Малко като ББ дето разсмял Иванка на фона на зловещото начало на годината за България и сега е новина.
18
3
 
19
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Тоя преизпълни петилетката за три години. Този филм сме го гледали.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на Винетуто и на анкъл Дон ремите ги пишат на едно място!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Ако Тръмп не се хвали едва ли ще го хвалят голяма част от американските медии
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Дългът ще го платят когато се появи инфлация в държавите към които дължат пари.