Ново видео показва смъртта на Даниел Пруд. Пак в САЩ, пак при арест

Мъжът е имал психически проблеми
3 сеп 2020 18:15, Нели Христова
87
Ново видео показва смъртта на Даниел Пруд. Пак в САЩ, пак при арест
Снимка: Facebook

Поредно видео, заснето от задължителните камери, които трябва да носят полицаите в САЩ, показва как чернокож мъж, който не носи оръжие, е задушен от органите на реда. Те дори се смеят на страданията му.

Даниел Пруд е арестуван на 23 март в Ню Йорк. 41-годишният мъж имал проблеми с психическото здраве, а този, който звъни на органите на реда е брат му, тъй като мъжът бил агресивен спрямо тях.

"Вдигнах телефона и се обадих, защото исках помощ за брат си, а не той да бъде линчуван", казва Джо Пруд. Брат му Даниел, който е баща на пет деца и работи в склад в Чикаго, бил на гости на роднините си в Ню Йорк.

Това, което се е случило с него, дълго време не стига до медиите, но вчера семейството му публикува видео и записи, които показват какво се е случило с него. Сред тях са и фаталните 12 минути, които водят до смъртта му.

Пруд излязъл да тича гол. Когато полицаите дошли, той веднага се подчинил на заповедта им да легне на земята. От време на време той обижда полицаите и ги плюе, но не се опитва да ги нарани физически.

12-минутното видео показва как Пруд лежи гол на земята с белезници, а полицаите му се подиграват. След като той казва, че има коронавирус, те слагат на главата му качулка, която органите на реда по принцип използват, за да не бъдат наплюти от задържаните. Много защитни организации обаче се обявяват против тях, защото те са довели до смъртта на десетки затворници, принудени да ги носят.

Пруд настоява качулката да бъде махната и крещи на полицаите: "Разкарайте я от мен". Крещенето му обаче преминава в тихо мърморене, след като един от офицерите го притиска с две ръце към земята и му казва да "спре да плюе". Пруд спира да се движи, вижда се, че от устата му излиза вода, а един от полицаите го пита: "Човече, да не повръщаш?" Друг го докосва и отбелязва, че тялото му е прекалено студено.

След това идва линейката, а медиците правят сърдечен масаж на мъжа. Той е качен в линейката и откаран в болница. Пруд е в мозъчна смърт, а седмица по-късно животоподдържащите апарати са спрени. В своя доклад медицинските специалисти са категорични, че това е убийство, причинено от "усложнения от задушаване в условията на арест".

Пруд умира два месеца преди Джордж Флойд, който също издъхна след задушаване по време на арест. Кончината на Флойд обаче бе оповестена в медиите почти веднага, а кадрите от смъртта му предизвикаха масово недоволство, което продължава и днес. Въпреки протестите обаче атаките над чернокожи от страна на полицията не спират.

В момента тече разследване по случая, а групи за защита на правата на човека настояват полицаите, които са допринесли за смъртта на мъжа, да бъдат съдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
18
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Истински се забавлявам да открия, че все още съществуват толкова много хора, които откриват повод /най-вероятно единствен/ за гордост в белия цвят на кожата си и искрено вярват, че са богопомазани по тая основна причина.
38
23
 
11
 
! Отговори
! преди 3 години
ABC испанска медия написа че протестите в България, Франция, Германия и САЩ са режисиране от Русия. Замислете се кой печели от разпадането на ЕС и САЩ. Не мислете това е раша. Погледнете режисираните от Москва протести и тези които не са режисирани а спонтанни както бяха тук през 2014 година както и сега в Беларус, Венесуела и Хонконг. Сами ще се убедите за разликите и дългата ръка на Путинова раша. Време е света да се събуди и да смачка надигащия се комунизъм както го направихме тук през 2014.
37
4
 
6
 
! Отговори
лунната походка М Дж преди 3 години
вървим към 3 та ядренна,няма оттърване,това е целта,след това лунен пей-заж
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Fin 38Я се стегнете, как ще убиваш някой ей така, гол без оръжие?! Виждал съм хора с шизофрения да се разкарват голи по улицата и да се държат неадекватно, трябваше ли полицията да ги убие?Проблемът според мен не е расизъм а психопатични наклонности проявявани от някои полицаи. Те биха убили всеки с подобен проблем независимо дали е бял или черен! Такива индивиди не проявяват състрадание! Обаче проблема се политичира, яхват го шайката "Демократ-Психопати" и почва веселието!
35
8
 
10
 
! Отговори
Fin преди 3 години
Я се стегнете, как ще убиваш някой ей така, гол без оръжие?! Виждал съм хора с шизофрения да се разкарват голи по улицата и да се държат неадекватно, трябваше ли полицията да ги убие?
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Негъро бил луд, ама има 5 деца!!! Жал ми е за тази планета, след 50 години най много ще бъде 15-20 милиарда ***
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИФА - БГ 35Антифа и Кук-Лукс-Клан......отроче на "Демократите" - Всички го разбраха!
32
5
 
4
 
! Отговори
АНТИФА - БГ преди 3 години
Блек Ляйвс МЕДЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Като си такъв защитник на чернокожите отивай в Африка, само не наричай българите черни. Българите са бели европейци, а ако ти си ром си е твой проблем.........Добре де, каква е разликата между бял или черен с малко акъл! Повечето българи доказаха пред света че са без акъл. От истината спасения няма!!!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите как трябва да се държат с робите си да не ги черпят с локум,да ги карат на плантациите да берат памук,защо им са иначе!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Като си такъв защитник на чернокожите отивай в Африка, само не наричай българите черни. Българите са бели европейци, а ако ти си ром си е твой проблем.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Русия 29Руските подобия на американските лузъри ползващи дрогата крокодил хич не са малко в самата Русия! Ако трябва да съм обективен в Русия подобни извращения се срещат още по-често отколкото в САЩ!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тичал гол, обиждал и плюл полицаите при положение, че има коронавирус, т. е. искал умишлено да ги зарази. Абсолютен престъпник! Какво да направят полицаите? Опитали са се да се предпазят. Откъде да знаят, че е бил болен? А и да са знаели, трябвало ли е да го оставят да ги зарази? Не виждам основания да се търси отговорност от тях.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах как скърбя за поредния дрогиран ман...гал, каква загуба за обществото, НАСА загубиха безвъзвратно най-ценния си кадър.И пак, полицаите за пореден път се провалиха да поднесат сладки и кафе на престъпник, а тръгнали да го арестуват. Безсрамие!
25
10
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 години
У ФАЩ фъшкизма победи!!!!Отдавна Кремъл тряаши да ги затрий тия!Кураж на наркуманският народ!
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Западнячките ги поощряват да налитат на нeгра и така произвеждат *** със занижено IQ, а бялата раса се топи. Ако жена откаже на черен значи е расистка. Така казва чичко Сoрoс. Наречете ме расист, не ми пука, черните също са расисти. Водещи учени отдавна са установили, че има разлика в развитието на мозъка при различните раси......Както се очакваше българските файлетони не закъсняха както и завидната далновидност на нечие българско Ай-Кю! Някой българи са наистина бетер черните!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23....психично болен човек в момент на фатален епилептичен пристъп.......Много е лошо да пишеш неподготвен, предизвикваш смях.Епилептичен пристъп няма нищо общо с психозен пристъп или да си под психоза!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не видях насилие, само му сложиха качулката да не ги плюе. Тука се касае за психично болен човек в момент на фатален епилептичен пристъп.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АтанаСпорМюнхен 20Аман вече с изцепките на този етнос...Този етнос както и българския си има и..о.т.и без изключение! Свестните са на страната на Тръмп а и...оотите на страната на "демократите", това е голата истина!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11В видеото пише, че умира седем дни след ареста, това удобно сте го пропуснали в статията......"Демократите" винаги пропускат най-същественото, за пример давам новините от най-дезинформациония канал в САЩ - СНН.Хубавото в случая е че номерата не им минават и много афро-американци минават на страната на Тръмп!