Тревожно в САЩ: 47 милиона американци са безработни

Цифрата надхвърли многократно очакванията на експертите
25 юни 2020 21:10,
76
Тревожно в САЩ: 47 милиона американци са безработни
Снимка: БГНЕС

Още 1,48 млн. американци са попълнили декларации за социални помощи за безработица през изминалата седмица, съобщиха от Министерството на труда в САЩ.

Още по темата


Тези числа са много по-високи от очакваното от министерството и демонстрират част от последиците от пандемията в страната, предава AFP.

С новите декларации общият брой на безработните в САЩ, след затварянето на бизнеса в страната в средата на март, достига повече от 47,2 млн. души, докато броят на осигурените безработни, които действително получават социални помощи, спадна с до 13,4%, пише „Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средното седмично обезщетение в Щатите беше около 380$ със новата федерална добавка от 600$ вие му направете сметката колко получава един човек останал без препитание САЩ,и тия "помощи" се канят да ги изпращат до края 2020 година. Е построиха го Комунизъма!
47
1
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Единствения човек който има в себе си нужното за да промени България е един млад мъж който си коментира в форума , но няма кой да се организира и да създаде партия около него младите и старите трябва да го подкрепят той е безпартиен в момента но сам човек партия не може да създаде нужни са няколко хиляди подписа,съберете няколок хиляди пописа и после масово гласуване за него и промята идва
46
2
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Кои млади мой? Дрогите ли? Малееее, по добре Бойко тогава. ***. Гашници, които мислят как и кога да се напушат или напият. Това е бъдещето на БГ. Боже, прибери си версиите
45
2
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Еми той не работи като тебе чистач.
44
3
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Прав си бе човек. Ама кой остана? Слави? Майчето? Волен. Неее брат, за проекта на Цветан Василев няма да гласувам. За Цветанов? Една мутра да смени друга мутра( Слави) няма са стане. Жалко че младежите ще гласуват масово за него. И най лошото в цялата работа е, че именно проекта на Цветан Василев и Божков е на дневен ред. Т.е Слави със Мая подкрепени от ВМРО и НФСБ. Тогава вече ще има гражданска война... ама наистина .
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, ха , братчеда взимал 3000 долара ха ха ха. Добър виц! Развесели ме.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ е страна от Третия свят.
41
4
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Абсолютно вярно. Братовчед е в ню йорк. Работи като управител на малка фирма. Каза ми че приятелите му го питали дали това е социализъм. Той ги питал кое по точно. А те , ами на карта взимам 3000$ а сега взимам 3350$. И това вече трети месец. Така че *** като коментира да чете повече чужди източници. Даже по форумите миналата седмица четох коментарите под новините. Всички много се кефят.
40
0
 
4
 
! Отговори
Споко преди 3 години
Когато избухне жълтия камък ще стане по-лошо.
39
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Същите прийоми като тукашните богаташи от БСП с/у ГЕРБ - сечено на Тръмп на всички фронтове...
38
4
 
4
 
! Отговори
До37 преди 3 години
Толкова си"осведомен"че чак дрънкаш,над половината от Всичките безработни в момента вземат повече пари във вид на помощи отколкото да са на работа! Ама чукча писател(осведомен)не Читател!!!!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оао, оао, сега разбирам протестите. Не е от добро да се бунтуват черните.
36
1
 
7
 
! Отговори
леле преди 3 години
Ако офицялно са 47 мил без работа та тогава следва, че всеки трети е без работа в САЩ.Като стане всеки втори гражданската война е готова.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** народ слаба държава докато се гласува за комунисти ,мутри,монарси като Станишев Боко тиквата Кобурга промяна няма да има
34
4
 
7
 
! Отговори
осведомен преди 3 години
До Анониментъп ли си или се правиш с 600 д.ще умреш от глад под моста а да си чувал че живеят на кредит и без вноски оставаш гол като пушка
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекордни нива на безработица отчетоха в САЩ - само през месец април 20,5 милиона американци са загубили работата си.-----Така пишеше встатията от миналия месец. Сега 47 милиона???Напрао ги отрепа короната от Китай.Кво стана с търговията Трънчо?
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези глупости. Най-развитите страни не са станали развити и богати, защото са си стоели в селата. В Холандия, Дания, Белгия, над 90% от хората живеят в градове. Тенденцията е ясна. В момента в глобален мащаб около 58% от населението живее в градове, вклиючително страните от третия свят. Само се намирате на приказка и развивате локуми кой кого бил изгонил от селото. Индустриялизацията ви изгони.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаква се да настъпи и инфлация и то не само в Сащ.
30
0
 
4
 
! Отговори
аьаьаьаь преди 3 години
До До21А и парите за помощи не влизат в икономиката, ами се засмукват от алчните еврейски банки и корпорации под формата на лихви. Както се казва се печатат пари и се хвърлят в огъня на голямата банкова камина, за да се радват на луксозно отопление банкерите. До де годни ще има гражданска война там
29
0
 
5
 
! Отговори
Робеспиер преди 3 години
АКО НАПРАВИМ НОВА ПАРТИЯ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ШЕФОВЕТЕ НА ВСЕКИ СЪД ЩЕ СЕ ИЗБИРАТ С ГЛАСУВАНЕ НА НАРОДА НЯМА ДА ИМА ОХРАНА НСО А ПРЕМИЕРА ЩЕ Е ЧОВЕК ПРИ КОЙТО НЯМА ВСЕКИ ДЕН ДА ИМА ПРОТЕСТИ А ЩЕ СИ ГОВОРИ С ВСЕКИ ЧОВЕК ДАЙТЕ ШАНС НА МЛАДИЯ ЧОВЕК ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ ТИКВИТЕ