Недоволството в САЩ от полицейското насилие стигна и пред Белия дом

Протести има в много от големите градове
Обновена: 30 май 2020 10:11 | 30 май 2020 10:10, Красимир Ангелов
209

Снимка: БГНЕС

Стотици протестиращи се събраха пред Белия дом, за да изразят гнева си от смъртта си на чернокожия Джордж Флойд. 46-годишният мъж почина в понеделник при арест от бял полицай.

Обстоятелствата около смъртта му отново разпалиха расово напрежение в САЩ. Полицаят, сочен като виновник за смъртта на Флойд, е освободен от длъжност и обвинен в убийството му.

Още по темата
Демонстрантите пред резиденцията на президента Доналд Тръмп носеха плакати, на които пишеше "Престанете да ни убивате!","Животът на черните е важен" и скандираха: "Справедливост за Джордж Флойд!".

Общественото недоволство избухна, след като в социалните мрежи бе разпространен случайно направен от очевидец на ареста видеозапис, на който се вижда, че задържаният мъж е повален на земята, лежи по корем, а полицай няколко минути притиска с коляно врата му към земята, а мъжът му казва, че вече не може да диша, съобщава БТА.

Демонстрации и протести, които излязоха извън нормалните шествия, имаше още в Ню Йорк, Лос Анджелис, Детройт, Атланта, Хюстън и други.

В Минеаполис (щата Минесота), където не спират протестните акции, бе обявен полицейски час от осем вечерта до 6 сутринта, за да не се допуснат размирици като тези, при които десетки магазини бяха подпалени и разграбени, предаде Асошиейтед прес.

Кадри от протестите в САЩ вижте в следващата галерия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 64 Нато, побъркан кавалино, Каквото и да му е казал, колкото и да го е обиждал, това е полицай- орган на реда! Ако е обикновен човек да му скочи и да го убие в момент на ярост за нещо което му е казал, но за полицай е недопустимо- да си обезвредил човек, да си му сложил белезници на гърба и вместо след това да го вкараш в патрулката ти го събаряш на земята и започваш да го душиш. Тъпооо гооведо си, Натооо и тъпоо ще си останееш!
63
7
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Нато, значи ако обижда семейството ти и роднините ти някой, а ти си полицай и ще го убиеш така мъчително? Така ли?------ Ти мало умен ли си или не можеш да разбереш какво искам да кажа? Ако черния е дразнил полицаите, затиснали са го и са го задушили без да искат задължително да го убиват. Кой може да предположи, че това здраво, двуметрово животно, което чу ка бяла жена, ще пукне толкова лесно?
62
5
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
В САЩ тече Нежна Революция , както беше в ИРАК , СИРИЯ , ЕГИПЕТ и Украйна .Подкрепям САЩ - те трябва да си оправят Държавата .
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждате ли колко са зле? Още бият ***.
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако убият българин в САЩ ей така както Джордж Флойд, бас хващам, че 99% от българчетата там ще коментират от рода на: "Ами виновен си беше нашия отвсякъде, той полицая му даде шанс. :) Хора разберете, полицай се гледа в очите и изпълняваш послушно туй дето ти каже."
59
2
 
5
 
! Отговори
ТАСС преди 4 години
250 наемника от ЧВК "Вагнер" пристигнаха на летище Джеф Кенеди с Ил-76 и отпътуваха да охраняват Белия дом.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 55 Нато, значи ако обижда семейството ти и роднините ти някой, а ти си полицай и ще го убиеш така мъчително? Така ли?Ти си изтървал влака отвсякъде!Ходи се лекувай. Омръзна ми вече и да те обиждам.
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги смачкат за нула време. В Америка са по-ниски от тревата.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 53 Той бай Дончо ще прати, ама Владимир дали е разрешил?
55
4
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Натооо, маалоумнииик, риторичен беше въпроса!Ако не си извeрг и расист в униформа би ли го направил???Казах ти да се разкараш, че си ултра мега проост!----- Че, естествено, защо да не го направя, ако черния наглец си го търси? Например ако говори нещо за сестра ми. Не, че имам сестра, но въпросът е принципен.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки, че черните съставляват 13% от населението на сащ, те извършват 70% от убийствата в страната.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТРЪМП ДА ПРАЩА 86ТА ВЪЗДУШНО-ДЕСАНТНА ДИВИЗИЯ!
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смяната на епохите започва белите хора са убили индианците аборигените, маите замърсиха планетата и океаните и т.н. Обаче времето тече отпред назад и отзад напред и пресечната точка е във туй което наричаме настояще. Кармата ще прочисти чyмaтa.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да е друго. Господарите, които са по-малко от 1% налагат волята на Новия Световен Ред. Тия нещастници дето протестират ще бъдат смачкани. Чичо Сам знае как да бие. Няма 1% да позволят на робите си да ги превземат. За целта са създали супер мощна военизирана машина, която да налага волята им. Вие се упражнявайте в изтъркани понятия като "демокрация" и "свобода".
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпи пие белина,не мож го уплашат тия!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе,бе,преди два-три дена гледах док. филм,чернокожите и ам. ционисти са заедно и са от демократите,а юга са републиканците.Казвам ви,че нищо не е станало,това е просто предизборна игра и борба.
48
3
 
11
 
! Отговори
АДАМ преди 4 години
Русия и Китай да издадът нота за полицейското насилие, расизъм дискриминация и нарушаване на човешките права от американския режим! Европейския съюз ще мълчи ли за това престъпление? Нали уж това са им Евро атлантически те ценностти:)))
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 45 Натооо, маалоумнииик, риторичен беше въпроса! Ако не си извeрг и расист в униформа би ли го направил??? Казах ти да се разкараш, че си ултра мега проост!
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството, че тази" нестихваща" пандемия, бунтове, наркоманията, трафик на хора и т. ни се натрапва все по- силно, най- вероятно с цел да се докаже, че светската власт не може да се справи и либералните мерки и свободите са катастрофални за човечеството. А и мундирът на на шефа на щаба ми намирисва на военно положение в световен мащаб.
45
3
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
може ли да го събориш на земята както е с белезници на гърба и да го душиш 5-6 минути??? -------А защо да не може?Както виждаш - може, и се е случило.Не те ли интересува причината?Или си някаква истеричка?