Първи жертви на Covid-19 в САЩ, Австралия и Тайланд

Австралиец от кораба "Даймънд принцес" е починал
1 мар 2020 12:16,
22
Първи жертви на Covid-19 в САЩ, Австралия и Тайланд
Снимка: БГНЕС

Първи смъртен случай на новия коронавирус в САЩ и Австралия. Междувременно Китай съобщи за увеличение на новите случаи на заразата вчера.

Здравните власти във Вашингтон съобщиха за първи смъртен случай от COVID-19 в Съединените щати. По-късно президентът Доналд Тръмп уточни, че става въпрос за 50-годишна жена. По думите му няма основание за паника, защото в страната има 22-ма заразени.

Още по темата

“Справяме се наистина добре, много, много професионално. Страната ни е подготвена за всякакви ситуации. Бих искал да помоля и да обърна внимание на медиите и политиците да не предизвикват паника, защото няма причина за това“, заяви Тръмп.

Австралиец на 78 години, пътувал на круизния кораб "Даймънд принсес", който беше поставен под карантина в Япония, стана първата жертва на вируса в Австралия, пише БНР.

Тайланд съобщи за първи смъртен случай в страната, свързан с новия коронавирус, предаде ДПА. Става дума за 35-годишен мъж, който първоначално бил приет в болницата за лечение на малария и по-късно дал положителни проби за коронавируса. Пациентът починал от множествена органна недостатъчност.

Здравните власти разследват дали смъртта му е причинена от коронавируса, защото пробите му са били отрицателни след 16 февруари.

До днешна дата Тайланд е съобщил за 42 случая на заразяване с коронавируса. Трийсет пациенти са изписани от болницата, а 11 все още са лекувани.

Премиерът на Армения Никол пашинян съобщи днес за първия случай на новия коронавирус на територията на страната, предаде ТАСС. Пациентът е на 29 години, пристигнал е със самолет със съпругата си от Иран на 28 февруари, написа Пашинян на страницата си във Фейсбук.

Гърция потвърди три нови случая на COVID-19, с което заразените в страната станаха общо седем.

Междувременно Китай съобщи за 573 потвърдени нови случаи на вируса вчера, спрямо 427 предишния ден. Това е най-голямото дневно увеличение за една седмица, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
1
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ преди 4 години
УЖАААС !!!!! ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ !!!!!
18
4
 
1
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ преди 4 години
УЖАААС !!!!! ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ !!!!!
17
2
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
16
2
 
4
 
! Отговори
До 196 преди 4 години
До Анонимен 14....Ако тоя вирус бе толкова опасен....досега да са измрели няколко милиона...вече стана 2 месеца от както го откриха....така че медиите прекаляват...определено свинския грип бе къде къде по-опасен..
15
2
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Мдаа всяка година от малария умират около 0.5млн души ама не е пандемия...няколко милиона от туберкулоза ама пак не е пандемия, а от грип да не говорим ама пак не е пандемия...но короната си е пандемия
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не знам, но досега за "просто един грип" не съм виждал хора с такива предпазно костюми. Това само в сериала "Чернобил" съм го гледал. Има нещо повече, което се премълчава, за да не се паникьосват тълпите. Една евентуална паника ще предизвиква търговски и финансови проблеми от всякакво естество. Печалбите са по-важни от хората. А и се задава криза.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я стига с тая планирана атака! Искат хората да не мислят за измамниците-политици,а не помнят ли приказка-"най-опасен е този,който няма какво да губи"?Всеки ден умират от какво ли не-точно за тоя вирус ли ще мислим? Една ракийка с туршия ще му види сметка.В Полша го няма,в Русия само китайци,в България е тихо-е,където се лее-там е добре.
12
3
 
6
 
! Отговори
Майкробс преди 4 години
Забравих Босна, Сърбия, Албания, европейската част на Русия и Турция.= 0 болни
11
6
 
9
 
! Отговори
Майкробс преди 4 години
Жертвите в горепосочените държави не ме интересуват, защото хората там са от различна геногрупа.Колко болни има в Полша, Чехия, Словакия, Словения, Украйна? = 0Това са нашите хора. Когато там почнат да се увеличават болните и починалите, тогава това е новина за Българите.Другото е паника без смисъл.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея кравари заразиха целия свят
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че То Той от Там дойде! Демек върнал се е обратно!-:)
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съобщените заболели в САЩ няма данни да са били по някакъв начин свързани с пътувания в Азия. Дали наистина вирусът е нов или просто не е регистриран досега? Дали тръгнал от Ухан или е бил пренесен? Тъй като не е чак толкова опасен за активното и за младото население, дали не е възприеман като някаква бронхопневмония, която не е демографски важна в САЩ?
7
9
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
А нашите тук все ни успокояват, че не било по- страшно от грип. Да, де, ама не сме чули някой богаташ на круизен кораб да е умрял от грип...
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАНИКААААААААААААААААААА!
5
3
 
33
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Защо няма регистриран случай на корона в БГ? Защото хората нямат вяра в здравеопазването и не ходят на лекар при грип и настинка.
4
13
 
17
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Я дайте статистика и за това колко хора умряха от други болести и автомобилни катастрофи за същия период от време и отговорете защо един смъртен случай е нпвина а другите не са.
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас няма вируси, защото бойко лично ги лови с пинсети, още във въздуха. Хвала на такива способни държавници.
2
9
 
19
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Болни и много възрастни са 90% от жертвите... Народа се паникьосва от всичко...
1
16
 
21
 
! Отговори
Доктор от ГЕРБ преди 4 години
Коронавирусът си е обикновен грип!! --няма място за паника !!!!