Погребват в масов гроб в Ню Йорк - там жертвите на COVID-19 растат

Това става на остров Харт, недалеч от Бронкс
10 апр 2020 12:32, Елка Василева
131

Ковчези биват погребвани в масов гроб в Ню Йорк, където жертвите на коронавируса продължават да растат. Това се вижда на кадри от разпространено от Ройтерс видео, съобщи Би Би Си.

Работници в защитни облекла използват техника, за да спуснат ковчезите в голям ров.

Остров Харт, който се намира недалеч от Бронкс, се използва от над 150 години от градските власти като място за масови гробове за хора без близки или за семейства, които не могат да си позволят погребения.

Щатът Ню Йорк има повече случаи на коронавируса от която и да е страна по света. В четвъртък бяха потвърдени още около 10 000 случая на COVID-19, с които стават 159 937, от които 7000 смъртни.

Още по темата

Испания има 153 000 случая, а Италия - 143,000, докато Китай, където вирусът се появи в края на миналата година – 82 000. САЩ като цяло са регистрирали 462 000 случая, от които почти 16 500 смъртни, посочва Би Би Си.

Кадър от видео, заснето от дрон над остров Харт, показва ковчези в масов гроб.

Възможно е много от ковчезите на видеото да са на жертви на коронавируса, но не е ясно дали те спадат към някоя от посочени две категории - хора без близки или семейства, които не могат да си позволят погребения.

След старта на пандемията погребенията на острова са се увеличили от един ден седмично до 5 дни на седмица, според щатския департамент за изтърпяване на наказанията.

Работата обикновено се извършва от затворници в комплекса на остров Райкърс, но заради увеличението ѝ напоследък били наети подизпълнители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио намекна по-рано тази седмица, че може да се наложат „временни погребения“, докато не премине кризата.

„Очевидно, мястото, използвано в историята, е остров Харт“, каза той.

Броят на починалите от коронавируса в Ню Йорк в четвъртък бе 799 души – рекорд за трети пореден ден. Но губернаторът Андрю Куомо съобщи оптимистично, че за втори пореден ден намалява броят на постъпилите в болници заради COVID-19 – до 200 вчера, предаде БНР.

Друг лъч надежда бе, че прогнозата за смъртни случаи на национално ниво бе намалена на около 60 000. В края на март тя бе за 100-200 хиляди жертви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
А през това време парковете и градините им пълни със хора на които не им пука за преувеличените журналистически бълвочи !!!
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изамамата на века!
53
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко наистина може да се очаква от краварите. Даже и защитни костюми си облекли за шантажиращия клип.
52
10
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
*** не вярва на никой! (освен на един сайт за конспирации, който намери в гугъл..) Никой друг!
51
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ тези били суперсила, хаха, колос на глинени крака. Кoчина.-------------------------------------Нямаш си дори и бегла представа,колко е силна САЩ,те владеят цялата планета, Космоса,океаните и всичко се контролира,всичко,ако знаеш колко са напред,ще се изсмееш на собствената си глупост,която си написал или ще се уплашиш!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, фактите били русофилска лъжа...За такива като тебе даже и и денят е нощ и е безмислено да бъдат убеждавани в каквото и да е.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа, не вярвам, там в америка текат реки от пари, мед и масло...
48
17
 
5
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
Там е мястото на предатели като Радев Нинова и БСП заедно с избирателите им и троловете.За всеки който е срещу България.
47
17
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Поредната русофилска лъжа. САЩ е държава която не се отнася към народа си като чумави прасета. В общ грог само в гулаг са ги погребвали. Хората в САЩ си имат права и такова нещо не се е случвало и няма да се случи, колкото и да им се иска на русофилите тук. Хората са достатъчно богати за да ги погребат в гробници като нормални хора а не в общи гробове като животни.
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези били суперсила, хаха, колос на глинени крака. Кoчина.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 42 Не ве, човек..много ясно че знам издевателствата на фашистите..всички сме ги гледали по документалните филми- просто мисълта ми беше че вкарват в един общ гроб много хора, а не че ги делят някакви дъски на ковчези.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи да не си мислиш,че на управляващите им пука,че населението умира или че е бедно?
43
3
 
15
 
! Отговори
Fake news преди 4 години
Е, как така в процъфтяващата америка, това може да се случи, само в лошата и изостанала Русия.Не вярвам.
42
2
 
11
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
америка - земята на безродните... земята дето няма никакви семйни традиции и ценности... каква свобода ми бълнуваш бе малкия под мен... земята на новия фашизъм!!!
41
6
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Вирусът оцелява само в жив организъм !Престанете с това " биологично оръжие " !Няма опасност да бъдат погребани !Не всичко във филмите е истина !
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като гледам изкопа е 2 метра дълбок. Ако имат определени хора информация че от тия погребаните в ковчезите им има злато, то за една нощ с обикновени криви лопати ще изринат даси прясна нахвърляна пръст и ще разплечкосат гробовете. Дано има охрана там.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФашистите не са ги погребвали в ковчези,обирали са ги и са ги убивали директно в общ голям ров,други са ги нареждали между трупи дървета и са ги изгаряли живи,трети са ги оставяли да си умрат от глад,четвърти са попадали в злокобни експерименти и са умирали в срадания и болка.........и т.н.Считам,че днес много малко учат за истинския фашизъм,а трябва
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог си знае, тези окървавиха половината свят, бомбиха, избиваха безброй цивилини, разрушиха цели държави. Бог наказа най-лошо САЩ и там епидемията е най-силна. Бог всяка година им изпраща урагани, наводнения и т.н. Сега очаквате от мен съчувствие към касапите на света, няма да го получите.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немате право да критикуватеАмерика земята на свободните, дом на смелите.
36
27
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Хе,хе! Значи в САЩ вече погребват както са погребвали в концлагерите - масови гробове ! Браво ! Така щеше да бъде и в България , ако *** Радеф или кифлата Нинова имаха възможност да управляват ! Господ се е смилил над българите като е оставил Борисов начело на държавата !!!